Συλλαλητήριο Αθήνας: Έτοιμος να συνεχίσει στον δρόμο που χάραξε μέχρι σήμερα, παρά τις αντιδράσεις εκατομμυρίων Ελλήνων, παρουσιάστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Συγκεκριμένα, ο Έλληνας πολιτικός, λίγη ώρα μετά την μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αποφάσισε να υιοθετήσει το ρητό το οποίο λέει πως: «Αν η πραγματικότητα διαφωνεί μαζί μας, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα» και να προβεί σε μία δήλωση που σίγουρα προκάλεσε αίσθηση.

Αναλυτικότερα, ο κ. Κοτζιάς (όπως και ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η επίσημη τοποθέτηση της Αστυνομίας), διάλεξαν να υποβαθμίσουν το πλήθος κόσμου που διαδήλωσε ειρηνικά αλλά με παλμό και αγωνιστικότητα και να μιλήσει ακόμα και για… αποτυχία, παρά το γεγονός ότι οι φωτογραφίες με τη λαοθάλασσα που είχε μαζευτεί τον εκθέτουν.

Την ώρα λοιπόν που ο κόσμος αντιδρά και ξεκαθαρίζει τη θέση του, ο υπουργός που κρατάει στα χέρια του την καυτή πατάτα της ονομασίας των Σκοπίων ερμηνεύει τις εξελίξεις αυτές ως… στήριξη στο έργο του, δηλώνοντας:  «Σήμερα -σ.σ. χθες- διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω, λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».

Διαβάστε επίσης:   Ο Π.Καμμένος για το χθεσινό συλλαλητήριο: Ήταν η ψυχή των Ελλήνων

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο, φυσικά, αρκούν για να τον διαψεύσουν κατηγορηματικά. Επίσης, όποιος είναι λίγο υποψιασμένος καταλαβαίνει τι κρύβεται πίσω και από τις δηλώσεις αυτές, από τα πρωτοσέλιδα συγκεκριμένων εφημερίδων αλλά και από την ανακοίνωση της αστυνομίας. Το θέμα, άλλωστε, αν δεν ήταν τραγικό, θα ήταν γελοίο. Το σημαντικό όμως είναι να υπενθυμίσει κάποιος στον κ. Κοτζιά ότι τέτοιες συμπεριφορές είναι που ξεχωρίζουν τη Δημοκρατία από τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Οι έχοντες ιστορική μνήμη εξάλλου δεν μπορούν πχ να ξεχάσουν ότι την ώρα του τέλους τους, τόσο το ζεύγος Τσαουσέσκου, όσο και ο Καντάφι, έδειχναν να μην αντιλαμβάνονται τον λόγο που ο κόσμος ήταν εναντίον τους και ρωτούσαν συνεχώς τι κακό τους έχουν κάνει. Και αν στην Ελλάδα, ΕΥΤΥΧΩΣ, δεν υπάρχουν τέτοιες πρακτικές (και, φυσικά μιλάμε για νόμιμα εκλεγμένες κυβερνήσεις), ο πολιτικός θάνατος όσων γυρνάνε την πλάτη στον λαό είναι δεδομένος.