Το μηλόξιδο είναι ένα όξινο υγρό που παράγεται από τη ζύμωση μήλου μηλίτη ή κανονικών μήλων και δημιουργείται ένα πλούσιο κεχριμπαρένιου χρώματος υγρό.
Το ξύδι που προκύπτει χρησιμοποιείται ως νόστιμο συστατικό στις σαλάτες και τις σάλτσες που τις συνοδεύουν.
Τον τελευταίο καιρό έχει πάρει ακόμη μεγαλύτερη προσοχή για τα οφέλη του στην υγεία μας τα οποία περιλαμβάνουν όξινες ιδιότητες, πολλά προβιοτικά και υψηλά επίπεδα καλίου. Οι άνθρωποι που θέλουν να το χρησιμοποιήσουν θα πρέπει να μιλήσουν πρώτα με τον γιατρό τους καθώς δεν συνιστάται για χρήση στα άτομα με διαβήτη.
Ας δούμε και άλλες ωφέλιμες ιδιότητες κατά τη χρήση του:
Πονόλαιμος: Για επιπλέον οφέλη, δοκιμάστε να το αναμίξετε με μια κουταλιά μέλι.
Στομαχικές διαταραχές: Είτε έχετε να αντιμετωπίσετε γαστροισοφαγική παλινδρόμηση είτε ένα φούσκωμα, το μηλόξιδο μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία.
Βουλωμένη μύτη: Το οξύ στο ξίδι βοηθά τις μεμβράνες των βλεννογόνων και απομακρύνει την περιττή βλέννα.
Δέρμα με ακμή: Προσθέτοντας ξύδι στο σύστημά σας, όχι περισσότερο από δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να σας βοηθήσει να σκοτώσετε τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή.
Κακή αναπνοή: Οι γαργάρες με ξύδι σκοτώνουν τα δύσοσμα βακτήρια και θεωρείται πως λειτουργεί ακόμη και με τις επίμονες μυρωδιές του κρεμμυδιού και του σκόρδου.
Δύσοσμα πόδια: Γεμίστε μια λεκάνη με ζεστό νερό και ξύδι και αφήστε τα πόδια σας να μουλιάσουν για 15 λεπτά. Η μέθοδος αυτή θα εξαφανίσει τα δύσοσμα βακτήρια, θα μαλακώσει τους κάλους και θα εξουδετερώσει τους μύκητες των ποδιών.