Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΥΓΕΙΑ

Ουρές από Κινέζους για πειραματικό εμβόλιο

TechTeam από TechTeam
08/11/2020 23:04
σε ΥΓΕΙΑ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

 

Περισσότεροι από 60.000 άνθρωποι στην Κίνα -και όχι μόνον- έχουν ήδη εμβολιαστεί με πειραματικά σκευάσματα κατά του κορωνοϊού. Ανταποκρίσεις ξένων δημοσιογραφικών πρακτορείων παρουσιάζουν εικόνες από μεγάλες ουρές εθελοντών έξω από νοσοκομεία πόλεων όπως η Γιγού, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Όποιος επιθυμεί να λάβει μέρος στο Στάδιο Γ’, το πιο κρίσιμο των δοκιμών αποτελεσματικότητας για τα υπό εξέλιξη εμβόλια, κατ’ αρχάς υπογράφει υπεύθυνη δήλωση για τις ενδεχόμενες παρενέργειες. Κατόπιν πληρώνει περίπου 50 ευρώ και με μια ένεση στο βραχίονα γίνεται, τρόπον τινά, «πειραματόζωο».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, αυτή τη στιγμή στην Κίνα υπάρχουν 4 διαφορετικά εμβόλια στο Στάδιο Γ’. Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ και πιθανώς πολλοί ακόμη συγγενείς του έχουν ήδη κάνει κάποιο από τα πειραματικά εμβόλια. Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε ανεπίσημες πληροφορίες που κυκλοφορούν τις τελευταίες εβδομάδες και οι οποίες αναφέρουν ότι μέλη της κινεζικής αριστοκρατίας του πλούτου ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη του πλανήτη με απόλυτη χαλαρότητα, ενίοτε ακόμη και χωρίς μάσκα.

Η εξήγηση αυτής της ριψοκίνδυνης στάσης είναι ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί. Με μια ουσία την οποίαν, οι ίδιοι τουλάχιστον, θεωρούν ως ικανή να τους προστατεύσει από τον κορωνοϊό.

Σε ό,τι αφορά στην επίσημη πιστοποίηση, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραμένει επιφυλακτικός. Και, πρόσφατα, ο ΠΟΥ ζήτησε αναλυτικά στοιχεία, τόσο για τα 4 κινεζικά εμβόλια, όσο και για το ρωσικό Sputnik-V, το οποίο υποτίθεται πως, όχι μόνο προηγείται στην παγκόσμια κούρσα, αλλά έχει ήδη κόψει το νήμα. Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό του ενδιαφέροντος που προσελκύει το ρωσικό εμβόλιο αποτελεί το γεγονός ότι το νοσοκομείο Χαντασάχ της Ιερουσαλήμ έχει ήδη παραγγείλει 1,5 εκατομμύριο δόσεις του Sputnik-V. Εμμέσως το Ισραήλ, ενώ επιταχύνει τις έρευνες από τοπικές φαρμακοβιομηχανίες για τον ίδιο σκοπό, δίνει εμπράκτως ψήφο εμπιστοσύνης στο ρωσικό σκεύασμα.
Το Sputnik-V βρίσκεται και αυτό στο Στάδιο Γ’ των δοκιμών και έχει ήδη χορηγηθεί πειραματικά σε χιλιάδες εθελοντές. Η Δύση ανησυχεί ότι οι Ρώσοι δεν ακολουθούν κατά γράμμα τα καθιερωμένα παγκοσμίως πρωτόκολλα για τις δοκιμές σε ανθρώπους. Ο προβληματισμός, δε, επιτείνεται από την εκπληκτική ταχύτητα με την οποίαν βρέθηκε μια ουσία έτοιμη για μαζική χρήση.

Πίσω στην Κίνα, η τοπική κυβέρνηση ανακοινώνει ότι από τις δοκιμές σε ανθρώπους με το πειραματικό εμβόλιο δεν έχει αναφερθεί καμία σοβαρή παρενέργεια στην υγεία τους. Στο έγγραφο το οποίο καλείται να υπογράψει κάθε εθελοντής, αναφέρεται ότι τις πρώτες 24 ώρες μετά τη λήψη του εμβολίου ενδέχεται να εκδηλωθούν παροδικά συμπτώματα όπως ερεθισμός της επιδερμίδας γύρω από το σημείο της ένεσης και ίσως ελαφρύς πυρετός. «Πειραματόζωα» για τα υπό δοκιμήν εμβόλια μπορεί να γίνει κάθε Κινέζος πολίτης ηλικίας από 18 έως 59 ετών. Σε κάθε εθελοντή χορηγούνται δύο δόσεις της ουσίας, σε διάστημα από 2 έως 4 εβδομάδες.

Στην πρωτοπορία του αγώνα για την παραγωγή αποτελεσματικού εμβολίου για τον Covid-19 βρίσκονται δύο πολύ μεγάλες κινεζικές φαρμακοβιομηχανίες, η Sinovac και η Sinopharm. Τα εμβόλια αμφοτέρων έχουν περάσει στο Στάδιο Γ’ και, εκτός των Κινέζων, χορηγούν πειραματικές δόσεις σε εθελοντές από 10 διαφορετικές χώρες.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας έχει ανακοινώσει ότι έως το μέσον του Δεκεμβρίου 2020 πρόκειται να εμβολιάσει 9 εκατ. πολίτες της χώρας με το σκεύασμα της Sinovac. Ο στόχος είναι να μετατραπεί το Μπαλί σε ζώνη ελεύθερη κορωνοϊού από τον Ιανουάριο του 2021, προκειμένου να επιτευχθεί η τουριστική ανάκαμψη το ταχύτερο δυνατόν.

Σε σχέση με την πρόοδο την οποίαν σημειώνουν οι Κινέζοι στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ενδεχομένως επειδή η αρχική εστία μόλυνσης ήταν η χώρα τους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενθαρρύνει τις προσπάθειες διοχετεύοντας τεράστια χρηματικά ποσά για την ενίσχυση της έρευνας.

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ ότι η κινεζική φαρμακοβιομηχανία Sichuan Clover Biopharmaceuticals, Inc θα λάβει 328 εκατ. δολάρια από την CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations, έναν συνασπισμό οργανώσεων που προωθεί καινοτόμες λύσεις στην προστασία από τις επιδημίες. Η CEPI λειτουργεί σαν θυγατρικός οργανισμός του ΠΟΥ και σε ό,τι αφορά στη Sichuan Clover, με τα 328 εκατ. δολάρια θα ενισχυθεί η εξέλιξη του σκευάσματος “S-Trimer”.

Όταν το εμβόλιο της Sichuan Clover θα είναι έτοιμο, θα διανεμηθεί κατά τον πλέον δίκαιο τρόπο, μέσω ενός άλλου φορέα, της Covax. Σε αυτήν συμμετέχουν 180 χώρες και η θεμελιακή συμφωνία μεταξύ τους είναι ότι τα 2 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου θα κατανεμηθεί ανά χώρα σε ποσοστό έως το 20% του πληθυσμού εκάστης. Αυτό το εγχείρημα, ιδανικά, θα έχει προχωρήσει έως το τέλος του 2020 και το τελικό εμβόλιο θα είναι έτοιμο για έγκριση από τον ΠΟΥ κατά τους πρώτους μήνες του 2021.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑεμβόλιοΚίνα

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Alex Rasov

29/06/2025 | 23:45
HOT NEWS

ΚΛΕΙΔΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ! Έξτρα λεφτά αν έχετε τόση σύνταξη – Ποιοι χάνουν τα αναδρομικά, τι πρέπει να κάνουν τώρα και ποιοι βγαίνουν στα 60

28/06/2025 | 09:02
HOT NEWS

Πώς η σκευωρία της εσχάτης προδοσίας που έστησε η αντιπολίτευση, ενισχύει ακόμη περισσότερο τον Μητσοτάκη

26/06/2025 | 22:13
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ : Τηλέφωνα ανά διεύθυνση- ΟΔΗΓΟΣ

26/06/2025 | 06:09
Load More
Επόμενο Άρθρο

Σαν σήμερα, Γιορτή σήμερα 9 Νοεμβρίου, εορτολόγιο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Στο «κόκκινο» η Κρήτη: Νέος σεισμός στα Χανιά – Τι λένε Έλληνες και διεθνείς σεισμολόγοι για τα ενεργά ρήγματα

    926 shares
    Share 370 Tweet 232
  • NYT: Κρίσιμο πλήγμα επετεύχθη σε εξοπλισμό-κλειδί για την παραγωγή πυρηνικών όπλων στο Ισφαχάν

    588 shares
    Share 235 Tweet 147
  • Ανοίγει νέο μέτωπο το Κρεμλίνο: Ευθεία απειλή για τη Ρωσία τα F-35 του ΝΑΤΟ στην Εσθονία

    1005 shares
    Share 402 Tweet 251
  • Φωτιά στο Κοπανάκι Μεσσηνίας – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

    531 shares
    Share 212 Tweet 133
  • Επίθεση του «πρωθυπουργού» της Λιβύης στην Αθήνα: Βασισμένη στο διεθνές δίκαιο η συμφωνία με Τουρκία, προκαλεί η Ελλάδα

    413 shares
    Share 165 Tweet 103
  • Πέθανε ο Κώστας Μοναχός – Θλίψη για τον αυθεντικό λαϊκό τραγουδιστή των ’80s

    353 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Αιχμαλωσία Ουκρανών πεζοναυτών: Ρώσοι αλεξιπτωτιστές δημοσίευσαν βίντεο κατάληψης κοντά στον Δνείπερο

    319 shares
    Share 128 Tweet 80
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch