Κυριακή, 24 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Χατζηδάκης: «Από τις συντάξεις Φεβρουαρίου ξεκινά η καταβολή της αύξησης 7,75%»

TechTeam από TechTeam
21/01/2023 20:06
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
304
SHARES
646
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αυξήσεις στις συντάξεις θα δει η πλειονότητα των συνταξιούχων, καθώς ξεκινά η καταβολή της αύξησης κατά 7,75% με τις συντάξεις Φεβρουαρίου.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και διευκρίνισε ότι «αύξηση θα πάρουν και οι συνταξιούχοι που έχουν προσωπική διαφορά, απλώς όσοι έχουν μεγάλη προσωπική διαφορά θα την «ροκανίσουν», θα την περιορίσουν και του χρόνου θα βρεθούν σε ευνοϊκότερη θέση, για να πάρουν αυξήσεις».

Ο υπουργός τόνισε ότι από τους 910.000 συνταξιούχους που έχουν προσωπική διαφορά, οι 515.000 θα βγουν κερδισμένοι από την κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία ισχύει ήδη από τις αρχές του έτους, ενώ κερδισμένοι είναι και άλλοι 260.000, που έλαβαν το έκτακτο βοήθημα των 250 ευρώ. Διευκρίνισε δε ότι, από αυτούς που έχουν προσωπική διαφορά, μόνο το 17% δεν θα δει κάποια επίδραση, ενώ το 83% θα έχει αύξηση.

«Τουλάχιστον ένας στους δύο συνταξιούχους θα διαπιστώσει ότι το 2023 θα έχει μία επιπλέον σύνταξη στην τσέπη του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και των επικουρικών συντάξεων διαμορφώνεται ως εξής:

– Την Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

– Την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 1, 3, 5, 7, 9.

– Τη Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόμενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ,ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και Δημόσιο, που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε 0, 2, 4, 6, 8.

«Αυτή η κυβέρνηση έχει δώσει μόνο αυξήσεις στους συνταξιούχους» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και υπογράμμισε ότι είναι η κυβέρνηση που διόρθωσε στον μεγαλύτερο βαθμό, που μπορούσε, τον νόμο Κατρούγκαλου με τις αυξήσεις που δόθηκαν με τον νόμο Βρούτση σε όσους είχαν πάνω από 30 έτη ασφαλιστικού βίου, επίσης, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι που είχαν παρακράτηση 70%, αυτή περιορίστηκε στο 30%, καταργήθηκε το πλαφόν κύριας και επικουρικής σύνταξης, που ήταν 1.300 ευρώ και ο κατώτατος φορολογικός συντελεστής από 22% μειώθηκε στο 9%.

Σε ερώτηση για επιπρόσθετα μέτρα στήριξης, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι η κυβέρνηση εξαντλεί πάντα τα δημοσιονομικά περιθώρια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού, ώστε η χώρα να προχωράει σταθερά. «Δεν είμαστε του δώστα όλα. Βλέπουμε πώς εξελίσσεται ο προϋπολογισμός, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει ποιος θα είναι ο δημοσιονομικός χώρος και ανάλογα θα κινηθούμε» αποσαφήνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Όσον αφορά στην επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι η αύξηση θα είναι σημαντική και δίκαιη και θα λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες των εργαζομένων και τις δυνατότητες που έχουν οι επιχειρήσεις. «Είναι ανάγκη να στηρίξουμε τα νοικοκυριά, ιδιαίτερα όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, αλλά και να διαφυλάξουμε την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας» σημείωσε.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης προανήγγειλε τετράμηνη παράταση για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, το οποίο γίνεται, μέσω της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) και αφορά περίπου 20.000 πολίτες, οι οποίοι έχουν προσληφθεί για ένα οκτάμηνο.

Σχετικά με τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι, στο τέλος Ιανουαρίου, θα καταγραφεί γρήγορη αποκλιμάκωση, η οποία θα ενταθεί στο τέλος Φεβρουαρίου. «Αντιμετωπίσαμε το ζήτημα των εκκρεμών κύριων συντάξεων και, τώρα, ρίχνουμε τις ίδιες δυνάμεις, οι οποίες θα δουλέψουν με τις ίδιες μεθόδους και στο ζήτημα των επικουρικών» επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, λέγοντας ότι, παράλληλα, προχωρά και η έκδοση των συντάξεων με διαδοχική ασφάλιση. Μάλιστα, τόνισε ότι, για τις νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης που υποβάλλονται, ο χρόνος απονομής έχει μειωθεί μεσοσταθμικά σε δύο μήνες.

Αναφορικά με τα εφάπαξ, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι έχουν κλείσει οι εκκρεμότητες στα εφάπαξ του ιδιωτικού τομέα, με εξαίρεση 350 εφάπαξ του Ταμείου Μετάλλου και του Ταμείου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων και έχουν απομείνει 5.000 εφάπαξ από τον δημόσιο τομέα, ενώ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ πάνω από 1 εκατομμύριο ασφαλιστικές εκκρεμότητες.

Τέλος, για τα μειωμένα τιμολόγια ρεύματος, ο κ. Χατζηδάκης είπε, μεταξύ άλλων: «Έχουμε μία διεθνή ενεργειακή κρίση, τα τιμολόγια ρεύματος στην Ελλάδα παρέμειναν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, αυτήν την ώρα, φαίνεται να υπάρχει ομαλοποίηση με την αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου και, επειδή έχουμε μία κερδοφόρα ΔΕΗ, μπόρεσε και συνέβαλε σε όλη αυτήν την κρίση».

 

Ετικέτες: αυξήσειςΣυντάξειςχατζηδάκης

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! Συντάξεις 2025–2026: Αναδρομικά έως 2.620€, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και νέα μέτρα για την ΕΑΣ – Όλα τα τελευταία νέα

24/08/2025 | 15:02
HOT NEWS

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ: Κρυφές κρατήσεις και προσωπική διαφορά “τρώνε” τα αναδρομικά – Οι παγίδες του 2025

22/08/2025 | 17:02
HOT NEWS

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ 2025–2026: Κρυφές κρατήσεις έως 22% και αναδρομικά χιλιάδων ευρώ – Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν και τι πρέπει να κάνουν οι συνταξιούχοι

22/08/2025 | 15:02
HOT NEWS

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2025: 12 αλλαγές στα όρια ηλικίας, προσωπική διαφορά και αναδρομικά – Τι περιμένουν 670.000 συνταξιούχοι

21/08/2025 | 13:02
Load More
Επόμενο Άρθρο

Γιορτή σήμερα 22 Ιανουαρίου, εορτολόγιο: Άγιος Τιμόθεος ο Απόστολος


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • 41χρονη Αλεξάνδρα Νικολαΐδου: Η μάχη με τον καρκίνο και ο βράχος στο πλευρό της, Ντέμης Νικολαΐδης

    400 shares
    Share 160 Tweet 100
  • Συνελήφθη ο 40χρονος που σκότωσε την σύζυγό του στον Βόλο – Κρυβόταν σε πάρκινγκ

    336 shares
    Share 134 Tweet 84
  • Λένα Σαμαρά: «Τίποτα δεν είναι ίδιο χωρίς εσένα» – Η σπαρακτική ανάρτηση του αδελφού της Κώστα για τα γενέθλιά του

    267 shares
    Share 107 Tweet 67
  • Βεσυρόπουλος – Το τελευταίο αντίο στον άνθρωπο που πάλεψε με ήθος για την πατρίδα και τον τόπο του

    238 shares
    Share 95 Tweet 60
  • Πέθανε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας

    206 shares
    Share 82 Tweet 52
  • Απογοητευμένος ο Τραμπ με τον Πούτιν: «Διορία δύο εβδομάδων για ειρήνη, αλλιώς κυρώσεις»

    192 shares
    Share 77 Tweet 48
  • ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ! Συντάξεις 2025–2026: Αναδρομικά έως 2.620€, κατάργηση προσωπικής διαφοράς και νέα μέτρα για την ΕΑΣ – Όλα τα τελευταία νέα

    187 shares
    Share 75 Tweet 47
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch