Αναχώρησε για το Κάουνας – Στην  αποστολή ο Σαντ-Ρος.

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε για το Κάουνας, όπου το Σάββατο (12/9) στις 19:00 θα αντιμετωπίσει τη Ζάλγκιρις και την Κυριακή (13/9) θα παίξει είτε στον μικρό (16:00), είτε στον μεγάλο τελικό με την Άλμπα Βερολίνου ή την Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Γιώργος Βόβορας, που πήρε μαζί στην αποστολή τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος παρά το γεγονός ότι ο Κουβανός ταλαιπωρήθηκε από ένα ελαφρύ διάστρεμμα τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε πριν την αναχώρηση:

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε να παίζουμε φιλικούς αγώνες απέναντι σε ομάδες της Euroleague και δη να συμμετέχουμε σε ένα τόσο δυνατό τουρνουά το οποίο διεξάγεται κάτω από την… ομπρέλα και το ασφαλές περιβάλλον της EuroLeague. Για εμάς είναι σημαντικά αυτού του επιπέδου τα φιλικά για να προετοιμάσουμε την ομάδα μας εν όψει της έναρξης των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων”.

Ο Μάρκους Φόστερ, από την πλευρά του, παραδέχθηκε πως: “Θα είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχω σε μια διοργάνωση της EuroLeague. Θα είναι ένα πολύ καλό τεστ για την ομάδα ώστε να δούμε σε τι σημείο βρισκόμαστε και θα μας βοηθήσει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για το πρώτο κομμάτι των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Ποτέ δεν ξέρεις αν η ομάδα είναι έτοιμη αν δεν το διαπιστώσεις σε υψηλού επιπέδου αναμετρήσεις, όπως αυτές που θα δώσουμε στο Κάουνας. Πιστεύω πως μετά και από αυτό του τουρνουά θα είμαστε έτοιμοι”.