Ο Ιρανός στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί έχει σκοτώσει και τραυματίσει χιλιάδες Αμερικανούς και σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς περισσότερους, έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως ανέφερε ο Τραμπ, ο Σουλεϊμανί ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένας μεγάλος αριθμός διαδηλωτών στο Ιράν.

«Έπρεπε να είχε βγει από τη μέση πριν από πολλά χρόνια!» τόνισε.

Προηγουμένως ο Αμερικανός πρόεδρος είχε σπεύσει να σχολιάσει ότι «το Ιράν δεν κέρδισε ποτέ έναν πόλεμο, αλλά ούτε έχασε μια διαπραγμάτευση».

«Κατά διαταγή του Προέδρου, ο αμερικανικός στρατός έλαβε αποφασιστικά αμυντικά μέτρα για την προστασία του αμερικανικού προσωπικού στο εξωτερικό, σκοτώνοντας τον Κασέμ Σουλεϊμανί», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε νωρίτερα.

Πομπέο: Οι ΗΠΑ δεσμεύονται για αποκλιμάκωση μετά τον θάνατο του Σουλεϊμανί

Η Ουάσινγκτον δεσμεύεται σε «αποκλιμάκωση», όπως σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.

O Μάικ Πομπέο ανήρτησε στο Twitter ότι μίλησε με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ και τον ανώτερο διπλωμάτη της Κίνας, Yang Jiechi, για την απόφαση των ΗΠΑ να χτυπήσει τον Σουλεϊμανί, ο οποίος ηγείτο της Δύναμης Κουντς («Ιερουσαλήμ») των Φρουρών της Επανάστασης.

Όπως αναφέρει, «νιώθει ευγνώμων που οι σύμμαχοί μας αναγνωρίζουν τις συνεχιζόμενες επιθετικές απειλές που θέτει η ιρανική Δύναμη Κουντς».

Σε δεύτερη δημοσίευσή του αναφέρει ότι μίλησε και με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας για την απόφαση του Τραμπ. «Η Γερμανία ανησυχεί επίσης για τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές προκλήσεις του ιρανικού καθεστώτος», γράφει στο Twitter, επαναλαμβάνοντας ότι «οι ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην αποκλιμάκωση».