-ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΣΤΟ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ

Του Γιάννη Παπαδημητρίου

Να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα επιχειρούν πάντα κατόπιν εορτής ορισμένοι υπουργοί της αφού τρέχουν πίσω από τα γεγονότα και έχουν κύριο μέλημα την ιδιωτική τους προβολή μέσω των γραφείων Τύπου, εν όψει μάλιστα και του μεγάλου ανασχηματισμού που φαίνεται να κοντοζυγώνει.

Χαρακτηριστικό και τρανταχτό παράδειγμα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που τα SMS στους δημοσιογράφους για τις συνεντεύξεις του αναπληρωτή υπουργού έρχονται σωρηδόν ενώ για τη νύχτα – κόλαση στα στενά των Εξαρχείων και τους τραυματισμούς αστυνομικών, φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Αιγύπτιου διακινητή ναρκωτικών στην περιοχή των Εξαρχείων από την πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Ένοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων» αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μίλησαν στο TΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ   12 άτομα -δέκα αλλοδαποί και δύο Έλληνες- ενώ αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εφόδους σε σπίτια, αποθηκευτικούς χώρους και καταστήματα από τα οποία και κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ναρκωτικών, τυποποιημένες και έτοιμες προς διάθεση. Επίσης κατασχέθηκαν όπλα, ζυγαριές ακριβείας και χρηματικά ποσά.

Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης μίλησε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για «συστηματική δουλειά» που πραγματοποιήθηκε «με αθόρυβο και χειρουργικό τρόπο».

Ο αναπληρωτής υπουργός λησμόνησε ωστόσο την εν ψυχρώ δολοφονία που προηγήθηκε μέρα μεσημέρι μπροστά στα μάτια των ανυποψίαστων περαστικών και συμπλήρωσε ότι «προσπαθούμε να βγάλουμε άκρη», παραδεχόμενος έμμεσα το ειδικό καθεστώς που έχει διαμορφωθεί στον κέντρο της Αθήνας.

Όσο δε για την οφειλόμενη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους από τα γραφεία Τύπου, τον τελευταίο καιρό γίνεται με το σταγονόμετρο και με φίλτρο, γιατί άλλωστε να δίνεται τροφή για αρνητικά σχόλια…. πάνω από όλα το προφίλ.