Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα
Αρχική Featured

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για αλλαγή καιρού – Έρχονται φθινοπωρινές καταιγίδες, πότε και πού θα «χτυπήσουν»

TechTeam από TechTeam
09/11/2023 01:21
Ενημερώθηκε: 09/11/2023 01:22:52
σε Featured, HOT NEWS, ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
A A
180
SHARES
382
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Google Πρόσθεσε το tilegrafimanews.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται την Πέμπτη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της πρόγνωσης του καιρού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των μετεωρολόγων, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, ενώ πρόκειται να εκδηλωθούν φαινόμενα κακοκαιρίας σε περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Meteo, την Πέμπτη η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι σημαντική, αφού δεν αναμένεται να ξεπεραστούν οι 17-19 βαθμοί Κελσίου στα βόρεια ηπειρωτικά και στο βόρειο Αιγαίο, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αναμένονται θερμοκρασίες έως 20-22°C.

Στα νότια της Πελοποννήσου, κατά τόπους θα φτάσει τους 24-25°C, τους 19-21°C στο Ιόνιο και τους 22-24°C στα νησιά του Κεντρικού και Νότιου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζεται η πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας που αναμένεται την Πέμπτη, συγκριτικά με εκείνη της Τετάρτης.

Η πτώση θα ξεπεράσει, σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, τους 8 βαθμούς Κελσίου, σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου, ενώ η μεγαλύτερη πτώση αναμένεται να αγγίξει μέχρι και τους 12°C.

Σάκης Αρναούτογλου: «Nτυθείτε πιο ζεστά»
Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου προειδοποίησε για την επικείμενη πτώση της θερμοκρασίας, καλώντας τον κόσμο να φορέσει πιο ζεστά ρούχα. Ειδικά τα μικρά παιδιά, είπε ο μετεωρολόγος, πρέπει να ντυθούν πιο ζεστά, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και στη βόρεια Ελλάδα γενικότερα, από το βράδυ της Τετάρτης και το πρωί της Πέμπτης.

«Nτυθείτε πιο ζεστά (και ειδικά τα μικρά παιδιά) στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης από απόψε το βράδυ και αύριο το πρωί, καθώς η θερμοκρασία θα πέσει πρόσκαιρα αλλά αισθητά εξαιτίας της πρόσκαιρης επικράτησης σχετικά δυνατών βοριάδων…» έγραψε ο Σάκης Αρναούτογλου.

Τσατραφύλλιας: Έρχονται δύο φθινοπωρινές κακοκαιρίες -Η μία τύπου «Π», πού θα χτυπήσει
Από την πλευρά του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας προβλέπει ότι δύο φθινοπωρινές κακοκαιρίες αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα τις επόμενες ημέρες.

Η πρώτη, αναφέρει ο μετεωρολόγος σε ανάρτησή του, θα είναι τύπου «Π» και θα ξεκινήσει το μεσημέρι της Παρασκευής από τα δυτικά της χώρας.

Σύμφωνα με τον κ. Τσατραφύλλια, το Σάββατο αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική, στη βόρεια Ελλάδα και στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο σκόνη και θυελλώδεις νοτιάδες.

Η επόμενη κακοκαιρία έρχεται Δευτέρα-Τρίτη, επηρεάζοντας αρκετές περιοχές, ενώ ο καιρός αναμένεται να κρυώσει μετά τις 16 Νοεμβρίου.

Η πρόβλεψη του Γιώργου Τσατραφύλλια
«Μετά την πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού τις επόμενες ώρες, που θα επηρεάσει τη δυτική και βόρεια Ελλάδα με βροχές και τοπικές καταιγίδες, βρισκόμαστε μπροστά σε δύο φθινοπωρινές κακοκαιρίες.

Η μία, η οποία θα είναι πάλι τύπου “Π”, ξεκινά την Παρασκευή το μεσημέρι και από τα δυτικά και επηρεάζει και το Σάββατο με βροχές και καταιγίδες τη δυτική, τη βόρεια Ελλάδα και στο ανατολικό και βόρειο Αιγαίο σκόνη και θυελλώδεις νοτιάδες.

Η δεύτερη κακοκαιρία αφορά το διήμερο Δευτέρα-Τρίτη και αφορά αρκετές περιοχές. Επίσης, σε ό,τι αφορά τα κρύα, φαίνεται να έρχονται από τις 16/11 και μετά!

Για περισσότερα στοιχεία για τις 2 κακοκαιρίες αλλά και για τα κρύα που έρχονται μείνετε συντονισμένοι!».

Μαρουσάκης: Έρχεται κακοκαιρία-εξπρές από Παρασκευή
Στην πρόγνωσή του για τον καιρό των επόμενων ημερών, ο μετεωρολόγος του Open Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για βροχές και καταιγίδες.

Αλλαγή σκηνικού θα έχουμε την Παρασκευή (10/11), σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, όταν ένα νέο σύντομο κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη χώρα, φέρνοντας έντονα φαινόμενα.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό την υπόλοιπη εβδομάδα
Η πρόγνωση για την Πέμπτη (9/11)

Στη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες και γρήγορη βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα φτάσει στα βόρεια τους 18 με 20, στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 24 και τοπικά στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Παρασκευή (10/11)

Λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, όπου το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά από τα δυτικά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για το Σάββατο (11/11)

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία σε όλη την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς στα δυτικά να είναι ισχυρές. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Η πρόγνωση για την Κυριακή (12/11)

Στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

 

 


Google News
Πάτα εδώ και ακολούθησε το TILEGRAFIMANEWS.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις

Ετικέτες: καιρός

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Καιρός: «Σφίγγουν» οι ζέστες με 38άρια την Παρασκευή και 40άρια το Σαββατοκύριακο

21/08/2026 | 06:00
Featured

Αρχίζει ο καύσωνας – Φέρνει 40άρια το Σαββατοκύριακο, ποιες περιοχές επηρεάζονται

20/08/2026 | 14:45
Featured

Καιρός: «8 ημέρες με θερμοκρασίες άνω των 40»

20/08/2026 | 06:00
Featured

Νέο κύμα καύσωνα προ των πυλών – Στους 40°C η θερμοκρασία

19/08/2026 | 13:00
Load More
Επόμενο Άρθρο
epa08324062 A view of EU flags next to the European Council in Brussels, Belgium, 26 March 2020. EU leaders will debate the coordination of EU efforts to tackle the Covid-19 epidemic, as well as other issues, including foreign affairs, digital policy and enlargement. EPA/STEPHANIE LECOCQ

Την ετήσια έκθεσή της για τη διεύρυνση της ΕΕ παρέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς υποψήφιες χώρες-μέλη


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Το τελευταίο «αντίο» στον Στέφανο Μάνο: Συγκίνηση στην κηδεία του πρώην υπουργού

    76 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα – Και το υπουργείο Άμυνας «γκριζάρει» το Αιγαίο

    74 shares
    Share 30 Tweet 19
  • Αρχίζει ο καύσωνας – Φέρνει 40άρια το Σαββατοκύριακο, ποιες περιοχές επηρεάζονται

    67 shares
    Share 27 Tweet 17
  • ΠΑΣΟΚ: Αν οι βουλευτές μας ψήφιζαν το 2010 ό,τι ψήφισε ο κ. Μητσοτάκης, ο κ. Πιερρακάκης θα ήταν υπουργός της δραχμής

    61 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ 2027: Αύξηση έως 2,6% και τέλος στην προσωπική διαφορά – 7 παραδείγματα με κέρδη έως 624 ευρώ

    59 shares
    Share 24 Tweet 15
  • ΑΣΕΠ 2026: Οι προκηρύξεις που «τρέχουν» και το νέο κύμα έως τον Σεπτέμβριο – 7Κ/2026 με 3.265 θέσεις και 8  παραδείγματα

    71 shares
    Share 28 Tweet 18
  • Ελαιοπαραγωγοί 2026: Πρόγραμμα 43 εκατ. ευρώ κατά του δάκου – Τι αλλάζει στα φυτοφάρμακα και στους ελέγχους

    58 shares
    Share 23 Tweet 15
Tilegrafimanews – Έκτακτες Ειδήσεις και Επικαιρότητα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΡΑΜΠ καιρός
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • test
  • useronline
  • Ανάρτηση σχολίων
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου – Cookies – Newsletter
  • Ποιοι είμαστε
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch