Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θέλησε να απαντήσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την ομιλία του στην Ολομέλεια, στο πλαίσιο της ψηφοφορίας για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο.

«Ο κ. Τσίπρας, πιστεύει ότι τα έκανε καλά και του χρωστάει ο λαός. Όχι δεν σας χρωστάει ο λαός. Εσείς χρωστάτε στον λαό. Χρωστάτε μια συγγνώμη για τα ψέματα που είπατε, για την οπισθοδρόμηση που φέρατε την χώρα για την πανθομολογούμενη αποτυχία σας. Κι αν βρείτε το θάρρος να πείτε αυτή τη συγγνώμη μπορεί ο κόσμος να σας ακούσει, διαφορετικά θα μείνετε για πολλά χρόνια στην αντιπολίτευση», είπε αρχικά ο κ. Χατζηδάκης στην επίθεση που εξαπέλυσε στον πρώην πρωθυπουργό.

«Από το να κουνάτε το δάχτυλο σε αυτή την κυβέρνηση των 100 ημερών, κοιτάξτε τους εαυτούς σας. Λίγη πολιτική σεμνότητα δεν βλάπτει. Δείτε τα λάθη σας. Οφείλετε τουλάχιστον στους ψηφοφόρους σας να έχετε στοιχειώδη πολιτική υπευθυνότητα», συνέχισε, απαντώντας στον κ. Τσίπρα για τα περί «αμαρτήματος» της ΝΔ ότι είναι φιλική στην επιχειρηματικότητα.

«Δεν υπάρχει λόγος να κουράζεστε. Ναι είμαστε φιλικοί στην επιχειρηματικότητα γιατί την θεωρούμε μοχλό για την ανάπτυξη της Οικονομίας. Εσείς μόνο στα δικά σας δόγματα θεωρούσατε ότι μπορούσαν να υπάρξουν επενδύσεις χωρίς επενδυτές και εργαζόμενοι χωρίς επιχειρηματίες. Εμείς με την ψήφο του ελληνικού λαού κάνουμε αυτή τη στροφή που είναι βασική προϋπόθεση για να προχωρήσει μπροστά η χώρα. Και επειδή δεν μπορείτε να αντιληφθείτε αυτό το πνεύμα θεωρείτε ότι κάνουμε χάρες», σχολίασε.

Χατζηδάκης: Ο Τσίπρας εμφανίζεται σαν ο αδικημένος των ΜΜΕ

Ο κ. Χατζηδάκης επιτέθηκε στον Τσίπρα και για τις τοποθετήσεις του για την ανάπτυξη και το νομοσχέδιο που ήρθε σε ψήφιση.

«Ο κ. Τσίπρας, ήρθε σήμερα με μια πολύ παράξενη οικονομική και πολιτική αντίληψη να μας κουνήσει το δάχτυλο και να μας πει πως ήταν όλα ήταν καλά τα χρόνια που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όλα ήταν καλά διότι μεταξύ των άλλων ιδρύσατε την Αναπτυξιακή Τράπεζα η οποία είναι ένα πουκάμισο αδειανό, η μετεξέλιξη του ΕΤΕΑΜ και ήρθε ο κ. Τσίπρας σήμερα να κομπάσει για το μεγάλο του κατόρθωμα. Ξέχασε να μας πει ότι το χάσμα που διείπε την Ελλάδα με τις χώρες της ΕΕ οικονομικά από πλευράς ΑΕΠ διευρύνθηκε διότι κοιτάζαμε με τα κιάλια την πρόοδο της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Κύπρου. Μας είπε ο κ. Τσίπρας ότι τελείωσαν τα μνημόνια. Μάλλον εγώ ζω σε οπτασία γιατί αυτές τις ημέρες διαπραγματευόμαστε για να κλείσει το καινούργιο review με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους άλλους θεσμούς. Κάνω συναντήσεις για την ΔΕΗ και τα ενεργειακά. Γιατί τις κάνουμε αυτές τις συναντήσεις άραγε αν η χώρα είναι απελευθερωμένη από την Τρόικα; Από χόμπυ;» αναρωτήθηκε και συνέχισε:

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε σαν ο αδικημένος των Μίντια. Πώς όμως δικαιολογείται να πέφτουν τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ και να ανοίγουν νέες εφημερίδες και ιστοσελίδες που υποστήριζαν την γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ; Ήταν σύμπτωση ή αστοχία της φύσης; Ή μήπως δεν είστε τόσο αθώοι όσο υποστηρίζετε; Νομίζετε ότι θα καθόμαστε να σιωπούμε, να ακούμε αυτή την επίδειξη πολιτικού θράσους και να μην απαντάμε;».

Χατζηδάκης: Δεν μειώνονται οι αμοιβές στα ξενοδοχεία
Ο υπουργός στο κλείσιμο της ομιλίας του, ξεκαθάρισε πως ο «Αρμαγεδώνας» που αποκάλεσε το νομοσχέδιο για τα εργασιακά ο κ. Τσίπρας, δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

«Δεν θα μειωθούν οι αμοιβές στα ξενοδοχεία. Και οι καλύτεροι μάρτυρες θα είναι οι εργαζόμενοι. Δεν μπορείτε να δημιουργείτε τεχνητή σύγχυση για μονάδες οι οποίες είναι σε πτωχευτική η προπτωχευτική διαδικασία. Τι θέλετε να τους δώσουμε μια σπρωξιά να πέσουν στον γκρεμό μαζί με τους εργαζόμενους; Γι αυτό προβλέπουμε αυτές τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις και μάλιστα με την ρητή πρόβλεψη ότι πρέπει να διατηρηθούν όλες οι θέσεις εργασίας. Κάποια στιγμή πρέπει να μπει τέλος στην διαστρέβλωση. Οι εργαζόμενοι θέλουν έργα κι όχι λόγια. Και ξέρουν ότι για να πάει μπροστά η χώρα χρειάζονται επενδύσεις.», ήταν η τοποθέτηση του κ. Χατζηδάκη.