ΔΙΑΤΡΟΦΗ: Τον κώδωνα του κινδύνου για μείζονες επιπλοκές που δημιουργούν η κακή διατροφή και η παχυσαρκία στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, αλλα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κρούουν επιστήμονες στην Αυστραλία.
Τα στοιχεία έδειξαν με συντριπτική πλειοψηφία ότι οι γυναίκες που διήγαν υγιεινό τρόπο ζωής πριν από την σύλληψη, είχαν καλύτερη εγκυμοσύνη, ενώ εκείνες που είχαν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος πριν την σύλληψη μείωσαν τους κινδύνους προεκλαμψίας, διαβήτη κύησης, πρόωρου τοκετού και θνησιμότητας νεογνού.
[irp posts=”180461″ name=”Καούρα: Ποιες τροφές να αποφεύγετε”]
Η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Lancet έδειξε επίσης οτι μόνο το 10% των γυναικών στην Αυστραλία καταναλώνουν την συνιστώμενη καθημερινή ποσότητα φρούτων και λαχανικών στη διάρκεια της αναπαραγωγικής τους ηλικίας μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Σύμφωνα με σημερινές στατιστικές, στην Αυστραλία το ποσοστό παχυσαρκίας για τις γυναίκες ηλικίας από 18 έως 23 ετών αγγίζει το 27%, ενώ στις ηλικίες 36-40 ετών το αντίστοιχο ποσοστό φθάνει το 42%.