Του Γιώργου Θεοχάρη*
Ουδέποτε, ενθυμούμαι, στην σύγχρονη Ελλάδα Έλληνας πολιτικός να κάνει ευθέως λόγο για την πραγματική ταυτότητα των Ελλήνων. Ουδέποτε Έλληνας που διατέλεσε κυβερνήτης της χώρας αυτής ανέδειξε το θρήσκευμα ως την ταυτότητα του. Οι ρίζες του Έλληνα είναι στην ορθόδοξη παράδοση και κυρίως στην ορθόδοξη πίστη.

Η αναφορά του τέως πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, περί της ταυτότητας του ελληνικού γένους, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει. Και αυτό διότι όταν οι πολιτικοί μιλούν για την Ορθοδοξία μασάνε τα λόγια τους και αποκρύπτουν την αλήθεια φοβούμενοι μη τυχόν χαρακτηριστούν ακροδεξιοί,φασίστες και μέχρ
πριν λίγα χρόνια… γραφικοί !

Ε, όχι. Αυτό το θεατριλίκι έφτασε εδώ την Ελλάδα!

Μη ξεχνάμε, χωρίς ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ σήμερα δεν θα υπήρχε Ελλάδα.

Αυτή ίσως είναι και μία απάντηση στα σοφά λόγια του γνωστού Αμερικάνου -Γερμανοεβραίου Χένρυ Άλφρεντ Κίσινγκερ που κάποτε είχε πει :

«Ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι΄ αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Τότε ίσως συνετισθεί. Εννοώ δηλαδή να πλήξουμε τη γλώσσα,τη θρησκεία,τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα, ώστε να εξουδετερώσουμε κάθε δυνατότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί,να επικρατήσει, για να μη μας ενοχλεί στα Βαλκάνια,να μη μας παρενοχλεί στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μέση Ανατολή, κτλ. ».

Ναι, είμαστε ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ κι η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ είναι η ταυτότητα μας.

Αναφέρομαι στα παραπάνω με αφορμή την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 11ο Συνέδριο της ΝΔ .

«Προσέξτε τώρα: Είμαστε Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί ταυτόχρονα! Κι είμαστε υπερήφανοι και για τα δύο… Είμαστε Φιλελεύθεροι και είμαστε υπερήφανοι, γιατί το μέλλον του κόσμου ανήκει στα φιλελεύθερα ιδανικά. Ο κομμουνισμός πέθανε. Και ο κάθε είδους κρατισμός αργοπεθαίνει… Αλλά είμαστε και Συντηρητικοί – κι είμαστε υπερήφανοι και γι’ αυτό. Συντηρητισμός δεν είναι η άρνηση της αλλαγής. Είναι η άρνηση στην ισοπέδωση που φέρνουν οι αριστερές ιδεοληψίες!

Κάποιοι θέλουν να σβήσουν την εθνική ταυτότητα αυτού του λαού. Δεν θα τους αφήσουμε! Κάποιοι θέλουν να σβήσουν και την Ορθοδοξία – που δεν είναι απλή “θρησκευτική επιλογή”…

Είναι η ταυτότητά μας!

Δεν θα τους αφήσουμε… Το ίδιο ακριβώς κάνουν και οι Φιλελεύθεροι και οι Συντηρητικοί, σε όλες τις χώρες του κόσμου: Αντιστέκονται, όταν οι Αριστεροί επιχειρούν να αλλάξουν την ταυτότητα των λαών τους.»

* Ο Γιώργος Θεοχάρης είναι δημοσιογράφος