Του Γιώργου Θεοχάρη

Το πολιτικό κεφάλαιο του πανίσχυρου, προ διετίας, εξανεμίζεται…
Οι ασύστολες ψεύτικες υποσχέσεις, η αποχώρηση ιστορικών στελεχών της αριστεράς, όπως ο Μανώλης Γλέζος κι Γιάννης Λαφαζάνης, από την κοινοβουλευτική ομάδα του , η περικοπή του ΕΚΑΣ που έχουν πληρώσει με τον ιδρώτα τους οι εργαζόμενοι και νυν συνταξιούχοι κι η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση του πρωθυπουργού….

Ο νόμος Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες, ήταν η ταφόπλακα της φθαρμένης συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Κι όλα δείχνουν να εξελίσσονται σε μία φούσκα καθώς δύσκολα να κλείσουν τα νυν κανάλια που τελικά δεν εξασφαλίσουν άδεια.Αν τελικά κριθεί συνταγματικός ο νόμος Παπά. Κάτι το οποίο δεν διαφαίνεται.
Οι μισοί νέοι μας, ηλικίας 20-27 ετών είναι οι 30αρηδες κατά χιλιάδες αναχωρούν για τα » Η Μελβούρνη δέχεται μηνιαίως πάνω πέντε χιλιάδες Έλληνες που αναζητούν μία δουλειά» σημειώνει στο ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ, η κυρία Ρίτα Παπαδημητρίου, εμπορική ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αυστραλία.
Οι συνταξιούχοι έχουν σφιξει το ζωνάρι όσο ποτέ άλλοτε. Ακόμα και το χαρτζιλίκι που δίνουν η γιαγιά κι ο παππούς στα εγγόνια του έχει μειωθεί δραματικά. Σε αρκετές περιπτώσεις έχει κοπεί εντελώς. Οπως θα κάνει με τον αυτόματο κόφτη ο Τσίπρας τις συντάξεις και τους μισθούς…..
Ανάπτυξη μηδέν. Επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη. Ανοίγουν ελάχιστες. Το ισοζύγιο δεν συγκρίνεται.
Που πάμε άραγε Αλέξη….