Ψήφο εμπιστοσύνης στον δίνει το .

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του orthodoxianews.gr όλος ο Ιερός Τόπος στηρίζει τον Κυριάκο Βελόπουλο, καθώς στο πρόσωπό του βλέπουν έναν πολιτικό με πραγματική πίστη στην Ορθοδοξία και αγάπη για την Πατρίδα.

Από την έρευνά μας προέκυψαν στοιχεία εξαιρετικά ενδιαφέροντα. Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ επισκέπτεται κάθε χρόνο το Άγιον Όρος (τουλάχιστον 10 φορές ανά έτος) σε αναζήτηση πνευματικής ηρεμίας και καθοδήγησης. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως όλοι οι Ηγούμενοι τον προσφωνούν με το μικρό του όνομα.

Διαβάστε επίσης:   Αγιο Όρος ΤΩΡΑ: Στη φυλακή ο ηγούμενος της Μ. Εσφιγμένου γ. Μεθόδιος-Τι λέει ο ίδιος

Έχει τακτική επικοινωνία με όλες τις μονές όπως με τη Μονή Βατοπεδίου όπως τη , τη ενώ εντύπωση προκαλεί, σε όσους γνωρίζουν τα του Αγίου Όρους, πως είναι ιδιαίτερα αγαπητός και στους μοναχούς της Μονής Εσφιγμένου.

Αξίζει επίσης να τονιστεί πως οι πληροφορίες μας λένε ότι έχει βοηθήσει στην ανέγερση της Σκεπής της Μονής της Παναγίας της Πορταίτισσας στις Καρύες. Ο ίδιος πάντως, όποτε ερωτάται, αποφεύγει να απαντήσει.

Τέλος αξίζει να τονιστεί πως έχει εξαιρετικές σχέσεις και με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, Κύριλλο και φυσικά με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ .