Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΡΙΑ: Οι Ερντογάν βομβαρδίζει τους Κούρδους

Newsroom από Newsroom
10/10/2019 13:47
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
50
SHARES
107
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΣΥΡΙΑ: Πράξη τα όσα είχε προαναγγείλει έκανε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, ξεκινώντας από χθες Τετάρτη ευρείας κλίμακας επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία εναντίον κουρδικών δυνάμεων που είχαν συμμαχήσει με τους δυτικούς στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών, αψηφώντας τον καταιγισμό διεθνών επικρίσεων και τις αμερικανικές απειλές για την επιβολή κυρώσεων.

Στο έδαφος της βορειοανατολικής Συρίας, ανατολικά του Ευφράτη, βρίσκονται εδώ και λίγες ώρες χερσαίες δυνάμεις του τουρκικού στρατού εξαπολύοντας την τελική φάση της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης» όπως την έχει ονοματίσει η Άγκυρα.

Τις τελευταίες ώρες, οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας έπληξαν συνολικά 181 στόχους, θέσεις Κούρδων ανταρτών, διεξάγοντας αεροπορικές επιδρομές και πλήγματα με πυροβολικό, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, αναφέρει το documentonews.gr.

Συγκεκριμένα, σφυροκοπήθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία και το πυροβολικό περιοχές που γειτονεύουν με την Τουρκία, ιδίως οι ζώνες Ταλ Αμπιάντ και Ρας αλ Άιν.

Η αεροπορία και το πυροβολικό «έπληξαν μέχρι στιγμής 181 στόχους», θέσεις «της τρομοκρατικής οργάνωσης», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας τα μεσάνυχτα, αναφερόμενο στις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), οργάνωση η κύρια συνιστώσα της οποίας είναι η κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ).

Νωρίτερα, το πρακτορείο Anadolu είχε μεταδώσει πως τουρκικά μαχητικά F-16 κατέστρεψαν θέσεις Κούρδων μαχητών (YPG/PKK) σε βάθος 30 χλμ ανατολικά του Ευφράτη.

«Οι κομάντος μας συνεχίζουν να προελαύνουν ανατολικά του Ευφράτη» αναφέρεται σε ανάρτηση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης η οποία συνοδεύεται από εικόνες Τούρκων στρατιωτών. «Ο στρατός μας συνεχίζει τη μάχη κατά των τρομοκρατών, ενώ η βασική προτεραιότητά του είναι να μην προκλήθεί κακό σε αμάχους» έγραψε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι υποστηρίζοντας ότι η χώρα του «ενεργεί στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και το “δικαίωμα στην αυτοάμυνα”».

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια «ζώνη ασφαλείας»

προορισμένη να απομακρύνει περισσότερο τις κουρδικές θέσεις από τα τουρκικά σύνορα και να μετατραπεί στον χώρο όπου θα επαναπατριστούν σύροι πρόσφυγες, σύμφωνα με τον Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό του Συριακού Πρακτορείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση έχει – μέχρι στιγμής – στοιχίσει τη ζωή σε 15 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων οκτώ άμαχοι. Δύο σκοτώθηκαν από πυρά πυροβολικού ενάντια στην πόλη Καμισλί, μια πόλη ο πληθυσμός της οποίας είναι κυρίως Κούρδοι, ανέφερε το Παρατηρητήριο. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, 40 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της τουρκικής επίθεσης.

«Αντίποινα» από του Κούρδους

Την ίδια ώρα, οι υπό τους Κούρδους Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανέστειλαν τις επιχειρήσεις τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, όπως δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι και μια κουρδική στρατιωτική πηγή. «Οι SDF σταμάτησαν τις επιχειρήσεις τους ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, επειδή είναι αδύνατο να διεξάγουν οποιαδήποτε επιχείρηση, ενώ απειλούνται από ένα μεγάλο στράτευμα στα βόρεια σύνορα» τόνισε κουρδική στρατιωτική πηγή.

Ένας από τους Αμερικανούς αξιωματούχους, που μίλησε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, τόνισε πως η αναστολή των αντιτζιχαντιστών επιχειρήσεων θα επηρεάσει την αμερικανική εκπαίδευση δυνάμεων σταθεροποίησης στη Συρία. Οποιαδήποτε αναστολή στις δραστηριότητες αυτές θα αποτελέσει μια άμεση οπισθοχώρηση στον βασικό στόχο των ΗΠΑ να βοηθήσουν τους συμμάχους τους SDF να θωρακίσουν εδάφη που έχουν καταληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

Νίπτει τας χείρας του ο Τραμπ

Την ίδια ώρα, οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζουν να προκαλούν ανησυχία αφού συνεχίζει σε ένα παραλήρημα δηλώσεων.

Παρά το γεγονός πως έδωσε το «πράσινο φως» στην Τουρκία να μπει στη Συρία, τώρα ο ίδιος λέει πως του «αρέσουν» οι Κούρδοι, αλλά «δεν μας βοήθησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν μας βοήθησαν στη Νορμανδία».

«Δαπανήσαμε τεράστια ποσά για να βοηθήσουμε τους Κούρδους, με πυρομαχικά, με όπλα, με χρήματα», είπε ακόμη. Τούτου λεχθέντος «μας αρέσουν οι Κούρδοι», επέμεινε.

Επίσης, λίγες ώρες μετά την έναρξη των βομβαρδισμών, ο Τραμπ επισήμανε σε δήλωσή του πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν αυτή την επίθεση και κατέστησαν σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση είναι κακή ιδέα», εκφράζοντας παράλληλα την ευχή του ο Ερντογάν να ενεργήσει με όσο πιο «λογικό» και «ανθρώπινο» τρόπο είναι δυνατό, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση, εάν υπερβεί τα εσκαμμένα, ότι θα «αφανίσει» την τουρκική οικονομία.

Στις αρχές της εβδομάδας, ο Ρεπουμπλικάνος έκανε γνωστό ότι αποφάσισε να αποσύρει αμερικανούς στρατιωτικούς από τη βορειοανατολική Συρία, απόφαση που έδωσε την εντύπωση πως ο Λευκός Οίκος άναψε πράσινο φως για την τουρκική εισβολή, παρά τις διαψεύσεις και τις αντιφατικές ενδείξεις που έστειλε η Ουάσινγκτον.

Ετικέτες: ΔΙΕΘΝΗΣυρίαΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΑ ΤΩΡΑ

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Για τις 8 Σεπτεμβρίου αναβλήθηκε η δίκη του CHP

01/07/2025 | 11:00
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο η δίκη του επικεφαλής του CHP, Oζγκιούρ Οζέλ – Ράλι στην τουρκική αγορά

30/06/2025 | 18:00
Featured

Aυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα: Οι τουρκικές πρακτικές δεν επιτρέπουν υποδείξεις

28/06/2025 | 23:31 - Ενημέρωση 29/06/2025 | 04:10
Featured

Αυστηρό μήνυμα από Βρυξέλλες σε Λιβύη: Άκυρο το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες

26/06/2025 | 20:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Μητσοτάκης Μαρινάκης και το μήνυμα στους νέους


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΜΥΤΙΛΗΝΗ: «Του κατέβασε όλο το πρόσωπο»: Σοκ και αποτροπιασμός για την αιματηρή επίθεση με 18 μαχαιριές σε πανηγύρι

    606 shares
    Share 242 Tweet 152
  • Διεθνής Φετφά Θανάτου για Τραμπ και Νετανιάχου – 627 Νεκροί, 5.000 Τραυματίες: Παγκόσμιο Σοκ, ΠΟΛΕΜΟΣ χωρίς Τέλος!

    1048 shares
    Share 419 Tweet 262
  • «Καλό ταξίδι, Ηρώ»: Το tilegrafimanews.gr αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Ηρώ Καριοφύλλη – Θλίψη στον ALPHA και τον δημοσιογραφικό κόσμο

    424 shares
    Share 170 Tweet 106
  • Βροχή πυραύλων Storm Shadow από την Ουκρανία: Μαζική επίθεση σε Κριμαία, Ντονέτσκ και Ροστόφ – Αντίδραση Μόσχας και φόβοι για κλιμάκωση

    381 shares
    Share 152 Tweet 95
  • Πλεύρης: Όποιος έρχεται στην Ελλάδα, είτε θα επιστρέφει στη χώρα του είτε θα μπαίνει φυλακή

    373 shares
    Share 149 Tweet 93
  • Κύμα καύσωνα στην Ευρώπη: Σε κόκκινο συναγερμό το Παρίσι – Σε ύψιστη επιφυλακή οι Αρχές σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία

    319 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τους καπνούς – Μήνυμα του 112 «κλείστε πόρτες και παράθυρα»

    283 shares
    Share 113 Tweet 71
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch