Αν περνάς τον χρόνο σου με τους φίλους σου, οι οποίοι τυγχάνει να μην είναι η χαρά της ζωής, δεν είσαι μόνη σου, φανταζόμαστε το ξέρεις. Αυτό που δεν ήξερες μάλλον είναι πως αυτό μπορεί να επηρεάσει βαθιά και την δική σου ευτυχία.

Οι ερευνητές του University of Warwick υποστηρίζουν πως τόσο η καλή, όσο και η κακή διάθεση των γύρω μας μπορεί να μας επηρεάσει. Οι μελετητές ανέλυσαν τα δεδομένα και το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν πως εκείνοι που είχαν μίζερους φίλους, τείνουν να έχουν χαμηλότερη αυτοπεποίθηση.

Στο μεταξύ, το δείγμα συμμετεχόντων που είχε χαρούμενους φίλους ήταν φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες να νιώσουν το συναίσθημα της χαράς.

Ο επικεφαλής της εν λόγω μελέτης Frances Griffiths σχολίασε στο Royal Society Open Science. «Το να κατανοήσουμε ότι αυτά τα συναισθήματα μπορούν να εξαπλώνονται κατά αυτόν τον τρόπο μας βοηθάνε στο να βελτιώσουμε τους δεσμούς φιλίας με αποτέλεσμα να μειωθούν αισθητά τις περιπτώσεις κατάθλιψης.»

Φυσικά, είναι σημαντικό να στηρίζουμε τους φίλους μας όταν περνάνε δύσκολες καταστάσεις και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν σε τυχόν εμπειρίες, όπως προβλήματα ψυχικής και σωματικής υγείας. Ωστόσο αν αυτός που γκρινιάζει, απλά για γκρινιάζει μονίμως, καλό θα ήταν να προσέχετε και να σκεφτείτε καλά τις συνέπειες που μπορεί να έχει σε εσάς, αναφέρει το marieclaire.gr.