Τις τελευταίες ώρες ο Ελληνισμός αλλά και ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος, συγκλονίζεται από την απόφαση του Σουλτάνου Ερντογάν να ανακηρύξει τζαμί την Αγιά Σοφιά.

Στην Ελλάδα, η Κυβέρνηση ετοιμάζει αντίμετρα κατά της Άγκυρας, ο Πρωθυπουργός έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο, ενώ η αντιπολίτευση μέσω της ρητορικής της, επί της ουσίας ενισχύει την εθνική γραμμή…

Αντίστοιχες αντιδράσεις είχαμε τις πρώτες ώρες και από υψηλόβαθμους ξένους αξιωματούχους. Στις ΗΠΑ η Γερουσία καταδίκασε την ενέργεια του Σουλτάνου, μέσω του Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ ο οποίος ηγείται της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων. Η Ρωσία έσπευσε αμέσως να εναντιωθεί στην απόφαση Ερντογάν, όπως άλλωστε έκαναν και άλλοι ξένοι αξιωματούχοι.

Μόνη παραφωνία, ο (υποτίθεται) εκπρόσωπος της χώρας μας στην Ε.Ε. Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για τη διαφύλαξη του Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής, το μόνο που βρήκε να δηλώσει ήταν ότι «η Αγιά Σοφία είναι σύμβολο διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου» και ότι «με την αλλαγή του παρόντος καθεστώτος θα υπονομευθούν η ανεκτικότητα στην Τουρκία και το άνοιγμα της γειτονικής χώρας».