Διατροφή
Σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα, το αλκοόλ δημιουργεί στον εγκέφαλο ένα αίσθημα πείνας, ενεργοποιώντας έτσι τα εγκεφαλικά σήματα που δίνουν εντολή στο σώμα να καταβροχθίσει ό,τι βρει μπροστά του.
Μπορεί η έρευνα να έγινε σε πειραματόζωα, ωστόσο, οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντένις Μπουρντάκοφ του Ινστιτούτου Φράνσις Κρικ του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature Communications”, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς, εκτιμούν ότι κάτι ανάλογο συμβαίνει και στους ανθρώπους. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως όταν οι επιστήμονες μπλόκαραν με ένα φάρμακο τους σχετικούς νευρώνες του εγκεφάλου, τα ποντίκια που είχαν πιει αλκοόλ δεν πεινούσαν πια τόσο.
Μια ακόμη πιθανή εξήγηση για τη λαιμαργία μας, σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα των Τμημάτων Ιατρικής και Νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, είναι ότι το φαγητό μάς φαίνεται πολύ πιο νόστιμο όταν έχουμε “κατεβάσει” μερικά ποτηράκια. Αυτό συμβαίνει γιατί ο υποθάλαμος του εγκεφάλου, ο οποίος ελέγχει τον μεταβολισμό, ανταποκρίνεται περισσότερο στις μυρωδιές φαγητών όταν ο οργανισμός είχε δεχθεί κάποια δόση αλκοόλ.
[irp posts=”106707″ name=”Σίδηρος: Ποιες τροφές μας το προσφέρουν”]
Την επόμενη, λοιπόν, φορά που θα ξυπνήσεις με hangover και τύψεις για όλα τα junk food που έφαγες το προηγούμενο βράδυ, θυμήσου πως δεν φταις εσύ αλλά…ο εγκέφαλός σου που δεν μπορεί να αντέξει λίγο ποτό παραπάνω! Όπως και να έχει τώρα θα χρειαστείς σίγουρα αυτό το μυστικό για να καταφέρεις να σηκωθείς από το κρεβάτι μετά από τόσο ποτό.