του Ανδρέα Μ. Καραγιάννη, συγγραφέα

Αυτές τις ημέρες μονοπώλησε τους τηλεοπτικούς μας δέκτες η είδηση για τα που επιδίδονται στην τέχνη του swinging.

Σε μία χαλαρή, gossip τάχα ατμόσφαιρα μας μεταφέρθηκε η είδηση ότι άνθρωποι σε σχέση, ή παντρεμένοι ή ακόμα και έχοντας κάνει παιδάκια, από πλήξη και περιέργεια συνευρίσκονται σεξουαλικά με άλλα ζευγάρια, σε θέρετρα στην , κάτι το οποίο συντελείται μπροστά στα μάτια του\της συντρόφου.

Μας επιβάλλουν άφιλτρα οι καθοδηγητές, τις σκέψεις, ότι αυτό αποτελεί μία μέθοδο αντιμετώπισης των κρίσεων στις σχέσεις και στο γάμο, και μας προτρέπουν υποχθόνια και έμμεσα να δοκιμάσουμε, μιας και όπως διατείνονται υφίσταται και άλλος δρόμος εξέλιξης των προσωπικών σχέσεων.

Στο όμορφο συναίσθημα που είναι η προσωπική ερωτική επαφή, του προσδίδεται ένα χυδαίο πρόσημο, που σκοπεύει στη διάλυση του ηθικού και αξιακού ιστού, εξευτελίζοντας την ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια, τη μοναδικότητα του κάθε ζευγαριού, τα όνειρα, τις χαρές τις λύπες, τους τσακωμούς, που όλα είναι στο παιχνίδι και αποτελούν κομμάτια της φυσιολογικής ζωής του ανθρώπου.

Στο παρελθόν υπήρχαν και έτερες απόπειρες διολίσθησης της κοινωνίας στο απρόσωπο πολυπολιτισμικό κενό της σεξουαλικής απελευθέρωσης, όμως τα αξιακά αντανακλαστικά των ανθρώπων αντέδρασαν σθεναρά στη μόδα του αποπροσανατολισμού και του μηδενισμού.

Σήμερα πολύ φοβάμαι ο άνθρωπος δεν διαθέτει τα απαραίτητα πνευματικά αντισώματα να απομονώσει τέτοια φαινόμενα. Η κάθε λογής μόδα έχει εισέλθει τόσο βίαια και ύπουλα στις ζωές μας καταστρέφοντας κάθε οχυρό αντίδρασης, μιας και τα υγιή πρότυπα πλέον καθίστανται ανεπαρκή ή και πολλές φορές αμελητέα.

Ο απόλυτος κατήφορος θα έρθει τη μέρα που όχι θα δρούμε σα ζώα, αλλά τη μέρα που θα σκεπτόμαστε όπως αυτά. Και αυτή η μέρα δυστυχώς δεν αργεί.