Έρευνα Ουαλών επιστημόνων έρχεται να… κλείσει τις οθόνες των υπολογιστών μας, αφού τα αποτελέσματά της δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τους «φανατικούς» χρήστες τους.
Συγκεκριμένα, αναφέρει πως «αν κάθεστε πολλές ώρες μπροστά στον υπολογιστή, τότε μπορεί να βλάψετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα αφού γίνεστε πιο ευάλωτοι στον ιό της της γρίπης και του απλού κρυολογήματος», ενώ η ίδια έρευνα δείχνει πως «όσοι είναι εξαρτημένοι από την τεχνολογία και το διαδίκτυο καθίστανται ευεπίφοροι στο βήχα και την γρίπη».
Η ομάδα των επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Ουαλίας “Swansea University’ s College of Human and Health Science” που πραγματοποίησε την έρευνα έδειξε ότι: «o ανθρώπινος οργανισμός εξασθενεί όταν είναι εκτεθειμένος για πολλές ώρες στην τεχνολογία. Όσοι κάθονται πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή τους, βιώνουν μία αγχωτική κατάσταση όταν σταματήσουν να είναι καλωδιωμένοι στο Διαδίκτυο… κι αυτό γιατί το στρες διαταράσσει τα επίπεδα της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που επηρεάζει το ανοσοποιητικό σύστημα».
Η έρευνα, που διεξήχθη σε 500 άτομα, ηλικίας από 18 έως 101 ετών, έδειξε πως τα άτομα που σέρφαραν πολλές ώρες στο Διαδίκτυο, είχαν 30% περισσότερα συμπτώματα κρυολογήματος και γρίπης από αυτούς που δεν ήταν εθισμένοι στο Διαδίκτυο.
Παλαιότερες έρευνες έδειξαν ότι η πολύωρη έκθεση στον υπολογιστή μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, πονοκεφάλους αλλά και κοινωνική απομόνωση.
Οι ερευνητές προειδοποιούν επίσης ότι ο εθισμός που μπορεί να μας δημιουργήσει το Ιντερνέτ μπορεί να αποβεί καταστρεπτικός για τον οργανισμό – ιδίως στα νεαρά άτομα- όπως ακριβώς θα έπαιρνε κάποιος κοκαίνη, αφού διαταράσσει ολόκληρη τη νευρική λειτουργία και καταστρέφει τον εγκέφαλο.
Οι επιστήμονες τονίζουν επίσης ότι η συμπεριφορά του ατόμου όταν του «κόψεις μαχαίρι» το Ιντερνέτ, είναι η ίδια με την συμπεριφορά ατόμων με σύνδρομο στέρησης.