Η επιλογή του κατάλληλου στρώματος είναι πολύ σημαντική αλλά και δύσκολη. Κάνοντας μια απλή αναζήτηση κάποιος, το πιο πιθανόν είναι να μπερδευτεί και να χαθεί στην πληθώρα των επιλογών και των πληροφοριών.

Γνωρίζατε ότι:

Ανεξήγητοι πόνοι στη μέση?
Ανησυχία στον ύπνο?
Ύπνος που δεν ξεκουράζει?
Αϋπνία?

Μπορεί να οφείλονται και στο στρώμα που χρησιμοποιούμε!

Η ποιότητα του στρώματος αφορά άμεσα τόσο την υγεία όσο και το αίσθημα ευεξίας μας, κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Συγκεντρώσαμε βασικά tips που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο-ιδανικό στρώμα ύπνου!

Μαλακό ή Σκληρό Στρώμα;

Επειδή οι ανάγκες αλλά και οι προτιμήσεις κάθε ανθρώπου διαφέρουν, το σωστό στρώμα δεν είναι το ίδιο για όλους. Το κατάλληλο στρώμα πρέπει να παρέχει στήριξη και ανάπαυση σε όλες κατά το δυνατό τις αρθρώσεις και τους μύες προκειμένου ο ύπνος να είναι αναπαυτικός και περισσότερο ποιοτικός. Έτσι η σπονδυλική στήλη πρέπει να βρίσκεται και να μένει σε ευθεία γραμμή καθώς και να απορροφώνται οι πιέσεις στις ζώνες των γοφών και των ώμων. Επίσης σημαντικό είναι ο αυχένας να στηρίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην «ενοχλείται» και να επιτυγχάνεται η σωστή κυκλοφορία του αίματος. Ένα πολύ σκληρό ή ένα πολύ μαλακό στρώμα είναι εξίσου ακατάλληλα.

Ανατομικό ή Ορθοπεδικό Στρώμα;

Στο ερώτημα «ορθοπεδικό ή ανατομικό;», η απάντηση που θα πρέπει να αναζητήσετε από την αγορά σας είναι «ορθοπεδικό και ανατομικό». Το μεν ορθοπεδικό στρώμα θα στηρίξει σωστά την σπονδυλική σας στήλη, ενώ με τον ανατομικό του σχεδιασμό και έχοντας ειδικά ελατήρια θα «αγκαλιάσει» το σώμα σας μετριάζοντας την πίεση σε ώμους και γοφούς.

Στρώμα με Ελατήρια ή Λάτεξ;

Για να διαλέξετε το κατάλληλο στρώμα για εσάς, θα πρέπει πρώτα να γνωρίζετε τις κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται τα στρώματα. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες στρωμάτων: Στρώματα με ελατήρια και στρώματα με λάτεξ.

Τα στρώματα με ελατήρια κατέχουν το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς και οι περισσότερες εταιρείες που κατασκευάζουν στρώματα επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν ελατήρια μιας και είναι ο πιο διαδεδομένος τύπος στρωμάτων.

Τα στρώματα Latex από την άλλη επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση πάρα πολύ εύκολα εξαιτίας της ελαστικότητας του υλικού. Λόγω των ιδιοτήτων του Latex, σαν στρώματα είναι πάρα πολύ ανθεκτικά και αναπνέουν πολύ περισσότερο από τα κανονικά στρώματα .Είναι υποαλλεργικά, ουδέτερα στις κοινές αλλεργίες και γενικότερα τα υλικά τους είναι ποιο φιλικά προς το άνθρωπο και το περιβάλλον .

Βόλτα στα μαγαζιά – sleep test

Δεν γίνεται να αγοράσετε ένα στρώμα δίχως να ξαπλώσετε πάνω του. Επισκεφτείτε ένα κατάστημα και αφιερώστε όσο χρόνο επιθυμείτε στη δοκιμή των στρωμάτων. Ξαπλώστε πάνω στα στρώματα, παίρνοντας τη συνηθισμένη σας στάση ύπνου. Εμπιστευθείτε το εξειδικευμένο προσωπικό μας για να επιλέξετε το ιδανικό στρώμα για εσάς και να απολαμβάνετε όχι απλώς έναν καλύτερο ύπνο, αλλά μια μοναδική εμπειρία χαλάρωσης.

Συνοπτικά θα λέγαμε πως το στρώμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε τα παρακάτω :

Tο στρώμα θα πρέπει:
να προσαρμόζεται στο σχήμα του σώματος και ιδίως της σπονδυλικής στήλης.
να κατανέμει τις πιέσεις ομοιόμορφα κατά μήκος του σώματος.
να μειώνει την κίνηση του σώματος και να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου
να μειώνει την κίνηση του ζευγαριού από το ένα μέλος στο άλλο.
να παρέχει πλευρική στήριξη.

Εταιρείες επιλέξτε κάτι επώνυμο: ELITE, CANDIA, IDEAL, LINEA κα

Όνειρα γλυκά!!!