Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά
Αρχική Featured

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βάζει τον στόχο της επόμενης κάλπης σε μια λέξη… ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ

Κυρίαρχος των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης

TechTeam από TechTeam
07/06/2023 21:01
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
403
SHARES
857
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πρέπει να το λέμε και να το ξαναλέμε συνεχώς το προ δεκαπενθημέρου εκλογικό αποτέλεσμα εκ των πραγμάτων έχει θέσει ψηλά τον πήχη στη ΝΔ για τις επικείμενες κάλπες της 25ης Ιουνίου.

Στην Πειραιώς θεωρούν ότι ο μοναδικός στόχος τους, η αυτοδυναμία και ο σχηματισμός μιας ισχυρής κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, είναι απόλυτα εφικτός.

Πεποίθηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των συνεργατών του είναι πως οι πολίτες θα επαναλάβουν με την ψήφο τους την εμπιστοσύνη που τους έδειξαν τον Μάιο, ωστόσο ο κίνδυνος χαλάρωσης και εφησυχασμού ελλοχεύει και το γνωρίζουν πολύ καλά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ το επισημαίνει σε κάθε δημόσια παρέμβασή του, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου προς τα γαλάζια στελέχη και ξεδιπλώνοντας την προσαρμοσμένη στρατηγική του, μέσω της οποίας πιστεύει ότι θα κερδίσει το εκλογικό του στοίχημα.

Σε αυτήν περιλαμβάνει και το σενάριο της τρίτης κάλπης, στην περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η επιθυμητή αυτοδυναμία και στο όνομα της αναγκαίας πολιτικής σταθερότητας για τον τόπο.

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, εφόσον δεν λάβει την ισχυρή εντολή για να κυβερνήσει, δύο θα είναι οι επιλογές: η συνεργασία με άλλο κόμμα ή οι νέες εκλογές.

Οι προϋποθέσεις όμως για συγκυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, δεν πληρούνται αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι με άλλο δεξιό, μικρότερο κόμμα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμπορευτεί, ενώ κόκκινο -όπως όλα δείχνουν- έχει ανάψει και στο ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα ασκεί δριμεία κριτική προσωπικά στον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο εγκαλεί ως τον μοναδικό υπαίτιο για το αδιέξοδο.

«Για να έχουμε κυβέρνηση στις 26 Ιουνίου η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος. Όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά γιατί το λένε τα δεδομένα και όλοι οι άλλοι», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα».

«Δεν τον ενδιαφέρει»
Από την πλευρά του, όπως σημειώνει, «έχω πει ότι δεν θα συνεργαστώ με καμία δύναμη στα δεξιά της ΝΔ. Από την άλλη πλευρά, προτού ακόμη του ζητηθεί, ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης έχει σπεύσει να αρνηθεί τόσο εμένα ως Πρωθυπουργό όσο και το πρώτο κόμμα της κάλπης ως κυβέρνηση.

Ενώ με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας. Συνεπώς, τα πράγματα είναι ολοκάθαρα, πλέον, μπροστά στον κάθε ψηφοφόρο».

Αναφερόμενος ειδικά στον κ. Ανδρουλάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικαλείται παλαιότερη δήλωσή του ότι δεν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ακόμη και εάν αυτή έχει 149 βουλευτές. «Θεωρεί την παράταξή μας στρατηγικό του αντίπαλο και τελικά το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να γίνει ΣΥΡΙΖΑ στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια, δεν κρύβει ότι αν η ΝΔ δεν είναι αυτοδύναμη στις 25 Ιουνίου, ουσιαστικά δεν τον ενδιαφέρει αν θα πάμε σε τρίτες εκλογές τον Αύγουστο, γιατί διαφορετικά δεν θα υπάρχει κυβερνητική λύση», τονίζει.

Ο κ. Μητσοτάκης, με ζητούμενη τη διατήρηση της κυριαρχίας του στο μεσαίο χώρο, διαχωρίζει συνεχώς τον Νίκο Ανδρουλάκη από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, στους οποίους επιμένει να τείνει χείρα φιλίας.

Ήδη ένα μέρος αυτών, σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, τον εμπιστεύτηκαν στις πρόσφατες εκλογές και δεν θέλει να τους χάσει, αφήνοντάς τους να επαναπατριστούν.

Παράλληλα, εκτιμά ότι μπορεί να κερδίσει και άλλους κεντρώους ψηφοφόρους, που δεν τον επέλεξαν στις 21 Μαΐου, στο πλαίσιο της δυναμικής που έχει αναπτύξει η ΝΔ με το τελευταίο νικηφόρο αποτέλεσμα και με βασικό επιχείρημα την ανάγκη να μην εγκλωβιστεί η χώρα σε παρατεταμένη πολιτική αστάθεια. «Για να συμβεί αυτό πρέπει όσοι μας ψήφισαν να το επαναλάβουν.

Και επίσης να τους ακολουθήσουν και πολίτες που δεν μας ψήφισαν, αλλά θέλουν μία ομαλή συνέχεια και προοπτική στη ζωή της χώρας», υπογραμμίζει.

«Σκοταδιστικές θέσεις»
Και αν οι παραπάνω κινήσεις αφορούν την αριστερή πλευρά της ΝΔ, από την άλλη, ο «πονοκέφαλος» της δεξιάς πλευράς της σχετίζεται με τις δημοσκοπικές επιδόσεις του κόμματος «Νίκη» του Δημήτρη Νατσιού.

Με τα τωρινά δεδομένα, φαίνεται πως εξασφαλίζει το 3% για την είσοδό του στη Βουλή, κάτι που αυτομάτως ανεβάζει ακόμα περισσότερο το ποσοστό που απαιτείται για την αυτοδυναμία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτίθεται πλέον ευθέως στο συγκεκριμένο κόμμα, επισημαίνοντας ότι «οι θέσεις που εκφράζει είναι πράγματι σκοταδιστικές και μάς γυρνούν σε άλλες εποχές.

Παράλληλα, εργαλειοποιεί ωμά το θρησκευτικό συναίσθημα προκειμένου να υπηρετήσει άλλες, κρυφές πολιτικές ατζέντες».

Παραπέμπει δε στη δημόσια δήλωση του Αρχιεπισκόπου, σύμφωνα με την οποία δεν πρέπει να εμπλέκονται η Εκκλησία και το θρησκευτικό συναίσθημα στην πολιτική. «Κάποιοι πρέπει να σταματήσουν να παίζουν ανορθόδοξα παιχνίδια στο όνομα της Ορθοδοξίας», αναφέρει, στοχεύοντας προφανώς στο… χριστεπώνυμο πλήθος που διάκειται θετικά στη «Νίκη».

Σχετική με το εν λόγω κόμμα και τη φημολογούμενη στήριξή του από συγκεκριμένες Ιερές Μονές του Αγίου Όρους, κατά κάποιους, θα ήταν και η προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη εκεί του κ. Μητσοτάκη, που όμως αναβλήθηκε επειδή αυτός βρέθηκε θετικός στον Covid.

 

Ετικέτες: #ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ#ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣάγιο οροςΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔΒουλήΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΕκκλησίαεκλογέςΕκλογές 2023ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΣΟΣΤΟεκλογική νίκηΕΚΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ ΝΔΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΕΛΚκαλπηΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑΚΟΜΜΑ ΝΔΚΟΜΜΑ ΝΙΚΗΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔκυριάκος μητσοτάκηςΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΜητσοτάκηςΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΝΔΝέα ΔημοκρατίαΝίκηΝΙΚΗ ΝΔΠΑΣΟΚΠΕΙΡΑΙΩΣ ΝΔπολιτικάΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑΠΟΣΟΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣΣΥΡΙΖΑΤΡΙΤΗ ΚΑΛΠΗΤσίπραςΨΗΦΟΣ

ΣχετικάΆρθρα

(Ξένη Δημοσίευση) Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η Βαρόνη Beeban Kidron (δεν εικονίζεται), μέλος της Βουλής των Λόρδων του Ηνωμένου Βασιλείου παίρνουν μέρος στην συζήτηση στο πλαίσιο του συνεδρίου “The Lyceum Project 2025-Τα παιδιά στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης”, που διεξάγεται στο Ωδείο Αθηνών, την Παρασκευή 20 Ιουνίου 2025. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ  ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Featured

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αποφάσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο για τους αντικαταστάτες παίρνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις παραιτήσεις Βορίδη και των τριών υφυπουργών

28/06/2025 | 08:00
Featured

Η σύσκεψη Μητσοτάκη και η απόφαση παραίτησης Βορίδη και τριών υφυπουργών για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

27/06/2025 | 17:47
Featured

Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

27/06/2025 | 15:15
Featured

Οι επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης μετά τη δικογραφία για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

27/06/2025 | 09:13
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πολιτική σταθερότητα και ανάπτυξη «δείχνουν» Χρηματιστήριο και ομόλογα


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός 3 Ρίχτερ στη Ναύπακτο: Διεθνείς αναλυτές είχαν προειδοποιήσει – Ποιες περιοχές μπαίνουν σε «κόκκινο» συναγερμό

    782 shares
    Share 313 Tweet 196
  • Καιρός σήμερα: Καύσωνας και από το μεσημέρι τοπικές βροχές

    410 shares
    Share 164 Tweet 103
  • Παραιτήθηκαν Βορίδης, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτης, Μπουκώρος για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ – Δεκτές από τον πρωθυπουργό οι παραιτήσεις

    375 shares
    Share 150 Tweet 94
  • Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Ισχυρές καταιγίδες και μπουρίνια από το απόγευμα

    356 shares
    Share 142 Tweet 89
  • Η Γερουσία δίνει στον Τραμπ το δικαίωμα να διατάξει νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράν χωρίς άδεια του Κογκρέσου

    352 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Σβήνουν χρέη δεκαετίας προς τον ΕΦΚΑ – Αλλάζουν όλα στις παραγραφές, έρχονται νέες ρυθμίσεις με περισσότερες δόσεις

    342 shares
    Share 137 Tweet 86
  • Ισχυρό προειδοποιητικό σήμα από Έλληνες και ξένους σεισμολόγους – Ρήγματα στο κόκκινο: Ποιες περιοχές κινδυνεύουν περισσότερο

    1167 shares
    Share 467 Tweet 292
Tilegrafimanews- Έκτακτες ειδήσεις και χρηστικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch