Του Γιώργου Θεοχάρη


Φωτογραφήθηκαν με 3 της ! Απορούμε για το μέγεθος του ατοπήματος που προκάλεσε την οργή άλλων 53 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Απορούμε πώς μία παρουσία, η οποία θα μπορούσε να δώσει ένα μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας σε όλον τον ελληνικό λαό, ερμηνεύτηκε από ένα μεγάλο μέρος των βουλευτών του Κυβερνώντος κόμματος τόσο αρνητικά και μισαλλόδοξα. Η άποψή μας είναι ότι ακρότητες, φασισμός και ολοκληρωτισμός υπάρχουν τόσο αριστερά όσο και δεξιά.

Γιατί ο φασισμός δεν εκδηλώνεται με βάση την ιδεολογία που υποστηρίζεις, όσο με την ολοκληρωτική στάση σου απέναντι στον «διαφορετικό». Ή, όπως λένε οι πατέρες της Εκκλησίας, «τα άκρα είναι του διαβόλου».

Και κάποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ, από αυτούς τους 53 εννοούμε, είναι έτοιμοι να αποδεχθούν κάθε «διαφορετικό», ομοφυλόφιλο, μουσουλμάνο της Αλ-Κάιντα, τρομοκράτη (εφόσον ανήκει στην αριστερά βέβαια) κ.λπ., εκτός από τους ακραίους Χρυσαυγίτες.

Διαβάστε επίσης:   Η Ελληνική Δικαιοσύνη ζήλεψε την ερντογανική!

Αυτοί που έχουν την ίδια ολοκληρωτική ιδεολογία και τις ίδιες πρακτικές με τους Χρυσαυγίτες, αλλά από την αριστερή πλευρά, βαφτίζονται «κοινωνικοί αγωνιστές» κ.λπ., κ.λπ..
Εμείς απλώς σκεπτόμαστε: η Ελλάδα αντιμετωπίζει συνεχείς και μεγάλες προκλήσεις από την Τουρκία. Σε τόσο κρίσιμες περιόδους έχουμε πολυτέλειες για διαιρέσεις, αρτηριοσκλήρωση και μισαλλοδοξία, όπως αυτή που αποπνέει το κείμενο των 53;

Εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να συγχαρούμε τους 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είχαν το κόμπλεξ να αποφύγουν, όπως ο διάβολος το λιβάνι, να φωτογραφηθούν με βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε μία κοινή κοινοβουλευτική διαδικασία.

Σκεφθείτε, εάν ό μη γένοιτο, συμβεί κάτι χειρότερο, από όσα ανάγκασαν τον Υπουργό Άμυνας να προβεί στην παραπάνω «βουλευτική σύναξη» στο Καστελλόριζο. Θα εξακολουθήσουμε να είμαστε χωρισμένοι σε Χρυσαυγίτες και μη Χρυαυγίτες (διότι αυτή είναι η διαίρεση στο μυαλό των 53);

Φανταστείτε να μπουκάρουν οι Τούρκοι σε κανένα νησί, και τα Συριζόπουλα να ρωτούν τον στρατηγό τους: Στρατηγέ, μήπως αυτός που πολεμά δίπλα μου είναι Χρυσή Αυγή;