: Αιτήσεις για βιολογικά – ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ – Πως θα κάνετε αίτηση.

 : Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορείτε να συμμετέχετε στις επιδοτούμενες δράσεις της γεωργίας και να κάνετε ηλεκτρονικά την ετήσια δήλωση εφαρμογής και υποβολής Ετήσιου Σχεδίου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Στόχος του Μέτρου 11 είναι να ενθαρρύνει τους γεωργούς και κτηνοτρόφους να εφαρμόσουν τις μεθόδους της βιολογικής παραγωγής, ώστε:

να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας
να χρησιμοποιούν γεωργικές πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον
να παράγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας
να συμβάλλουν στην καλή διαβίωση των ζώων

Για αιτήσεις εδώ

gov.gr : Αιτήσεις για βιολογικά – ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ – Επίδομα κορονοϊού

Διαβάστε τον οδηγό για το επίδομα:

Ποιοι ακριβώς δικαιούνται αποζημίωση ειδικού σκοπού τον Μάιο; Και πόσο θα είναι το ύψος της εάν η επιχείρηση επαναλειτουργεί μέσα στον μήνα; Το naftemporiki.gr απαντά στις ερωτήσεις των αναγνωστών του.

Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων εστίασης που έχουμε τεθεί σε αναστολή και πήραμε το επίδομα των 800 ευρώ για τον μήνα Απρίλιο, δικαιούμαστε το νέο επίδομα των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο; Και αν ναι, είναι γνωστό πότε θα ανοίξει η φόρμουλα για τις αιτήσεις;

Το διάστημα από 18/5/2020 έως και 31/5/2020 οι επιχειρήσεις οι οποίες παραμένουν κλειστές το Μάιο θα πρέπει να υποβάλλουν το ειδικό έντυπο με τίτλο «Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών για την παράταση ή την ανάκληση αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων τους» στο πληροφοριακό σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι θα υποβάλλουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του μηχανισμού στήριξης εργαζομένων supportemployees.services.gov.gr δήλωση ότι είναι σε αναστολή και δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού. Παράλληλα, θα πρέπει να δηλώσουν και το αν μισθώνουν κύρια κατοικία προκειμένου να καταβάλλουν μειωμένο ενοίκιο. Η καταβολή των χρημάτων θα γίνει από τις 4 έως τις 10 Ιουνίου.

Έχω ατομική επιχείρηση η οποία είχε λάβει το επίδομα των 800 ευρώ για τον Απρίλιο. Ανοίγει 11 ή 18 Μαΐου, δικαιούται κάποια ενίσχυση για το διάστημα του Μαΐου που μένει κλειστή;

Ναι και οι επιχειρήσεις αυτές θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού για το διάστημα, που αναλογεί. Δεν θα είναι δηλαδή 534 ευρώ, αλλά θα αντιστοιχεί σε 10/45 ή 17/45 του ποσού των 800 ευρώ.

Αν και η εταιρεία στην οποία εργάζομαι επαναλειτουργεί από 11/5, με ενημέρωσαν ότι η αναστολή σύμβασης θα συνεχιστεί έως 31/5. Είναι νόμιμο; Και εάν ναι, δικαιούμαι το επίδομα των 534 ευρώ;

Ναι είναι νόμιμο. Οι εταιρείες που επαναλειτουργούν έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν σε αναστολή έως και το 60% των συμβάσεων εργασίας το αργότερο έως και την 31η Μαΐου. Οι εργαζόμενοι που θα παραμείνουν σε αναστολή θα δικαιούνται αποζημίωση από το κράτος για όσες μέρες παραμείνουν σε αυτή την κατάσταση, ενώ θα καλύπτονται από τον προϋπολογισμό οι εισφορές τους.

Είμαι μηχανικός και τον Απρίλιο έλαβα την ενίσχυση των 600 ευρώ. Θα λάβω και τον Μάιο ένα μέρος της;

Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι κλπ), που δικαιούνταν τα 600 ευρώ τον περασμένο μήνα, τον Μάιο θα λάβουν όπως και οι άλλοι πληττόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες το ποσό των 534 ευρώ.

Eίχα λάβει το επίδομα των 800 ευρώ, γιατί απολύθηκα στο διάστημα μεταξύ 1ης και 20ης Μαρτίου. Δικαιούμαι ενίσχυση και τον Μάιο;

Όχι για τους απολυμένους από 1 έως 20 Μαρτίου που έλαβαν την αποζημίωση ειδικού σκοπού δεν έχει προβλεφθεί νέα ενίσχυση.

Είμαι ιδιοκτήτης σχολικού κυλικείου. Προβλέπεται να ανοίξουμε κάποια στιγμή έως το τέλος της σχολικής χρονιάς;

Όχι, σύμφωνα με τις έως τώρα αποφάσεις δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σχολικά κυλικεία έως το τέλος της χρονιάς.

Γράφτηκε ότι ο καθηγητής Ιατρικής και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Κρεμαστινός πέθανε από κορωνοϊό. Ωστόσο στη συνέχεια κάποιοι το αμφισβήτησαν. Τι ακριβώς έχει συμβεί;

Το υπουργείο Υγείας προσμετράει επισήμως τον εκλιπόντα στους νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό. Αυτή είναι και η πηγή του naftemporiki.gr. Ιατρικό ανακοινωθέν από το νοσοκομείο δεν έχει εκδοθεί ούτε υπήρξε ανακοίνωση από την οικογένεια που να αναφέρει κάτι διαφορετικό.

Ωστόσο ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ανέφερε ότι συνομίλησε με την σύζυγο του εκλιπόντος, Τζένη Κρεμαστινού, και εκείνη του είπε πως ο Δημήτρης Κρεμαστινός είχε νικήσει τον κορωνοϊό και την πνευμονία που αντιμετώπιζε εξαιτίας του Covid-19, αλλά τελικά νικήθηκε από την πολυήμερη παραμονή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, δηλαδή από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. Δεν έχει υπάρξει άλλη αναφορά για διαφορετικά αίτια θανάτου πλην της συγκεκριμένης.

Παλιά αναδρομικά , κύριες συντάξεις και επικουρικές -ΕΦΚΑ εισφορές, ειδοποιητήρια στο efka.gov.gr

Οι συντάξεις αλλάζουν ημερομηνίες λόγω κορονοϊού – Προνοιακά ΟΠΕΚΑ, Α21, ΚΕΑ, ΕΦΚΑ Εισφορές

ΕΦΚΑ εισφορές 2020, Συντάξεις ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, Δημοσίου – ΟΠΕΚΕΠΕ