Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική HOT NEWS

Ελλάδα προς Τουρκία διά ΥΠΕΘΑ : «Προβληματιζόμαστε αλλά σαφώς και δεν φοβόμαστε»

Newsroom από Newsroom
16/09/2019 18:12
σε HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ελλάδα -Τουρκία -Navtex – Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο Ρ/Σ «Πάραπολιτικά FM» δήλωσε σχετικά με τουρκική προκλητικότητα και τις Navtex που εκδίδει η Άγκυρα ότι «δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία Navtex που εκδίδεται» και σημείωσε: «Είναι δεδομένο αυτό το παιχνίδι που παίζεται. Εκδίδουμε και εμείς, αντιστοίχως, τις δικές μας αντι- Navtex.

Παρακολουθούμε τις κινήσεις όλων των τουρκικών πλοίων. Παρακολουθούμε τα πάντα. Προβληματιζόμαστε, αλλά σαφώς και δεν πανικοβαλλόμαστε, σαφώς και δεν φοβόμαστε, σαφώς και δεν ανησυχούμε, στο μέτρο που κάνουμε τη δουλειά μας, εδώ, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας».

Ερωτηθείς για τη στήριξη που έχει η Ελλάδα από τους συμμάχους της ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε: «Η Ελλάδα δεν αναζητεί συμμάχους, έχει συμμάχους, αλλά αυτή τη συμμαχική σχέση θα πρέπει να την ενδυναμώσει και να την εξελίξει. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταδικάσει τη συμπεριφορά της Τουρκίας και με “δυνατές”, να το πω έτσι, κουβέντες, με δηλώσεις που έχει κάνει.».

Παράλληλα ο ΥΕΘΑ τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί την “τρικυμία” που υπάρχει στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και την Τουρκία και να ενισχύσει τη δική της στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ που, όπως σημείωσε, «είναι η μεγάλη υπερδύναμη, ιδίως σε στρατιωτικό επίπεδο, και φυσικά έχει τα δικά της συμφέροντα και ενδιαφέροντα για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Για την κοινή παρουσία του με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, την περασμένη Παρασκευή (13/9), ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για το λιμάνι. Μπορεί να χρησιμοποιήσουν ένα κομμάτι του, όχι όλο, αλλά ένα κομμάτι του, για δικούς τους σκοπούς. Φυσικά και όλο αυτό υλοποιείται στο πλαίσιο μίας σχέσης η οποία έχει δικαιώματα και υποχρεώσεις.

Αλλά το να “δέσουμε”, αυτή τη στιγμή, να ενισχύσουμε και να “απογειώσουμε” τη στρατηγική μας σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μόνο οφέλη θα μπορούσε να προσπορίσει στη χώρα, ιδίως σε αυτή τη συγκεκριμένη γεωπολιτική συγκυρία. Και πάνω σε αυτό δουλεύουμε, πιο εντατικά απ΄ ό,τι προηγουμένως, προκειμένου να πείσουμε τους Αμερικανούς ότι η Ελλάδα είναι ο αξιόπιστος και σταθερός εταίρος στην περιοχή, που εργάζεται για να ενισχύσει τη σταθερότητα και την ασφάλεια και όχι να λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά. Αυτό το έχουν κατανοήσει και πάνω σε αυτό δουλεύουμε τώρα και χτίζουμε ακόμα παραπάνω. Και νομίζω ότι σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα.».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε και στην επικείμενη επίσκεψη στην Αθήνα, σε λίγες μέρες, του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, όπου θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο μέρος του στρατηγικού διαλόγου ΗΠΑ και Ελλάδας, που θα καταλήξει στην επικαιροποίηση της αμυντικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών. «Θα είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα περίοδος, μια πολύ ενδιαφέρουσα περίσταση και γι΄ αυτό εργαζόμαστε αυτές τις ημέρες, πάντα, βέβαια, σε συνεργασία με την πλευρά των Αμερικανών» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ΥΕΘΑ.

Για το θέμα της χρηματοδότησης των εξοπλιστικών προγραμμάτων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σημείωσε πως παρά τα προβλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη προς υλοποίηση πάνω από 100 διαφορετικά προγράμματα που αναβαθμίζουν το αμυντικό υλικό των Ενόπλων Δυνάμεων και τόνισε: «Σε αυτή την περίοδο, αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να σχεδιάσουμε πολύ προσεκτικά ώστε να πάμε σε μία συνολική αναβάθμιση των συστημάτων. Εκεί, βέβαια, το χρηματοδοτικό είναι το μείζον πρόβλημα. Θεωρώ ότι θα δοθούν λύσεις, γιατί πρέπει να πάμε σε ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό ο οποίος, εφόσον εξελιχθεί και πετύχει, θα αναβαθμίσει, θα έλεγα, εξαιρετικά τη δυναμική των Ενόπλων Δυνάμεων για το επόμενο διάστημα και δεν μιλάω σε βάθος δύο, τριών ή τεσσάρων χρόνων, αλλά για την επόμενη εικοσαετία. Πρέπει να παρθούν αποφάσεις. Αυτό φυσικά γίνεται και σε συνεργασία με το Γραφείο του πρωθυπουργού και το υπουργείο Οικονομικών που έχει και όλη τη διαχείριση του οικονομικού κομματιού. Θα πρέπει να πάμε σε έξυπνες και μεθοδευμένες λύσεις.».

Για το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών και τη συμμέτοχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην αντιμετώπιση του ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Είναι ένα σύνθετο πρόβλημα με γεωπολιτική διάσταση. Είναι δεδομένη η συμπεριφορά της Τουρκίας, η οποία για δικούς της λόγους, όχι μόνο για λόγους πίεσης προς την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για δικούς της εσωτερικούς λόγους, θέλει να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα και κατά καιρούς έχουμε τις αυξήσεις των ροών των προσφύγων και των μεταναστών προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αφόρητη πίεση». Και συνέχισε προσθέτοντας: «Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας συμμετέχει στη διαχείριση του προβλήματος, διαχειριζόμενο την εγκατάσταση, τη σίτιση και την υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων στα διάφορα Κέντρα Υποδοχής και στις δομές φιλοξενίας. Την επιλογή και τη φύλαξη όλων αυτών την κάνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής προσπαθεί να συντονίσει όλο αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Αλλά με βάση τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα και τα βάρη που πέφτουν πάνω της, που πραγματικά δεν της αναλογούν, πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει συλλογικά και στη βάση της αλληλεγγύης το δικό της μερίδιο ευθύνης και κάποιες χώρες θα πρέπει να βάλουν “πλάτη”, να μη σηκώνει όλο το βάρος η Ελλάδα.».

Ετικέτες: NavtexΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑΕλλάδαΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑΗΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΣυρίαΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑΥΠΕΘΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Αμερικανοί ταξιδιώτες ντρέπονται για τον πρόεδρό τους και παριστάνουν τους Καναδούς

19/09/2025 | 12:00
Featured

Η Κίμπερλι Γκιλφόιλ νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα

19/09/2025 | 10:45
Featured

Στάρμερ: Οι επενδύσεις ΗΠΑ-Βρετανίας που ανακοινώθηκαν έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ

18/09/2025 | 20:13
Featured

Μητσοτάκης – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη

18/09/2025 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Στα ύψη η τιμή του πετρελαίου


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τροχαίο στη Βουλιαγμένης: Καρέ-καρέ η στιγμή που το ΙΧ του 21χρονου «καρφώνεται» στη 64χρονη

    266 shares
    Share 106 Tweet 67
  • Αποκλειστικό: Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει νέο κόμμα τον Οκτώβριο – Στήριξη από τον Κώστα Καραμανλή και δυναμική 9%-13%

    211 shares
    Share 84 Tweet 53
  • Σαμαράς: Θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα το αίτημα για εκταφή των σορών των θυμάτων στα Τέμπη

    155 shares
    Share 62 Tweet 39
  • ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ: Πρόβειο γάλα στα 1,60€/κιλό, 262.854 θανατώσεις, 14€/κεφάλι ενίσχυση και «10ήμερο συναγερμού»: Το νέο τοπίο στη φέτα

    313 shares
    Share 125 Tweet 78
  • Καιρός: Κοντομάνικα τέλος – Οι βοριάδες «θερίζουν»

    137 shares
    Share 55 Tweet 34
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αυξήσεις έως 2,5% και εκκρεμότητες σε επικουρικές και εφάπαξ για Δημόσιο, ΔΕΚΟ

    104 shares
    Share 42 Tweet 26
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ 5Κ/2025: 20 θέσεις στη ΡΑΑΕΥ, αιτήσεις 29/9–13/10 — Όλα τα «ψιλά γράμματα» σε 5 βήματα

    102 shares
    Share 41 Tweet 26
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch