Πέμπτη, 23 Απριλίου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Μητσοτάκης: «Οι ενεργειακές συνεργασίες με αμερικανικές εταιρείες ανοίγουν τον δρόμο για νέες έρευνες από το 2027»

TechTeam από TechTeam
23/04/2026 18:00
Ενημερώθηκε: 23/04/2026 18:08:47
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
51
SHARES
108
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τον ρόλο της Ελλάδας ως πύλης εισόδου αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο περιθώριο του Φόρουμ των Δελφών, στο αμερικανικό δίκτυο Breitbart News

«Η Ελλάδα ξεκινά εκ νέου, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, έρευνες για φυσικό αέριο, χάρη σε συμφωνίες με αμερικανικές εταιρείες όπως η ExxonMobil και η Chevron» επισήμανε ο Πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, ενώ ανέφερε ότι στηρίζει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην προσπάθειά του να επιτευχθεί συμφωνία με το Ιράν, με στόχο τον τερματισμό των εχθροπραξιών στη Μέση Ανατολή και την αποκατάσταση της σταθερότητας στην περιοχή.

«Μια τέτοια εξέλιξη θα επέτρεπε το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ και θα βοηθούσε τις παγκόσμιες αγορές ενέργειας να ανακάμψουν από τις «οικονομικές επιπτώσεις» των τελευταίων μηνών», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Όπως γράφει το αμερικανικό μέσο για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, η «συνέντευξη αυτή έρχεται περίπου έναν χρόνο αφότου είχε δηλώσει στο ίδιο μέσο, αμέσως μετά την επιβολή δασμών παγκοσμίως από τον Τραμπ κατά την πρώτη χρονιά της επιστροφής του στον Λευκό Οίκο, ότι η διεθνής κοινότητα όφειλε να διατηρήσει την ψυχραιμία της και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κατέληγαν σύντομα σε μια ”αμοιβαία επωφελή” εμπορική συμφωνία. Η εκτίμησή του επιβεβαιώθηκε λίγους μήνες αργότερα, όταν ΗΠΑ και ΕΕ υπέγραψαν συμφωνία, την οποία επικύρωσαν ο Τραμπ και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στο θέρετρο γκολφ Turnberry στη Σκωτία τον περασμένο Ιούλιο».

Το αμερικανικό δίκτυο προσθέτει: «Σήμερα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός επανέρχεται, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ΗΠΑ και Ιράν θα καταλήξουν σε συμφωνία που θα τερματίσει τη σύγκρουση και θα επαναφέρει τη σταθερότητα στις διεθνείς ενεργειακές αγορές. Όπως δήλωσε, ευελπιστεί ότι αυτό μπορεί να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατό. Τόνισε επίσης ότι συμφωνεί με τον Τραμπ πως το Ιράν δεν πρέπει ποτέ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, επισημαίνοντας όμως ότι μετά τη στρατιωτική επιτυχία των ΗΠΑ στο Ιράν, το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στις οικονομικές συνέπειες και στην ανάγκη να επικρατήσει η διπλωματία».

Μητσοτάκης: «Στο καλύτερο σημείο τους οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις»

«Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει και κάποιας μορφής συμφωνία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, διότι όλοι ανησυχούμε για τις οικονομικές επιπτώσεις», είπε ο πρωθυπουργός ενώ σε άλλο σημείο τόνισε τα εξής: «Εξ αρχής είχαμε καταστήσει σαφές ότι το Ιράν δεν μπορεί να αποκτήσει πυρηνικό όπλο. Ως χώρα της περιοχής, ανησυχούμε πάντα για τον αποσταθεροποιητικό του ρόλο, αλλά πλέον βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου πρέπει να μας απασχολούν ιδιαίτερα και οι οικονομικές συνέπειες της κατάστασης».

«Η αρχική εκεχειρία δύο εβδομάδων μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν έληξε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο ο Τραμπ ανακοίνωσε την επ’ αόριστον παράτασή της. Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών, υπό τον αντιπρόεδρο Τζέι Ντι Βανς στο Ισλαμαμπάντ, δεν οδήγησαν σε συμφωνία, αν και εκτιμάται ότι έχει διαμορφωθεί ένα πλαίσιο που φέρνει τις δύο πλευρές πιο κοντά, παρά την απουσία άμεσης κατάληξης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την ενεργειακή αυτονομία της Ευρώπης

Ακόμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι οι εξελίξεις στο Ιράν και στα Στενά του Ορμούζ αναδεικνύουν την ανάγκη η Ευρώπη να καταστεί πιο αυτόνομη ενεργειακά. Σημείωσε ότι η Ελλάδα ξεκινά εκ νέου, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, έρευνες για φυσικό αέριο, χάρη σε συμφωνίες με αμερικανικές εταιρείες όπως η ExxonMobil και η Chevron.

Όπως ανέφερε, η Ευρώπη οφείλει να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικά την ενεργειακή μετάβαση: «Αυτό αποτελεί ένα καμπανάκι για μια πιο πραγματιστική προσέγγιση. Υποστηρίζουμε τόσο τις ανανεώσιμες πηγές όσο και το φυσικό αέριο και έχουμε αποδείξει ότι τα δύο μπορούν να συνυπάρχουν».

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός απέρριψε την άποψη ότι οι σχέσεις Ευρώπης–Ηνωμένων Πολιτειών επιδεινώνονται λόγω της σύγκρουσης με το Ιράν, εκτιμώντας ότι η κρίση θα τις φέρει τελικά πιο κοντά. Τόνισε ότι η διατλαντική συμμαχία παραμένει ισχυρή, ενώ επισήμανε την ανάγκη οι ευρωπαϊκές χώρες να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους.

Αναφορικά με τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, σημείωσε ότι βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο που είχαν ποτέ. Επισήμανε τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και τον ενεργό γεωπολιτικό ρόλο της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα λειτουργεί ως στρατηγικός σύμμαχος των ΗΠΑ.

«Πύλη εισόδου LNG προς την Ευρώπη η Ελλάδα – Ανοίγει ο δρόμος για νέες έρευνες από το 2027»

Επίσης, ανέφερε ότι οι ενεργειακές συνεργασίες με αμερικανικές εταιρείες ανοίγουν τον δρόμο για νέες έρευνες από το 2027, οι οποίες, εφόσον αποδώσουν, θα μπορούσαν να αποτελέσουν καθοριστική εξέλιξη για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Παράλληλα, υπογράμμισε τον ρόλο της Ελλάδας ως πύλης εισόδου αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Τέλος, σημείωσε ότι οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ενδέχεται να επηρεάσουν θετικά την προώθηση του διαδρόμου IMEC (India–Middle East–Europe Economic Corridor), υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει πρόοδος και στο ζήτημα της Γάζας

 

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: Μητσοτάκης

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη μέχρι το Σάββατο

23/04/2026 | 08:30
Featured

Bloomberg: Μετά από μια καταστροφική δεκαετή κρίση, η Ελλάδα επιστρέφει στην ομαλότητα

22/04/2026 | 22:00
Featured

Μητσοτάκης: Χρειαζόμαστε plan b αν η κρίση στη Μέση Ανατολή παραταθεί, καμία χώρα δεν θα τα καταφέρει χωρίς ευρωπαϊκή στήριξη

22/04/2026 | 20:10
Featured

Συνάντηση Μητσοτάκη-Ράμα: «Σημαντική ευκαιρία να λύσουμε εκκρεμή ζητήματα»

22/04/2026 | 18:00
Load More

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Τραγωδία στον Άγιο Δημήτριο: Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στο σημείο δολοφονίας και βρήκε νεκρό τον ίδιο του τον γιο

    80 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο σπουδαίος ηθοποιός Στέφανος Ληναίος

    70 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Ο αήττητος Τροπαιοφόρος: Γιατί η Ελλάδα «πλημμύρισε» από Γιώργηδες – Η Γενετική Κωδικοποίηση ενός Έθνους

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Διασωληνωμένος συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» ο Γιώργος Μυλωνάκης

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • Στοιχεία-σοκ για τη δολοφονία στο Ηράκλειο: Ο 40χρονος πυροβόλησε εξ επαφής στο κεφάλι την 43χρονη Ελευθερία

    66 shares
    Share 26 Tweet 17
  • ΡΑΑΕΥ: Διπλασιάστηκε το μερίδιο των σταθερών τιμολογίων ρεύματος το 2025

    63 shares
    Share 25 Tweet 16
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ 2026: ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΩΣ 846€ + 300€ ΜΟΝΙΜΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ  – 7 παραδείγματα με κέρδη και ρυθμίσεις 

    62 shares
    Share 25 Tweet 16
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch