: Η Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο στη χώρα ανθρώπου που είχε μολυνθεί από τον κορονοϊό, με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα να φθάνει τα 104.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου είναι υπό διερεύνηση, ανέφεραν σε ανακοίνωση τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Περίπου 40 άτομα μέλη θρησκευτικής σέκτας στην πόλη Ντεγκού της Νότιας Κορέας προσβλήθηκαν από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με τον απολογισμό που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Νωρίτερα σήμερα, ο δήμαρχος της Ντεγκού, της τέταρτης μεγαλύτερης πόλης της χώρας, κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους λόγω της αύξησης του αριθμού των νέων κρουσμάτων. Τα εμπορικά κέντρα και τα σινεμά στην πόλη ήταν άδεια και οι συνήθως πολύβουοι δρόμοι ήταν ήσυχοι, θυμίζοντας σκηνές από «ταινία καταστροφής» όπως είπε ένας κάτοικος, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Ο δήμαρχος της Ντεγκού Κουόν Γιουνγκ-τζιν ζήτησε από τα 2,5 εκατ. κατοίκους να παραμείνουν στο σπίτι τους καθώς αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 90 από τους 1.000 και πλέον ανθρώπους που συμμετείχαν σε θρησκευτική τελετή εμφάνισαν συμπτώματα, με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Κορέας να κάνουν λόγο για μια «περίπτωση μετάδοσης μεγάλης κλίμακας «.

«Βρισκόμαστε σε μια άνευ προηγουμένου κρίση», δήλωσε ο Κουόν σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι θα διενεργηθούν έλεγχοι σε όλους όσοι συμμετείχαν στην τελετή της Εκκλησίας της Σιντσουντζί, η οποία θεωρείται θρησκευτική σέκτα.

Η κατάσταση είναι «πολύ σοβαρή», δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της Νότιας Κορέας Κιμ Κανγκ-λιπ σε ξεχωριστή ενημέρωση.

Τρία ακόμη κρούσματα του ιού επιβεβαιώθηκαν στις πόλεις Κομ και Αράκ
Άλλα τρία κρούσματα του ιού Covid-19 επιβεβαιώθηκαν στο Ιράν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Τα τεστ έδειξαν ότι δύο άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον Covid-19 στην πόλη Κομ και ένας στο Αράκ, ανεβάζοντας σε πέντε τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στο Ιράν», αναφέρει σε tweet ο εκπρόσωπος.

Χθες, το Ιράν ανακοίνωσε την εμφάνιση δύο κρουσμάτων στην πόλη Κομ και αμέσως μετά τον θάνατό τους

newsbeast.gr