Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Ανδρουλάκης: «Δεν θα ψηφίσουμε τα μη κρατικά ΑΕΙ»- Μαρινάκης: «Είναι προοδευτικός μόνο στα λόγια»

TechTeam από TechTeam
22/02/2024 16:35
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
59
SHARES
125
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

 

Στο πλαίσιο της τηλεοπτικής του συνέντευξης στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια γιατί είναι αντίθετο στην εμπορευματοποίηση.
Ανοίγοντας τη συζήτηση για τα μη κρατικά μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑ πήρε αποστάσεις από την επικοινωνιακή, μανιχαϊστική προσέγγιση μεγάλων μεταρρυθμίσεων όπως είπε, που προωθεί η κυβέρνηση, φέρνοντας το παράδειγμα της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

“Πριν από δύο χρόνια μας ρωτούσαν αν είμαστε υπέρ ή κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας, υπονοώντας αν είμαστε υπέρ ή κατά του μπάχαλου που υπάρχει στα πανεπιστήμια σε θέματα ανομίας. Απαντούσαμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ανομία στα πανεπιστήμια, αλλά η λύση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, που προτείνει η κυβέρνηση είναι της πλάκας και δεν θα προσφέρει τίποτα, όπως και αποδείχτηκε”, ανέφερε.

Επίσης, εξήγησε γιατί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο Πιερρακάκη.

“Δεν απαγορεύουμε. Ρυθμίζουμε. Αυτό είναι η Σοσιαλδημοκρατία, δεν απαγορεύει, ρυθμίζει. Τι ρυθμίζει; Να υπάρχει ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο. Σε όλη την Ευρώπη το 85-90% των φοιτητών σπουδάζουν σε δημόσια πανεπιστήμια. Πρέπει να το ενισχύσουμε με πόρους, εξοπλισμό, προσωπικό και έρευνα. Παράλληλα, να υπάρξουν κάποια μη κρατικά μη κερδοσκοπικά – και το υπογραμμίζω – με ακαδημαϊκά, οικονομικά και γεωγραφικά κριτήρια. Με το κυβερνητικό νομοσχέδιο θα έρθουν όλα τα μη κρατικά κερδοσκοπικά, -γιατί αυτό κάνουν με το franchising – στο Λεκανοπέδιο.

Άκουσα τον κ. Μητσοτάκη προχθές να δηλώνει πως αν δεν βγάλουν κάποια πανεπιστήμια καλούς γιατρούς, αυτοί δεν θα βρουν δουλειά. Μα, σοβαρά; Δηλαδή η αγορά θα ρυθμίσει το ακαδημαϊκό επίπεδο; Εμείς λέμε Ενιαία Αρχή Αξιολόγησης και για το δημόσιο και για το μη κρατικό. Εν ολίγοις, τον νόμο δεν θα τον ψηφίσουμε, γιατί θέλουμε μια καθαρή λύση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όχι την εμπορευματοποίηση, που υπονομεύει και ένα σοβαρό μη κρατικό μη κερδοσκοπικό και εν τέλει και το δημόσιο πανεπιστήμιο”, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ως προς τους πολιτικούς συσχετισμούς ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι “υπάρχει μία ασυμμετρία στο πολιτικό σύστημα” και κάλεσε τον ελληνικό λαό στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές “να απαντήσει σε αυτήν την ασυμμετρία και να μας δώσει τη δύναμη να είμαστε, όχι μόνο αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση. Ώστε να μπει ένας φραγμός στις επιπολαιότητες, τις αστοχίες και τις λανθασμένες πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας. Είναι κρίσιμο και για την ποιότητα δημοκρατίας μας και για την εύρυθμη λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος να είναι το ΠΑΣΟΚ πολύ ισχυρό στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές”.

“Δεν έχει ταβάνι η προσπάθειά μας. Όσο πιο ισχυρό είναι το ΠΑΣΟΚ, τόσο μεγαλύτερο εμπόδιο θα υπάρχει στην αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας”, ανέφερε ερωτηθείς για τον πήχη των ευρωεκλογών.

Τέλος, ερωτηθείς για τις αναταράξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι ο θεσμικός σεβασμός επιτάσσει “να μην εμπλακεί το ΠΑΣΟΚ σε καμία περίπτωση σε αυτήν την περιδίνηση, που βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και στα εσωτερικά του ζητήματα. Ο στόχος είναι ένας: Στις ευρωπαϊκές εκλογές το ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρή αντιπολίτευση για να μπει φραγμός στην αλαζονεία της Νέας Δημοκρατίας. Είναι ανισορροπία και ασυμμετρία για το πολιτικό σύστημα να έχουμε ένα κόμμα του 41%, το οποίο ό,τι και να κάνει εις βάρος του λαού, το δικαιολογεί με την επίκληση του 41%. Όχι. Με ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ θα υπάρχει αντίβαρο στην αλαζονεία και την αναξιοπιστία της Νέας Δημοκρατίας”.

Μαρινάκης: Μόνο στα λόγια προοδευτικός ο Ανδρουλάκης, στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού

Στην απόφαση του ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ίδρυση των μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε, η απόφαση αυτή του ΠΑΣΟΚ είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ο κ. Ανδρουλάκης είναι μόνο στα λόγια προοδευτικός και στην πράξη εκπρόσωπος του πιο γνήσιου αναχρονισμού. «Είναι η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που κάποιος, επειδή δεν θέλει κάτι, ψάχνει να βρει την μια μετά την άλλη τις πιο ασόβαρες δικαιολογίες για να μην υπερψηφίσει ένα εμβληματικό νομοσχέδιο» ανέφερε.

Επίσης είπε ότι αυτά τα οποία επικαλείται ο κ. Ανδρουλάκης προβλέπονται όλα.

«’Αλλη μια απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να είναι μια αξιόπιστη και σοβαρή αντιπολίτευση για τον τόπο, εναλλακτική του προοδευτικού χώρου αλλά είναι μια από τα ίδια, ένα κράμα παθογενειών όλων όσων ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Μια στείρα αντιπολίτευση που δυστυχώς επιμένει. Σε ένα νομοσχέδιο που δεν είναι ακόμη στην τελική του μορφή, δεν προσπαθεί να φέρει τις προτάσεις του για να κάνουμε μαζί την σημαντική μεταρρύθμιση αλλά a priori λέει ότι θα την καταψηφίσει» είπε.

«Είναι λυπηρό είναι μια χαμένη ευκαιρία για να αποκτήσει η χώρα μια σοβαρή αντιπολίτευση που στα μεγάλα θα ενώνεται με τους πολίτες για τις μεγάλες αλλαγές» συμπλήρωσε.

 

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣΜΑΡΙΝΑΚΗΣ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Παύλος Μαρινάκης κατά Αλέξη Τσίπρα: «Πολλή εικόνα, αλλά όχι ουσία»

25/05/2026 | 13:45
Featured

Αιχμηρή ανάρτηση Ανδρουλάκη για τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις

24/05/2026 | 14:31
Featured

Μαρινάκης: Οι πολίτες εκλέγουν τους βουλευτές για να δίνουν μάχες με την παρουσία τους στη Βουλή

22/05/2026 | 17:00
Featured

Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρηση από τη Βουλή: «Οι πολίτες θέλουν παρουσία και όχι φυγή»

22/05/2026 | 12:45
Load More
Επόμενο Άρθρο

Είμαστε μόνο στην αρχή...


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τραγωδία στη Ζαχάρω: Νεκρός 29χρονος μετά από σφοδρή πρόσκρουση σε νταλίκα – Σοκ από τις εικόνες του διαλυμένου ΙΧ

    90 shares
    Share 36 Tweet 23
  • Αγρια σύγκρουση τετ α τετ Μαρινάκη- Δημητριάδη χθες στο ΟΑΚΑ – Όλο το χρονικό 

    77 shares
    Share 31 Tweet 19
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: «Φωτιά» στα πλασματικά έτη – Ποιοι πληρώνουν έως 15.456 ευρώ για έξοδο -Όλες οι πληρωμές Ιουνίου 

    69 shares
    Share 28 Tweet 17
  • Πολιτικός σεισμός από την Καρυστιανού – Υποκλοπές, ΠΑΣΟΚ και η δίκη των δύο Ελλήνων στην Αγιά Σοφιά φουντώνουν …!

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • ΑΓΡΟΤΕΣ – ΕΚΤΑΚΤΟ: Κινητοποιήσεις για ΑΑΔΕ και πληρωμές – Αγωνία για ΟΠΕΚΕΠΕ, ΕΛΓΑ και eco-schemes έως τα μέσα Ιουνίου

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΚΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Σενάρια για Βουλή 10 κομμάτων και ακυβερνησίας 

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΕΦΚΑ και gov.gr είσοδος: Με κωδικούς taxisnet- Αιτήματα και επικοινωνία

    629 shares
    Share 252 Tweet 157
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch