Αμερικανοί αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Ελέγχου Μετανάστευσης και Τελωνείων των Ηνωμένων Πολιτειών (ICE) συνέλαβαν τον διάσημο ράπερ της Ατλάντα, 21 Savage. Υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα ήρθε στις ΗΠΑ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο ράπερ, Shayaa Bin Abraham-Joseph, έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Ιούλιο του 2005 σε ηλικία 12 ετών. Ένα χρόνο μετά την άφιξή του στην Ατλάντα η βίζα του έληξε και δεν ανανεώθηκε, όπως διαπίστωσαν οι αξιωματούχοι του ICE.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής Υπηρεσίας Ελέγχου Μετανάστευσης και Τελωνείων διαβεβαίωσε ότι ο ράπερ κρατείται μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απέλασή του.

Σε πολλές παλιότερες συνεντεύξεις ο 21 Savage έχει μιλήσει για τα παιδικά του χρόνια στην Ατλάντα. «Είδα για πρώτη φορά όταν ήμουν οκτώ ετών», είχε πει σε συνέντευξή του το 2016 στο περιοδικό, Fader. Μάλιστα, στην ίδια συνέντευξη ανέφερε ότι είχε αποβληθεί από το σχολείο στην ηλικία των 12 ή 13 ετών γιατί είχε μπει στην τάξη με όπλο.

«Όλη η δημόσια εικόνα του είναι ψεύτικη», δήλωσε για τον ράπερ δημοσιογράφος του CNN επικαλούμενος πηγή του μέσα από την υπηρεσία ICE.

To 2014 είχε καταδικαστεί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο 21 Savage συνελήφθη στην πολιτεία της Τζόρτζια.

Πάντως στην Ατλάντα δηλώνουν σοκαρισμένοι από τη σύλληψη του ράπερ που βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας του, γράφει το athensvoice.gr.