Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

Ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη Μέση Ανατολή οι ΗΠΑ

TechTeam από TechTeam
12/08/2024 18:11
σε Featured, HOT NEWS, ΔΙΕΘΝΗ
A A
64
SHARES
136
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, όπου αναμένεται τις επόμενες ημέρες ευρεία επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ ως αντίποινα για τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια.

Όπως έκανε γνωστό από την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, διέταξε το αεροπλανοφόρο USS Abraham Lincoln να «επιταχύνει» τη μετάβασή του στη Μέση Ανατολή, καθώς η ανησυχία πως επίκειται περιφερειακή ανάφλεξη δεν παύει να εντείνεται, με φόντο τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Πεντάγωνο.

Ο Όστιν έδωσε διαταγή στη δύναμη κρούσης του αεροπλανοφόρου, το οποίο μεταφέρει μαχητικά F-35C, να κινηθεί ταχύτερα, ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Πατ Ράιντερ, καθώς υπάρχει κίνδυνος επίθεσης ευρείας κλίμακας της λιβανικής Χεζμπολά, κινήματος που υποστηρίζεται από το Ιράν, ή απευθείας, από το ίδιο το Ιράν, εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, ο οποίος είχε συνδιάλεξη με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ την Κυριακή, διέταξε επίσης να αναπτυχθεί στην περιοχή το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο εφοδιασμένο με πυραύλους κρουζ USS Georgia, πρόσθεσε ο Ράιντερ.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, κατά τη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον Όστιν, τόνισε πως οι ιρανικές στρατιωτικές προετοιμασίες δείχνουν ότι το Ιράν έχει σκοπό να εξαπολύσει ευρείας κλίμακας επίθεση στο Ισραήλ. Τα παραπάνω αποκάλυψε μέσω ανάρτησής του στο X o ρεπόρτερ του ειδησεογραφικού ιστότοπου Axios Μπαράκ Ραβίντ, επικαλούμενος πηγή του ενήμερη για όσα συζητήθηκαν.

Νωρίτερα, ο ίδιος ρεπόρτερ σημείωσε πως οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών θεωρούν πλέον πως αναμένεται απευθείας ιρανική επίθεση, πιθανόν «εντός ημερών», σε αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στην Τεχεράνη, ενέργεια που αποδόθηκε στο Ισραήλ.

Ο Ραβίντ επικαλείται δύο πηγές σχετικές με το ζήτημα. Όπως διευκρινίζει ο ίδιος, η τελευταία εκτίμηση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ώρες στην ισραηλινή κοινότητα πληροφοριών είναι ότι το Ιράν έχει αποφασίσει να επιτεθεί απευθείας. Αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και πριν από τη σύνοδο για το ζήτημα των ομήρων που θα γίνει στις 15 Αυγούστου.

Με νεότερη ανάρτησή του ο Ραβίντ ανέφερε ότι η Χαμάς αρνείται να συμμετάσχει στις συνομιλίες της 15ης Αυγούστου. Η εικόνα από τις ισραηλινές υπηρεσίες, αναφέρει ακόμη ο συντάκτης του Axios, είναι ότι η διεθνής πίεση προς το Ιράν το συγκρατεί από το να πραγματοποιήσει άμεση επίθεση κατά του Ισραήλ. Ωστόσο στην Τεχεράνη η κατάσταση είναι ρευστή και δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Ο Ραβίντ επισημαίνει ακόμη ότι τις τελευταίες ημέρες διεξάγεται συζήτηση μεταξύ των Φρουρών της Επανάστασης και του νέου Ιρανού προέδρου, Μασούντ Πεζεσκιάν, και των ανθρώπων του σχετικά με την απάντηση στη δολοφονία του Χανίγια. Φαίνεται ότι, ενώ οι Φρουροί της Επανάστασης πίεζαν για μια απάντηση πιο σοβαρή από την πυραυλική επίθεση του Απριλίου, οι σύμβουλοι του προέδρου πίστευαν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί μια ευρείας κλίμακας απάντηση.

Τι συζήτησαν Όστιν-Γκάλαντ

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου Πατ Ράιντερ, οι δυο αξιωματούχοι συζήτησαν επίσης για τις επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας, την ανάγκη να μειωθούν «οι άμαχοι που παθαίνουν κακό», να σημειωθεί «πρόοδος προς την σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων» που κρατούνται στον θύλακο, καθώς και να υπάρξει αποτροπή των επιθέσεων οργανώσεων προσκείμενων στο Ιράν.

Η ένταση κλιμακώθηκε ακόμη περισσότερο μετά τη δολοφονία του ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού βραχίονα της Χεζμπολά Φουάντ Σουκρ, σε ισραηλινό βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, κι αυτή του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, που αποδόθηκε επίσης στο Ισραήλ.

Η Ουάσιγκτον ανήγγειλε ήδη την περασμένη εβδομάδα την ενίσχυση των δυνάμεών της στη Μέση Ανατολή, αναπτύσσοντας ιδίως πολεμικά πλοία και μαχητικά αεροσκάφη. Το USS Abraham Lincoln θα προστεθεί στο USS Theodore Roosevelt, άλλο αεροπλανοφόρο που βρισκόταν ήδη στην περιφέρεια.

Τρεις νεκροί, μεταξύ των οποίων δύο μαχητές της Χεζμπολάχ, σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο

Το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο Λίβανο, με μια πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ να δηλώνει ότι δύο από τα θύματα ήταν μαχητές του λιβανέζικου φιλοϊρανικού κινήματος.

Σχεδόν καθημερινές ανταλλαγές πυρών γίνονται μεταξύ της Χεζμπολάχ και του ισραηλινού στρατού από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα τον Οκτώβριο. Η βία επιδεινώθηκε με τη δολοφονία από το Ισραήλ, στις 30 Ιουλίου, του ανώτατου στρατιωτικού διοικητή της λιβανικής οργάνωσης Φουάντ Σουκρ, και του αρχηγού του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη.

«Το πλήγμα του ισραηλινού εχθρού που είχε στόχο την πόλη Ταϊμπέχ σήμερα άφησε πίσω του δύο ανθρώπους νεκρούς», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του. Πρόσθεσε ότι ένα τρίτο άτομο υπέκυψε στα τραύματά του σήμερα, αφού είχε πέσει θύμα ισραηλινής επιδρομής με στόχο τη νότια πόλη Μπέιτ Λιφ «πριν από αρκετές ημέρες». Μια πηγή που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα δύο θύματα στην πόλη Ταϊμπέχ, που συνορεύει με το Ισραήλ, ήταν μαχητές του κινήματος.

Το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ANI μετέδωσε ότι «ένα drone εκτόξευσε δύο πυραύλους στην Ταϊμπέχ». Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι «έπληξε πολλές στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ» στην περιοχή Ονταϊσέ, κοντά στην Ταϊμπέχ.

Αργότερα, ο στρατός τόνισε σε δεύτερη ανακοίνωση ότι «βομβάρδισε έναν τρομοκρατικό πυρήνα της Χεζμπολάχ στην περιοχή Ταϊμπέχ» και μια άλλη στρατιωτική δομή σε μια άλλη κοντινή περιοχή.

Το βράδυ, η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατο δύο μαχητών της από ισραηλινά πυρά.
Την Κυριακή το σιιτικό ένοπλο κίνημα του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε drones φορτωμένα με εκρηκτικά κατά στρατιωτικής βάσης στο βόρειο Ισραήλ σε αντίποινα στη δολοφονία ενός ανώτερου αξιωματούχου της Χαμάς στη Σιδώνα στο νότιο Λίβανο.

Την Παρασκευή, ένας αξιωματούχος της Χαμάς σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Σιδώνα του Λιβάνου. Σύμφωνα με το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων NNA, ο Σάμερ αλ Χατζ σκοτώθηκε όταν ισραηλινό drone έπληξε το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε. Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο «διοικητής» της, Σάμερ αλ Χατζ σκοτώθηκε. Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι «εξουδετέρωσε» τον Σάμερ αλ Χατζ σε επιδρομή.

Ετικέτες: ΗΠΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Τουλάχιστον 57 νεκροί στη Γάζα παρά την έκκληση Τραμπ να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί

05/10/2025 | 12:00
Featured

Ποιοι τομείς θα επηρεαστούν από το shutdown στις ΗΠΑ – Προβλήματα και στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα

01/10/2025 | 20:00
Featured

Οι επιπτώσεις της δημοσιονομικής παράλυσης στις ΗΠΑ: Κλείνουν υπηρεσίες, παγώνουν μισθοί, απειλή για την αμερικανική οικονομία

01/10/2025 | 14:35
Featured

ΗΠΑ: Πλησιάζει το shutdown της κυβέρνησης – Ποιες οι επιπτώσεις στην οικονομία

30/09/2025 | 15:12
Load More
Επόμενο Άρθρο

Ύποπτος για διαφθορά ο ουκρανός υφυπουργός Ενέργειας – Συνελήφθη και απειλείται με 12 χρόνια φυλάκιση


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • «Ντόμινο λαθών» στο 424: Ποιος λογοδοτεί για τον θάνατο του 27χρονου στρατιώτη Νίκου Γκάτση;

    592 shares
    Share 237 Tweet 148
  • Σεισμοί που έρχονται στην ανθρωπότητα και στην Ελλάδα – Παγκόσμια προειδοποίηση από αναλυτές και σεισμολόγους

    336 shares
    Share 134 Tweet 84
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ : Νέα διάταξη: Αναγνώριση έως 10 ετών για συντάξεις ΟΓΑ – Ποιοι ωφελούνται και πώς υπολογίζονται τα ποσά

    163 shares
    Share 65 Tweet 41
  • Ήπιο ισχαιμικό επεισόδιο υπέστη ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    119 shares
    Share 48 Tweet 30
  • 81 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας: Έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη παρουσία Τασούλα – Το μήνυμα Δένδια

    97 shares
    Share 39 Tweet 24
  • Νέα επίθεση του Τραμπ στην Κίνα: «Καπέλο» 100% στους ήδη υφιστάμενους δασμούς

    308 shares
    Share 123 Tweet 77
  • Άγκυρα για το εμπάργο της Ελλάδας στην Τουρκία για το SAFE: «Ορισμένα κράτη επιδιώκουν να υλοποιήσουν μαξιμαλιστές φιλοδοξίες»

    247 shares
    Share 99 Tweet 62
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Cookies
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch