Δραματικά φαίνεται πως ήταν τα τελευταία χρόνια της του . Μάλιστα τον τελευταίο καιρό δεν έβλεπε σχεδόν κανέναν και είχε γίνει κυριολεκτικά ερημίτης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail το είδωλο της ποπ είχε κλειστεί στον εαυτό του και μισούσε την εξωτερική του εικόνα εξαιτίας των πολλών που είχε πάρει.

Μια μέρα πριν πεθάνει, την παραμονή των Χριστουγέννων παρακολούθησε από το παράθυρο της πολυτελούς του κατοικίας στο Oxfordshire του Λονδίνου όπου έμενε τη λειτουργία από εκκλησία που βρίσκεται δίπλα στο σπίτι του.

Σύμφωνα με ανθρώπους του κύκλου του οΤζορτζ Μάικλ μισούσε την εικόνα του, δεν ήθελε να βλέπει κανέναν και δεν τον συγκινούσε τίποτα. Τα τελευταία πέντε χρόνια έδινε σκληρή μάχη με την κατάθλιψη. Ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους που τον επισκέπτονταν ήταν ο παιδικός του φίλος, τραγουδιστής και στιχουργός Ντέιβιντ Όστιν. Επίσης κάποιες φορές τον επισκέπτονταν και οι αδερφές του Μέλανι και Γιόντα. Μόνο αυτοί οι τρεις άνθρωποι είχαν πρόσβαση στο σπίτι του και αυτοί όχι σε καθημερινή βάση.

Ο Τζορτζ Μάικλ περιγράφεται από το στενό του περιβάλλον ως τελειομανής: «Ήταν τελειομανής σε ότι είχε να κάνει με την εξωτερική του εμφάνιση. Τον τελευταίο καιρό όμως είχε χάσει την αυτοπεποίθησή του και αυτό τον είχε καταβάλλει. Είχε παραιτηθεί από τη ζωή του και έμοιαζε να μην τον ενδιαφέρει τίποτα».

Ο τραγουδιστής το 2013 στο Βόρειο Λονδίνο όπου είχε βγάλε βόλτα τον σκύλο του. Δεξιά στη Ζυρίχη το 2015 όπου είχε νοσηλευτεί σε .

Ο Τζορτζ Μάικλ (αριστερά) το 1984 όταν ήταν στους Wham!. Δεξιά τον Σεπτέμβριο του 2016. Είναι μια από τις τελευταίες του φωτογραφίες. Η εικόνα του ήταν κάτι που δεν άντεχε ούτε ο ίδιος