Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων με τον .

Οπως δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο αγροτοσυνδικαλιστής «από τη συζήτηση δεν προέκυψε απολύτως τίποτα θετικό» για τα αιτήματα τα οποία υποβλήθηκαν.

Ζήτησε να παραμείνουν τα τρακτέρ στα μπλόκα και να ενισχυθεί ο αγώνας των αγροτών όσο γίνεται περισσότερο. «Η μεγαλύτερη κλιμάκωση είναι η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο συλλαλητήριο της τρίτης στην Αθήνα», πρόσθεσε.

Κατά τον κ. Μπούτα, ο μικρομεσαίος αγρότης δεν έχει προοπτική, «αν συνολικά αυτή η πολιτική δεν έρθει τούμπα.

«Είμαστε 15 – 20 μέρες στα μπλόκα με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο διεκδίκησης. Αν μέρος του πλαισίου αυτού το ικανοποιούσε η κυβέρνηση, θα μπορούσαμε να πάρουμε ανάσες επιβίωσης», ανέφερε χαρακτηριστικά και χαρακτήρισε τον αγώνα τους «αγώνα επιβίωσης».

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι το αφορολόγητο ατομικό εισόδημα θα είναι αυτό που έχει ψηφιστεί δηλαδή 8.860 ευρώ για αγρότες χωρίς παιδιά μέχρι 9.550 για αγρότες με τα περισσότερα παιδιά.

Διαβάστε επίσης:   Μπλόκα αγροτών 2017: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις στη Κεντρική Μακεδονία

«Από τις επιδοτήσεις η βασική ενίσχυση είναι εκείνη η οποία φορολογείται, κανονικά είναι εισόδημα. Από το πρασίνισμα και τις συνδεδεμένες είναι εισόδημα 12.000 και πάνω, όλες οι υπόλοιπες επιδοτήσεις, αποζημιώσεις δεν αποτελούν εισόδημα, δεν φορολογείται ο αγρότης», πρόσθεσε.

Για το ακατάσχετο των 15.000 ευρώ που διεκδικούν οι αγρότες η κ. Παπανάτσιου είπε ότι εξετάζεται. «Μπορεί να έχουμε τη βούληση, αλλά δεν ξέρουμε αν μπορεί να γίνει τεχνικά», ανέφερε.

«Μέσα στα δεδομένα που βιώνει η χώρα μας και στις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει υπάρχουν ρυθμίσεις που εφαρμόζονται για πρώτη φορά και δεν μπορούν να ανατραπούν αλλά καταθέσαμε έναν δεκάλογο παρεμβάσεων που αφορούν το κόστος παραγωγής», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Αποστόλου, ο οποίος χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τους αγρότες «από ζωηρή έως ουσιαστική».