Χωρίς τέλος οι εξελίξεις στη Βρετανία για το Brexit – Βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος συγκέντρωσαν τις υπογραφές για πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι – Sky News: Εντολή στα μέλη της κυβέρνησης να ακυρώσουν τα πάντα και να γυρίσουν στο Λονδίνο! – Να παραιτηθεί ζητά και το κόμμα DUI από τη Βόρεια Ιρλανδία που στήριξε την κυβέρνησή της μετά τις τελευταίες εκλογές.

Brexit σημαίνει Brexit συνηθίζει να λέει η Τερέζα Μέι, κάνοντας σαφές σε κάθε τόνο από την πρώτη στιγμή (το 2016) που ανέλαβε την πρωθυπουργία της Βρετανίας μετά το δημοψήφισμα για την έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο που εκτός από τη χώρα της, την… έξοδο θα δει και η ίδια. Από τη Ντάουνιγκ Στριτ. Αυτό τουλάχιστον επιδιώξουν οι βουλευτές του ίδιου της του κόμματος.

Η συμφωνία στην οποία κατέληξε η κυβέρνηση της Μέι με την Ε.Ε. για το Brexit δεν ικανοποίησε κανέναν στη Βρετανία. Οι υπέρμαχοι του Brexit τη θεωρούν πολύ… light. Και απαιτούν ένα πιο “σκληρό” Brexit. Γι’ αυτό και βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος αποφάσισαν να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της αρχηγού τους. Κατά της Τερέζα Μέι.

Οι απαιτούμενες 48 επιστολές βουλευτών των Τόρις για την κατάθεση πρότασης μομφής κατά της πρωθυπουργού συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα BrexitCentral που επικαλείται αξιόπιστη πηγή.

Unconfirmed and from a single (always previously reliable) source – but hearing that the 48 letters are in and Downing Street are preparing for a no confidence motion in Theresa May as Conservative leader…

Το πότε θα γίνει η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι δεν είναι ακόμα γνωστό. Σύμφωνα με το Sky News, πάντως, έχει δοθεί εντολή σε όλα τα μέλη της κυβέρνησης να ακυρώσουν οτιδήποτε είχαν προγραμματίσει για σήμερα και να βρίσκονται στο Λονδίνο. Πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται η ψηφοφορία για την ψήφο εμπιοστοσύνης στην Τερέζα Μέι να γίνει ακόμη και εντός της ημέρας!

Sky sources: All government whips have been told to cancel any engagements today and return to London as a source close to the whip’s office says a no confidence vote in the Prime Minister is now «likely»
Αντικατάσταση ζητούν οι κυβερνητικοί εταίροι

Εκτός από τη στήριξη του κόμματός της, η Τερέζα Μέι έχει χάσει και τη στήριξη των κυβερνητικών της εταίρων, του βορειοϊρλανδικού κόμματος DUR. Είχε στηρίξει τη Μέι μετά τις τελευταίες εκλογές αλλά πλέον της ζητά να παραιτηθεί και να αναλάβει άλλος πρωθυπουργός στη θέση της.

Η συμφωνία του κόμματος της Μέι για το Brexit παύει να ισχύει, όπως λέει η Telegraph για του βορειοϊρλανδούς, όσο στη θέση του Πρωθυπουργού της Βρετανίας βρίσκεται η Τερέζα Μέι.
Η εφημερίδα λέει μάλιστα ότι το DUP απείλησε ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων και πρόσθεσε ότι η υποστήριξή του προς τους Τόρις εφεξής «εξαρτάται από το ποιος είναι στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος».

Η Telegraph επικαλείται πηγές στο περιβάλλον της επικεφαλής του DUP Αρλίν Φόστερ.