Μέγα λάθος του Αλέξη Τσίπρα η πρόταση μομφής στον κ Σταϊκούρα η οποία όχι μόνο έπεσε στο κενό αλλά… “άναψε τα αίματα” για κόντρες στο Σύριζα.

Ο Αλέξης Τσίπρας διάλεξε την πιο…. κρίσιμη στιγμή για τα Ελληνοτουρκικά με τον διψασμένο Ερντογάν να απειλή…. άπαντες ακόμα και τις ΗΠΑ και να βρίζει…. τον Μακρόν λέγοντάς τον¨”τρελό” και με τον κορονοϊό να απειλεί την δημόσια υγεία για να αναδείξει την πιο κακή πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ αυτή της οικονομίας!

Δεν έφτανε η κακή μόνο χρονική στιγμή αλλά υπενθύμισε στον κόσμο ότι…. αυτός κατήργησε τον νόμο Κατσέλη όταν ήταν κυβέρνηση και την τετραετία ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα “ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ” έγιναν περίπου 30.000 πλειστηριασμοί Ακινήτων!

ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ και είναι σίγουρο ότι μετά την δημοσκοπική κατρακύλα του Αλέξη Τσίπρα των τελευταίων ημερών η πτώση θα είναι μεγαλύτερη τώρα και τα συντροφικά μαχαιρώματα μεγαλύτερα…

Ήδη όπως μαθαίνουμε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας έχουν ξεκινήσει τα καβγαδάκια για το τι…. κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας με την κίνηση αυτή.

Μεγάλος κερδισμένος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κατάφερε για άλλη μια φορά να δείξει την υπεροχή του απέναντι στο Τσίπρα ρίχνοντάς του το γάντι με την κατάργηση του νόμου Κατσέλη.

 Tilegrafimanews

 

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα.

Επί 291 ψηφισάντων, την πρόταση δυσπιστίας καταψήφισε το σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ (158), ενώ την υπερψήφισαν 133 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, του Κινήματος Αλλαγής, του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης. Απείχαν οι 9 βουλευτές του ΜέΡΑ25.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας, η τριήμερη συνεδρίαση διήρκεσε συνολικά 35 ώρες, που ήταν ο μεγαλύτερος χρόνος συζήτησης ποτέ, πρότασης δυσπιστίας, κατά υπουργού ή κυβέρνησης. Συνολικά μίλησαν 141 βουλευτές, 24 υπουργοί, μία πρώην πρόεδρος κοινοβουλευτικής ομάδας (Αλ. Παπαρήγα, ΚΚΕ), ένας πρώην πρόεδρος Βουλής (Ν. Βούτσης) και έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων.

Τις δύο προηγούμενες φορές που διεξήχθησαν συζητήσεις επί προτάσεων δυσπιστίας κατά υπουργών, το 1991 οι συνεδριάσεις κράτησαν 19 ώρες με 46 ομιλητές, και το 2001, 18 ώρες με 53 ομιλητές. Τα στοιχεία, επισήμανε ο κ. Τασούλας, δείχνουν ότι παρά τους περιορισμούς, η συζήτηση ήταν άπλετη και εκτεταμένη σε “απαράμιλλο σημείο”.

Σημειώνεται ότι η σημερινή ψηφοφορία διεξήχθη με τη φυσική παρουσία μόνο 60 βουλευτών – λόγω των υγειονομικών μέτρων – ενώ οι υπόλοιποι βουλευτές συμμετείχαν με επιστολικές ψήφους που εστάλησαν στο προεδρείο της Βουλής και συνυπολογίστηκαν στην καταμέτρηση.