Τετάρτη, 20 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Έρχονται εκλογές μετά την ήττα Μέι για το Brexit;

Newsroom από Newsroom
04/11/2016 13:52
σε ΔΙΕΘΝΗ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Τερέζα Μέι ύστερα από αίτημα της Βρετανίδας πρωθυπουργού, μετά από την απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου της Αγγλίας ότι για να μπορέσει να βγει το «διαζύγιο» της χώρας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει η βρετανική κυβέρνηση να πάρει την έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου. Εκπρόσωπος της Κομισιόν αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του δικαστηρίου.

Η Μέι γνώρισε την πρώτη της ήττα ως πρωθυπουργός και μάλιστα μεγάλη, καθώς αυτή η απόφαση του Ανώτερου Δικαστηρίου έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Ντάουνινγκ Στριτ. Πάντως, η βρετανική κυβέρνηση έλαβε από το δικαστήριο άδεια για να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, η οποία, σύμφωνα με τον συνήγορο της κυβέρνησης, θα εξετασθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας στις 5-8 Δεκεμβρίου.

Το βρετανικό κοινοβούλιο οφείλει να ψηφίσει για την έναρξη από την κυβέρνηση της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ενωση, αποφάνθηκε το Ανώτερο Δικαστήριο του Λονδίνου.

«Το Δικαστήριο δεν αποδέχεται το επιχείρημα που προβλήθηκε από την κυβέρνηση, η οποία δεν θεωρούσε αναγκαία αυτήν την ψηφοφορία. Το Δικαστήριο αποδέχεται το βασικό επιχείρημα των εναγόντων», αναφέρεται στην απόφαση, η οποία ενδέχεται να έχει σοβαρές συνέπειες για την συνέχιση της διαδικασίας εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

[irp posts=”77870″ name=”ΕΚΤΑΚΤΟ-Νέα δεδομένα για το Brexit-Απόφαση σταθμός του Ανωτάτου Δικαστηρίου”]

«Η βρετανική κυβέρνηση είναι απογοητευμένη από την απόφαση του δικαστηρίου. Η χώρα ψήφισε υπέρ της αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση σε ένα δημοψήφισμα που εγκρίθηκε με ενέργειες του Κοινοβουλίου. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να σεβασθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», δήλωσε στο βρετανικό κοινοβούλιο ο υπουργός Εμπορίου Λίαμ Φοξ.

«Η απόφαση αυτή εγείρει ένα σημαντικό και περίπλοκο νομικό ζήτημα και οφείλουμε να το εξετάσουμε προσεκτικά, πριν αποφασίσουμε πώς θα προχωρήσουμε», πρόσθεσε.

Τζίνα Μίλερ: Ποια είναι η 51χρονη που «γονάτισε» τη Μέι

Η ήττα αυτή για την Τερέζα Μέι προήλθε κυρίως από την 51χρονη Τζίνα Μίλερ, την διαχειρίστρια επενδυτικών κεφαλαίων και την ιδρύτρια της οργάνωσης People’s Foundation που ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο σε φιλανθρωπίες και η οποία έφερε την υπόθεση στα δικαστήρια.

Μιλώντας έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο, η κυρία Μίλερ δήλωσε «ευτυχής» από την απόφαση και εξέφρασε την ελπίδα της ότι η κυβέρνηση θα «πράξει αυτό που είναι σωστό».

Όπως είπε σε δηλώσεις της μετά την απόφαση που πάρθηκε στόχος της δεν ήταν να ανατρέψει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αλλά να δώσει την δυνατότητα στο Κοινοβούλιο να ελέγξει τον τρόπο και τον χρόνο της εξόδου.

«Το όλο θέμα έχει να κάνει με τη διαδικασία και όχι με την πολιτική» ξεκαθάρισε.

Μάλιστα η ίδια είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή της ότι ήταν «δυσαρεστημένη» από την απόφαση της κυρίας Μέι ότι θα υπάρξει μια συζήτηση για το θέμα, η οποία τελικά απορρίφθηκε.

«Μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το πολύ απαρχαιωμένο, μυστικοπαθή βασιλικό προνόμιο για να παρακάμψουν το Κοινοβούλιο. Θα πρέπει να αναρωτηθείτε με ποιον τρόπο μπορούν ενδεχομένως να παρακάμψουν ένα κυρίαρχο κοινοβούλιο; Σίγουρα αυτό είναι που θέλουμε, ένα κυρίαρχο Κοινοβούλιο;» είχε δηλώσει η Τζίνα Μίλερ.

Εκλογές εντός του 2017 «βλέπει» στη Βρετανία η Deutsche Bank

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι είναι πιθανό να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές την επόμενη χρονιά καθώς αποδυναμώθηκε από μια δικαστική απόφαση σχετικά με το Brexit η οποία ενδέχεται να έχει ευρείες πολιτικές συνέπειες, σύμφωνα με εκτιμήσεις οικονομολόγων της Deutsche Bank που εστάλησαν στους πελάτες τους σήμερα.

Η πρόβλεψη αυτή ακολουθεί τη δικαστική απόφαση η οποία ακυρώνει το σχέδιο της Μέι να αποφύγει μια επίσημη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο πριν αρχίσει η επίσημη διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως προβλέπει το ‘Αρθρο 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας.

«Εν συνόψει, αποδυνάμωσε τη θέση της πρωθυπουργού Μέι για το Brexit ακόμη περισσότερο και καθιστά τη διεξαγωγή νέων γενικών εκλογών το βασικό μας σενάριο, είτε πριν από την επίκληση του ‘Αρθρου 50 είτε μετά», ανέφερε η τράπεζα στο ενημερωτικό δελτίο που διανεμήθηκε στους πελάτες της.

Παράλληλα, στελέχη του Συντηρητικού Κόμματος δεν αποκλείουν η Τερέζα Μέι να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ενώ επισημαίνουν πως το πλάνο για την έξοδο της χώρας από την ΕΕ δεν πρόκειται να εκτροχιαστεί.

«Η πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρη και αποφασισμένη ότι αυτή η κυβέρνηση θα εφαρμόσει την απόφαση του βρετανικού λαού και θα μας βγάλει από την ΕΕ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε με το σχέδιό μας, να προετοιμάσουμε τις διαπραγματεύσεις και να παραμείνουμε στο χρονοδιάγραμμα όπως έχει οριστεί», δήλωσε μέλος των Συντηρητικών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Guardian, επισημαίνοντας πως «δεν έχουμε καμία πρόθεση να επιτρέψουμε αυτή η απόφαση να εκτροχιάσει το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης του άρθρου 50».


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: BrexitΒρετανίαΔΙΕΘΝΗΕΕεκλογέςΜΕΪ

ΣχετικάΆρθρα

ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Δεκάδες χιλιάδες πολίτες στο Λονδίνο για μια πορεία της ακροδεξιάς και μια αντιδιαδήλωση

17/05/2026 | 13:00
Τρίτη ημέρα εργασιών του 15ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, στο Ζάππειο Μέγαρο, Κυριακή 7 Απριλίου 2024. 
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
Featured

Συνέδριο ΝΔ – Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει απολογισμό της κυβερνητικής θητείας και να αναδείξει το δίλημμα της σταθερότητας ενόψει εκλογών

15/05/2026 | 17:34
Featured

Σενάρια για κάλπες στις 27 Σεπτεμβρίου

12/05/2026 | 21:31
ΔΙΕΘΝΗ

Απορρίπτει η ΕΕ την πρόταση Πούτιν – «Ο Σρέντερ δεν μπορεί να είναι έντιμος διαμεσολαβητής»

11/05/2026 | 19:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Τζόκερ 3/11: Βρέθηκαν οι υπερτυχεροί


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ Αποστράτων 2026: Ποιοι κερδίζουν έως 8.500 ευρώ – Τι αλλάζει με προσωπική διαφορά στις συντάξεις 

    72 shares
    Share 29 Tweet 18
  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Συναγερμός στα νότια προάστια: Εκκενώνονται σχολεία και επιχειρήσεις λόγω έντονης οσμής αερίου

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΟΣΔΕ 2026: «Βόμβα» με μισθωτήρια και επιδοτήσεις – Αγρότες εγκαταλείπουν βαμβάκι, στήριξη ζητούν για σιτάρι και λιπάσματα

    64 shares
    Share 26 Tweet 16
  • Συναγερμός σε Κρήτη και ΟΣΔΕ: Έλεγχοι στα αιγοπρόβατα, μπλοκαρισμένες διορθώσεις και φόβοι για χιλιάδες απλήρωτους αγρότες

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΝΕΑ LIVE-ΠΛΗΡΩΜΕΣ e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι παίρνουν χρήματα έως 22 Μαΐου – Νέες αιτήσεις για ΕΠΑΣ με ειδικότητες «χρυσάφι»

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • Προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για την Γενοκτονία των Ποντίων: «Η Ελλάδα διαστρεβλώνει τα γεγονότα»

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΕΚΤΑΚΤΟ – Έντονη οσμή αερίου σε περιοχές της Αττικής, από κέντρο ως Βουλιαγμένη – Εκκενώθηκαν σχολεία στη Νέα Σμύρνη και στον Άγιο Δημήτριο

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch