Τρίτη, 1 Ιουλίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE – Μπάιντεν σε Νετανιάχου: Η Αμερική δεσμεύεται να συνεχίζει να στηρίζει την ασφάλεια του Ισραήλ

TechTeam από TechTeam
14/04/2024 06:13
Ενημερώθηκε: 14/04/2024 14:13:11
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
93
SHARES
197
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ ότι θα συνεχίζουν να στηρίζουν την ασφάλεια του Ισραήλ μετέφερε ο Τζο Μπάιντεν στον Μπέντζαμιν Νετανιάχου στο τηλεφώνημα που είχαν νωρίτερα τα ξημερώματα της Κυριακής σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο ηγετών.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε, επίσης, στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι «το Ισραήλ επέδειξε μια αξιοθαύμαστη ικανότητα να αντιμετωπίσει και να υπερνικήσει ακόμα και τις πιο απροσδόκητες επιθέσεις στέλνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους εχθρούς του ότι δεν μπορούν να απειλήσουν αποτελεσματικά την ασφάλεια του Ισραήλ».

Στην ίδια δήλωση ο Τζο Μπάιντεν δεν κάνει καμία αναφορά στην σχεδιαζόμενη απάντηση του Ισραήλ στην επίθεση από το Ιράν αλλά αντίθετα αναφέρει ότι «θα συγκαλέσω σύνοδο των ηγετών των G7 για να συντονίσουμε μια ενωμένη διπλωματική απάντηση στην επίθεση του Ιράν».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε, επίσης, ότι αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφαφη «βοήθησαν το Ισραήλ να καταρρίψει σχεδό τον σύνολο των drones και των πυραύλων που είχαν στόχο το έδαφος του».

Παράλληλα προειδοποιεί ότι «ενώ δεν είδαμε επιθέσεις κατά των δυνάμεών μας ή των εγκαταστάσεών μας, θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση απέναντι σε κάθε απειλή και δεν θα διστάσουμε να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τον λαό μας»

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για το τηλεφώνημα Μπάιντεν-Νετανιάχου

«Νωρίτερα σήμερα, το Ιράν -και οι υποστηρικτές του, που δρουν από την Υεμένη, τη Συρία και το Ιράκ- εξαπέλυσαν μια άνευ προηγουμένου αεροπορική επίθεση εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο Ισραήλ. Καταδικάζουμε αυτές τις επιθέσεις με τον πιο έντονο τρόπο.
Κατόπιν δικής μου εντολής, για την υποστήριξη της άμυνας του Ισραήλ, ο στρατός των ΗΠΑ μετέφερε αεροσκάφη και αντιτορπιλικά αντιπυραυλικής άμυνας στην περιοχή κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας. Χάρη σε αυτές τις αποστολές και την εξαιρετική ικανότητα των στρατιωτών μας, βοηθήσαμε το Ισραήλ να καταρρίψει σχεδόν όλα τα εισερχόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους.
Μόλις μίλησα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για να επαναβεβαιώσω την ακλόνητη δέσμευση της Αμερικής για την ασφάλεια του Ισραήλ. Του είπα ότι το Ισραήλ επέδειξε μια αξιοσημείωτη ικανότητα να αμύνεται και να νικά ακόμη και πρωτοφανείς επιθέσεις – στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στους εχθρούς του ότι δεν μπορούν να απειλήσουν αποτελεσματικά την ασφάλεια του Ισραήλ.
Αύριο, θα συγκαλέσω τους συναδέλφους μου ηγέτες της G7 για να συντονίσουμε μια ενιαία διπλωματική απάντηση στην θρασύτατη επίθεση του Ιράν. Η ομάδα μου θα συνεργαστεί με τους ομολόγους τους σε όλη την περιοχή. Και θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τους ηγέτες του Ισραήλ. Και ενώ δεν έχουμε δει επιθέσεις κατά των δυνάμεων ή των εγκαταστάσεών μας σήμερα, θα παραμείνουμε σε επαγρύπνηση για όλες τις απειλές και δεν θα διστάσουμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του λαού μας».

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης το τηλεφώνημα έγινε μετά τη συνεδρίαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ που έδωσε το πράσινο φως για να αποφασίσει για την απάντηση στην επίθεση του Ιράν.

Κατά πληροφορίες το τηλεφώνημα διήρκησε 25 λεπτά.

ראש הממשלה בנימין נתניהו משוחח כעת עם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן.

השיחה מתקיימת בתום דיוני הקבינט המדיני-ביטחוני וקבינט ניהול המלחמה. pic.twitter.com/1K3G8sXGD6

— ראש ממשלת ישראל (@IsraeliPM_heb) April 14, 2024

Πρακτικά η απόφαση του πολεμικού συμβουλίου του Ισραήλ σημαίνει οτι δεν θα χρειάζεται να επιστρέψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας προκειμένου να εγκριθούν οι αποφάσεις, απλοποιώντας έτσι τη διαδικασία για την απάντηση στο Ιράν.

Νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία είχαν και οι υπουργοί Άμυνας του Ισραήλ και των ΗΠΑ. Γιοάβ Γκαλάντ και Λόιντ Όστιν.

Σύμφωνα με το CNN ο Όστιν ζήτησε από τον Ισραηλινό ομόλογό του το Τελ Αβίβ να ενημερώσει την Ουάσινγκτον για οποιαδήποτε απάντηση στην ιρανική επίθεση.

Από την πλευρά της η ισραηλινή πλευρά ανακοίνωσε ότι ο Γκαλάντ ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για τις αμυντικές επιχειρήσεις του Ισραήλ προσθέτοντας ότι το Τελ Αβίβ είναι έτοιμο για οποιαδήποτε νέα επίθεση.

Spoke with @SecDef about Israel’s defensive operations in the face of Iran’s attack. We are prepared for any further threats, and are determined to defend our citizens.

Thank you to Secretary Austin and the U.S. Administration for standing boldly with Israel. pic.twitter.com/fbqqaB0ar0

— יואב גלנט – Yoav Gallant (@yoavgallant) April 14, 2024

NBC: Ο Μπάιντεν ανησυχεί
Σύμφωνα με το NBC ορισμένοι υψηλόβαθμοι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν ήδη εκφράσει την ανησυχία τους ότι το Ισραήλ μπορεί να κάνει κάτι γρήγορα για να απαντήσει στο Ιράν χωρίς να σκεφτεί τις πιθανές συνέπειες που θα ακολουθήσουν.

Κατά την ίδια πηγή που επικαλείται τρία πρόσωπα με γνώση των σχολίων του προέδρου των ΗΠΑ, ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη εκφράσει σε ιδιωτικές συζητήσεις την ανησυχία του ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προσπαθεί να σύρει τις ΗΠΑ σε μια ευρύτερη διαμάχη.

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά, σύμφωνα με έναν από τους αξιωματούχους που επικαλείται το NBC, ότι οι Ισραηλινοί δεν επιδιώκουν μια ευρύτερη σύγκρουσή ή έναν απευθείας πόλεμο με το Ιράν αλλά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είναι και σίγουροι 100% γι΄αυτό.

 

 

Ετικέτες: Βενιαμίν ΝετανιάχουΙράνΙΣΡΑΗΛΜΠΑΙΝΤΕΝπόλεμος

ΣχετικάΆρθρα

HOT NEWS

Μετά τον πόλεμο: Το μεγάλο παζάρι στη Μέση Ανατολή και οι νέες «αυτοκρατορίες» – Ποιοι επωφελούνται και ποιοι χάνουν- Πούτιν και Ερντογάν!

01/07/2025 | 12:15
Featured

Τα διυλιστήρια πετρελαίου του Ισραήλ στη Χάιφα επανεκκινούν τη λειτουργία τους μετά τα ιρανικά πλήγματα

30/06/2025 | 12:00
Featured

Πώς άλλαξε ο πόλεμος των 12 ημερών τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή: Ποιοι διαγκωνίζονται για το κενό που άφησε το Ιράν

28/06/2025 | 20:13
Featured

Τραμπ σε Ιράν: Καθίστε φρόνιμα γιατί θα σας βομβαρδίσουμε ξανά

28/06/2025 | 03:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

«Rodos Week»: Voucher σε τουρίστες που έφυγαν από το νησί λόγω της φωτιάς


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Καλό ταξίδι, Ηρώ»: Το tilegrafimanews.gr αποχαιρετά τη δημοσιογράφο Ηρώ Καριοφύλλη – Θλίψη στον ALPHA και τον δημοσιογραφικό κόσμο

    469 shares
    Share 188 Tweet 117
  • Βροχή πυραύλων Storm Shadow από την Ουκρανία: Μαζική επίθεση σε Κριμαία, Ντονέτσκ και Ροστόφ – Αντίδραση Μόσχας και φόβοι για κλιμάκωση

    419 shares
    Share 168 Tweet 105
  • Ρύθμιση για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων: Τι προβλέπει – 8 ερωτήσεις και απαντήσεις

    386 shares
    Share 154 Tweet 97
  • Κύμα καύσωνα στην Ευρώπη: Σε κόκκινο συναγερμό το Παρίσι – Σε ύψιστη επιφυλακή οι Αρχές σε Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία

    349 shares
    Share 140 Tweet 87
  • Φωτιά σε εργοστάσιο στα Μέγαρα: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τους καπνούς – Μήνυμα του 112 «κλείστε πόρτες και παράθυρα»

    300 shares
    Share 120 Tweet 75
  • 1.128 ευρώ ανά αγρότη στα Βιολογικά – Ποιοι πληρώνονται τον Ιούλιο, τι ισχύει για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ 2025

    281 shares
    Share 112 Tweet 70
  •  Ταμεία – 3 Δόσεις – 1.200 ευρώ αναδρομικά: Ποιοι απόστρατοι πληρώνονται και ποιοι μένουν με το τίποτα- Οι συντάξεις σε αριθμούς 

    236 shares
    Share 94 Tweet 59
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch