Πολλοί άνθρωποι περιποιούνται σχολαστικά το δέρμα στο πρόσωπό τους, κάνοντας τακτικά απολέπιση, καθαρισμό και ενυδάτωση.

Αλλά πότε ήταν η τελευταία φορά που κάνατε κάτι ανάλογο και για το δέρμα στο υπόλοιπο σώμα σας;
Το δέρμα είναι ένα πολύπλοκο σύστημα που αποτελείται από νεύρα, αδένες και πολλά στρώματα κυττάρων που, όταν είναι υγιή, προστατεύουν το σώμα από ακραίες θερμοκρασίες και χημικές ουσίες.

Παράγει επίσης αντιβακτηριακές ουσίες για να σας προστατεύσει από μολύνσεις και επιτρέπει στο σώμα σας να παράγει βιταμίνη D όταν εκτίθεται στον ήλιο. Το δέρμα σας περιέχει ακόμη νευρικά κύτταρα που λειτουργούν ως αγγελιαφόροι στον εγκέφαλό σας, κάνοντας το δέρμα σας ένα κρίσιμο μέρος των αλληλεπιδράσεών σας με τον κόσμο γύρω σας.
Ένας άλλος κρίσιμος ρόλος που παίζει το δέρμα σας είναι να σας βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού. Αλλά αν το δέρμα σας έχει συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα και τοξίνες, δεν είναι σε θέση να αποβάλει τα απόβλητα από το σώμα σας αποτελεσματικά.

Εδώ είναι που το στεγνό βούρτσισμα του δέρματος μπορεί να αποδειχθεί ανεκτίμητο, όχι μόνο για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία των λεμφαδένων σας.

Δείτε τα πολλαπλά οφέλη του στεγνού βουρτσίσματος τους δέρματος:


Τόνωση του λεμφικού συστήματος

Το λεμφικό σύστημα είναι υπεύθυνο για την εξάλειψη των κυτταρικών απόβλητων. Εκατοντάδες χιλιόμετρα λεμφικών αγγείων επιτρέπουν στα απόβλητα να συλλέγονται από τους ιστούς σας και να απομακρύνονται μέσω του αίματος από τον οργανισμό, μια διαδικασία που είναι γνωστή και ως λεμφική παροχέτευση.
Όταν το λεμφικό σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, τα απόβλητα και οι τοξίνες μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένειες και φλεγμονή. Το στεγνό βούρτσισμα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του λεμφικού συστήματος, απομακρύνοντας τα νεκρά δερματικά κύτταρα.


Απολέπιση

Το στεγνό βούρτσισμα απομακρύνει το νεκρό δέρμα, βελτιώνοντας την εμφάνιση και καθαρίζοντας του πόρους που, ενδεχομένως, έχουν φράξει. Έτσι το δέρμα «αναπνέει» καλύτερα.
Βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
Όταν βουρτσίζετε την επιδερμίδα σας, αυξάνετε την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, η οποία ευνοεί την εξάλειψη των αποβλήτων του μεταβολισμού.


Μείωση της κυτταρίτιδας

Το στεγνό βούρτσισμα της επιδερμίδας μειώνει τις καταθέσεις σκληρού λίπους κάτω από το δέρμα, ενώ συμβάλλει στην πιο ομοιόμορφη κατανομή των λιπικών κυττάρων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην μείωση της κυτταρίτιδας.