Δευτέρα, 28 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Διεθνή ΜΜΕ για την αναβάθμιση της Ελλάδας από Fitch: Ανοίγει η πόρτα μιας δεξαμενής επενδύσεων πολλών τρισ. δολαρίων

TechTeam από TechTeam
03/12/2023 03:38
σε Featured, HOT NEWS, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
A A
62
SHARES
132
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την επιστροφή των ελληνικών ομολόγων στους κορυφαίους διεθνείς δείκτες εξαίρουν τα διεθνή ΜΜΕ μετά την ανάκτηση από την Ελλάδα της επενδυτικής βαθμίδας από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Fitch.

«Η αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch διευρύνει την αγορά ομολόγων της χώρας», αναφέρει στον τίτλο του το Bloomberg.

«Η Fitch Ratings αναβάθμισε την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα, ανοίγοντας στα ομόλογα της χώρας την πόρτα μιας δεξαμενής επενδύσεων πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία χορήγησε στην Ελλάδα αξιολόγηση BBB- με σταθερή προοπτική την Παρασκευή, απηχώντας την απόφαση της S&P Global Ratings να αναβαθμίσει την Ελλάδα στα τέλη Οκτωβρίου μετά από 13 χρόνια που είχε αξιολόγηση κατηγορίας σκουπιδιών.

Η κίνηση της Fitch ανοίγει το δρόμο για την επανεισδοχή των ελληνικών ομολόγων σε ορισμένους δείκτες ομολόγων επενδυτικού μόνον βαθμού που διαχειρίζονται εταιρείες όπως οι Bloomberg, ο FTSE, η IHS Markit και η JPMorgan Chase. Συνήθως απαιτούνται τουλάχιστον δύο βαθμολογίες BBB ή ισοδύναμες από τις τρεις μεγάλες εταιρείες για να συμμετέχει μια χώρα σε τέτοιους δείκτες», μεταδίδει το πρακτορείο.

Και συμπληρώνει: «Μετά την ηχηρή εκλογική νίκη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον Ιούνιο, Η Ελλάδα είχε ήδη απομακρυνθεί από την κατηγορία των σκουπιδιών από την Ιαπωνική Rating and Investment Information Inc., τη γερμανική Scope Ratings και την καναδική DBRS Morningstar. Ένα πρόσθετο σημάδι ότι η χώρα επιστρέφει σταδιακά στην κανονικότητα αφήνοντας πίσω της τη δεκαετή κρίση χρέους είναι η αποεπένδυση του κράτους από τους Έλληνες δανειστές. Από τις αρχές Οκτωβρίου, το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας – το όχημα διάσωσης που κατέχει τα μερίδια της κυβέρνησης στους δανειστές – πούλησε το σύνολο των συμμετοχών του σε δύο τράπεζες και περισσότερο από το μισό του μεριδίου του σε μια άλλη».

«H Fitch αναβαθμίζει την Ελλάδα σε επενδυτική βαθμίδα με ευνοϊκή δομή εξυπηρέτησης χρέους», μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο «η αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch, έρχεται σε συνέχεια της αντίστοιχης κίνησης από την S&P Global Ratings τον Οκτώβριο και καθιστά τα ελληνικά ομόλογα επιλέξιμα για ένα ευρύ φάσμα ομολογιακών δεικτών που διαχειρίζονται πολλές εταιρείες (…)

Tο ελληνικό χρέος διαπραγματεύεται ήδη με ευνοϊκότερους όρους, αφότου η εκλογική νίκη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη τον Μάιο δημιούργησε ελπίδες ότι θα ακολουθήσουν οι αναβαθμίσεις, τονίζει το Reuters θυμίζοντας ότι η Ελλάδα απώλεσε την επενδυτική βαθμίδα το 2010, όταν ξέσπασε η δεκαετής κρίση χρέους «αναγκάζοντάς την να υπογράψει διεθνή προγράμματα διάσωσης ύψους περίπου 260 δισεκατομμυρίων ευρώ για να μη βουλιάξει».

«Η Fitch αναβαθμίζει την Ελλάδα στο ΒΒΒ- με σταθερές προοπτικές», αναφέρει το Market Watch, σημειώνοντας ότι κατά τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης ο πληθωρισμός στη χώρα αναμένεται να υποχωρήσει του χρόνου και το 2025.
«Ο οίκος αξιολόγησης Fitch θεωρεί και πάλι την Ελλάδα άξια για επενδύσεις», γράφει η Handelsblatt.

«Η εταιρεία αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Δύο άλλοι οίκοι αξιολόγησης είχαν ήδη αξιολογήσει την Ελλάδα υψηλότερα νωρίτερα. Ο οίκος αξιολόγησης Fitch απένειμε στην Ελλάδα βαθμολογία «επενδυτικής βαθμίδας». Ο οργανισμός αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας της νότιας Ευρώπης σε «BBB-». Οι προοπτικές είναι σταθερές, ανακοίνωσε η Fitch το βράδυ της Παρασκευής. Προηγουμένως η βαθμολογία ήταν “BB+” και ως εκ τούτου στη λεγόμενη περιοχή σκουπιδιών με υψηλό κίνδυνο χρεοκοπίας. Ο Fitch δικαιολόγησε την αναβάθμιση λέγοντας ότι το εθνικό χρέος της Ελλάδας θα συνεχίσει να μειώνεται δεδομένης της σταθερής δημοσιονομικής πολιτικής», γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

«Η Fitch αναβαθμίζει σε επενδυτική βαθμίδα την αξιολόγηση της Ελλάδας», μεταδίδει το AFP.

«Ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε την αξιολόγηση του δημόσιου χρέους της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα, επαινώντας την πρόοδο της χώρας στη μείωση των αυξημένων επιπέδων χρέους της (…)

Πρόσθεσε ότι αναμένει ότι το χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί στο 160,8% του AΕΠ φέτος και στο 141,2% έως το 2027 – μια απότομη βουτιά από το 171,4% το 2022. Η ελληνική κρίση χρέους πυροδοτήθηκε από τις αλόγιστες κρατικές δαπάνες και την εσφαλμένη αναφορά δημοσιονομικών στοιχείων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν αποκαλύφθηκε από τη σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου τον Οκτώβριο του 2009, προκάλεσε ραγδαία εκτίναξη των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδας.

Η Ελλάδα υπέμεινε οκτώ χρόνια λιτότητας κάτω από τρία διαδοχικά διεθνή προγράμματα διάσωσης — συνολικής αξίας 289 δισεκατομμυρίων ευρώ (306 δισεκατομμύρια δολάρια) — σε μια προσπάθεια διάσωσης της χώρας από την κατάρρευση κάτω από το βουνό χρέους περίπου 300 δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ζήτησαν οι πιστωτές της Ελλάδας είχαν σημαντικό αντίκτυπο, μειώνοντας το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) κατά ένα τέταρτο σε διάστημα οκτώ ετών και εκτινάσσοντας την ανεργία στα ύψη σε περισσότερο από 27%», θυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

 

 

Ετικέτες: ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗαναβάθμιση FitchΔΙΕΘΝΗοικονομία
Προηγούμενο Άρθρο

Γιορτή σήμερα 3 Δεκεμβρίου, εορτολόγιο: Άγιος Αγγελής ο Νεομάρτυρας γιατρός από το Άργος

Επόμενο Άρθρο

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού το επόμενο 24ωρο

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Όλα τα μέτρα της κυβέρνησης για επιστροφή ενοικίου και αυξήσεις σε συνταξιούχους -«Τα κέρδη επιστρέφουν στην κοινωνία»

22/04/2025 | 19:13
Featured

Μητσοτάκης: Πήγαμε καλύτερα από όσο υπολογίζαμε και ενισχύουμε τα εισοδήματα με 1,1 δισ. ευρώ

22/04/2025 | 18:15
Featured

Πιερρακάκης: Πώς θα λαμβάνουν κάθε Νοέμβριο €250 οι συνταξιούχοι και έως €800 oι ενοικιαστές

22/04/2025 | 17:40
Featured

Ο Τραμπ εύχεται καλό Πάσχα σε όλους, «ακόμη και στους τρελούς ακροαριστερούς και τον ηλίθιο Μπάιντεν»

20/04/2025 | 19:56
Featured

Ανατροπή σκηνικού στην ελληνική οικονομία, το πλεόνασμα στο 4% του ΑΕΠ το 2024 – Ετοιμάζουν δυνατά μέτρα για μεσαία τάξη

20/04/2025 | 16:00
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  στον αγιασμό του δημοτικού σχολείου στην Παλαγία. Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023  (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)
Featured

Πιερρακάκης μετά την αναβάθμιση S&P: Η Ελλάδα εξελίσσεται, μεταρρυθμίζεται και κερδίζει τη διεθνή εμπιστοσύνη

19/04/2025 | 18:00
Featured

Τι σημαίνει για την Ελλάδα η αναβάθμιση από την S&P’s

19/04/2025 | 15:31
Featured

Standard & Poor’s: Αναβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά μία βαθμίδα στο BBB

18/04/2025 | 23:31 - Ενημέρωση 19/04/2025 | 03:33
Load More
Επόμενο Άρθρο

Βροχερό θα είναι το σκηνικό του καιρού το επόμενο 24ωρο


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στη Μήλο: Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για την Ελλάδα και τον κίνδυνο νέου μεγάλου σεισμού

    1057 shares
    Share 423 Tweet 264
  • ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Στον αέρα οι αγρότες: Καθυστερήσεις, και αδικίες στις συνδεδεμένες 2024- Τι γίνεται με το ΟΣΔΕ 2025

    478 shares
    Share 191 Tweet 120
  • Πάπας Φραγκίσκος: Οι πρώτες φωτογραφίες του τάφου του – Κοσμοσυρροή στο λαϊκό προσκύνημα

    374 shares
    Share 150 Tweet 94
  • Απόφαση – έκπληξη Μητσοτάκη – Την ΕΡΤ θα επισκεφθεί στις 8 Μαϊου

    121 shares
    Share 48 Tweet 30
  • Καιρός: Τελευταία ημέρα άστατου καιρού η Κυριακή, μετά θυελλώδεις βοριάδες – Που θα βρέξει

    240 shares
    Share 96 Tweet 60
  • Σεισμική ανησυχία σε Ελλάδα και Τουρκία: Τι εκτιμούν οι σεισμολόγοι για έναν μεγάλο σεισμό

    81 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Σεισμός αισθητός στην Αθήνα – Φόβοι για μεγάλο σεισμό λόγω Τουρκίας

    1008 shares
    Share 403 Tweet 252
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch