του Γιάννη Μητάκη – για το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ

Τεράστια είναι η οικονομική ζημιά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ από τον συνεχή αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη από πρόσφυγες και μετανάστες που διαμαρτύρονται με τον τρόπο αυτό για τα κλειστά σύνορα.

Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ παρουσιάζει έγγραφα της εταιρείας που διαβιβάστηκαν στην Βουλή σύμφωνα με το οποίο η ζημία που υπέστη η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατά το διάστημα που παρέμεινε «μπλοκαρισμένη» η διέλευση των τρένων ισούται με τα έσοδα μιας χρονιάς.

«Η οικονομική ζημιά που έχει υποστεί μέχρι στιγμής (15.5.2016) η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε συνέχεια του αποκλεισμού από πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες της σιδηροδρομικής γραμμής στο ύψος της Ειδομένης εκτιμάται στο ύψος τουλάχιστον 2.200.000 ευρώ» αναφέρουν τα έγγραφα που κατατέθηκε στην Βουλή προς απάντηση σχετικού ερωτήματος που είχε υποβάλλει σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί ότι προς ικανοποίηση του συγκεκριμένου ερωτήματος η ΤΡΑΙΝΟΣΕ κατέθεσε δύο έγγραφα στις 12 και 16 Μαΐου.

Στο πρώτο άφηνε υπόνοιες για κυβερνητική ολιγωρία ως προς την αντιμετώπιση του ζητήματος λέγοντας «η ΤΡΑΙΝΟΣΕ με σχετική αλληλογραφία προς το ΥΠΟΜΕΔΙ (υπουργείο Μεταφορών) έχει ενημερώσει για τη σοβαρότητα της κατάστασης που δημιουργήθηκε χωρίς ευθύνη της ΤΡΑΙΝΟΣΕ καθώς και για τις διαμαρτυρίες των πελατών της ζητώντας να ληφθούν αρμοδίως άμεσα μέτρα προς επίλυση του έντονου προβλήματος. Στο δεύτερο επισήμαινε τον κίνδυνο να αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ζημιά σε περίπτωση που οι πελάτες της εταιρείας καταθέσουν αγωγή εναντίον της και αξιώσουν αποζημίωση για την καταστροφή που υφίστανται από την μη διακίνηση των προϊόντων τους.

{google_docs}http://www.tilegrafima.gr/images/til6/trenose.pdf{/google_docs}