Την προσεχή εβδομάδα διαλέγουμε ξανά ζωή στο , συναντάμε και πάλι τον και βλέπουμε σινεφίλ φεστιβαλικά χιτ.


Όπως αναφέρει το athinorama.gr η σπιντάτη παλιοπαρέα του Ντάνι Μπόιλ επιστρέφει φουριόζα στο Εδιμβούργο. 20 χρόνια μετά έχουν αλλάξει πολλά. Ο Μαρκ Ρέντον επιστρέφει στο μοναδικό μέρος που μπορεί να αποκαλεί σπίτι. Εκεί τον περιμένουν όλοι: ο Σπαντ, ο Σικ Μπόι και ο Μπέγκμπι. Αλλά όχι μόνο αυτοί. Τον υποδέχονται η λύπη, η απώλεια, η χαρά, η εκδίκηση, το μίσος, η φιλία, η αγάπη, η επιθυμία, ο φόβος, η μετάνοια, η ηρωίνη, η αυτοκαταστροφή, ο θανάσιμος κίνδυνος. Όλα έχουν παραταχθεί για να τον καλωσορίσουν.


Το τελευταίο κεφάλαιο των περιπετειών του Γούλβεριν. Στο κοντινό μέλλον, ο κουρασμένος Λόγκαν φροντίζει τον αδύναμο καθηγητή Ξαβιέ σε ένα κρησφύγετο στα σύνορα του Μεξικό. Οι προσπάθειες, όμως, του Λόγκαν να μείνει μακριά από τα μάτια του κόσμου και την ίδια του την κληρονομιά, θα τερματιστούν όταν μια νεαρή μεταλλαγμένη καταφτάνει, κυνηγημένη από σκοτεινές δυνάμεις.

Η Πιο Ευτυχισμένη Μέρα στη Ζωή του Όλλι Μάκι
Φινλανδική πυγμαχική βιογραφία βραβευμένη στο Φεστιβάλ Κανών. Το καλοκαίρι του 1962, ο Όλλι Μάκι αγωνίζεται για τον τίτλο του Πρωταθλητή Κόσμου στην κατηγορία φτερού. Ο δρόμος για την επιτυχία, από την επαρχία της Φινλανδίας μέχρι την καρδιά του Ελσίνκι, μοιάζει να είναι εύκολος. Το μόνο που χρειάζεται είναι να χάσει βάρος και να συγκεντρωθεί στην προπόνηση. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα: ο Όλλι έχει ερωτευτεί.

 

Glory
Βουλγαρο-ελληνικό κοινωνικό δράμα από τους σκηνοθέτες του «Μαθήματος». Ο Τσάνκο Πέτροφ βρίσκει εκατομμύρια λέβα στις ράγες του σιδηροδρόμου, κατά τη καθημερινή του επιθεώρηση. Αποφασίζει να παραδώσει τα χρήματα στην αστυνομία και το κράτος τον τιμά με μια εκδήλωση προς τιμήν του. Η Τζούλια Στάνκοβα, επικεφαλής Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Μεταφορών, παίρνει το παλιό του ρολόι, οικογενειακό κειμήλιο, για να μπορέσει να του απονεμηθεί ένα καινούριο- δώρο για το ήθος του. Στην πορεία, το νέο ρολόι χαλάει, η Στάνκοβα έχει χάσει το παλιό και η απεγνωσμένη μάχη του τίμιου εργάτη να επανακτήσει το οικογενειακό του κειμήλιο και τη χαμένη του αξιοπρέπεια ξεκινά.

Yποψίες
Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στη Βενετία για ένα τουρκικό πολιτικό δράμα. Εν μέσω έντονης πολιτικής βίας στην Κωνσταντινούπολη, ο Καντίρ μένει ελεύθερος με αναστολή με την προϋπόθεση να γίνει πληροφοριοδότης για την αστυνομία σχετικά με τρομοκρατικές ομάδες.

El Greco – Προσωπογραφίες
Ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρωνίτη για τον διάσημο ζωγράφο. Η ζωή και η καλλιτεχνική ιδιαιτερότητα του έργου του πρωτοπόρου φιλόσοφου – ζωγράφου Δομήνικου Θεοτοκόπουλου μέσα από τις προσωπογραφίες του.

Τα Σημάδια του Ουρανού
Βραβευμένο στη Θεσσαλονίκη ελληνικό ντοκιμαντέρ πάνω στη ζωή στην Αμοργό. Στο απόμακρο νησί οι άνθρωποι μοχθούν κι απολαμβάνουν τη ζωή με το δικό τους μοναδικό τρόπο. Ο καπετάν Κωνσταντής και ο βοσκός Λεωνίδας έχουν ζήσει όλη τους τη ζωή σε αυτή τη μικρή γωνιά της γης κι όμως δεν γνωρίζονται. Η καθημερινότητά τους καθορίζεται από μία κοινή παράμετρο: τα σημάδια τ’ ουρανού.

ΣΙΝΕΜΑ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΕΔΩ.