Ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ πρόκειται να παραθέσει δείπνο τους ηγέτες της Ελλάδας, Λετονίας, Εσθονίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Λιθουανίας, Πολωνίας και Βρετανίας– χώρες που δαπανούν για την άμυνα πέραν του 2% του ΑΕΠ τους– στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο.

Στη σύνοδο την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που αποκάλυψε την πληροφορία, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους για το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου Τραμπ στο Λονδίνο, ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνει η συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Τραμπ-Ερντογάν, διότι συναντήθηκαν πρόσφατα στην Ουάσιγκτον.

Είπε πως οι δυο πρόεδροι πέρασαν πολλές ώρες μαζί συζητώντας για όλα τα θέματα.

Ο αξιωματούχος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν σκληροί για το θέμα των S-400, θέμα για το οποίο, όπως εκτίμησε, ο Ταγίπ Ερντογάν θα ακούσει παράπονα και σκληρή κριτική από όλα τα μέλη της συμμαχίας».

Ανταπόκριση του ΚΥΠΕ από την Αθήνα, επικαλούμενη πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, αναφέρει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εκθέσει με κάθε λεπτομέρεια στον Αμερικανό Πρόεδρο τους κινδύνους που απορρέουν από τη στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο αλλά και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μεταδίδει η ομογενειακή ιστοσελίδα GreekNewsOnLine.