Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά
Αρχική Featured

ΣΟΚ ! Στρεπτόκοκκος: Ανησυχία μετά τους δύο θανάτους

TechTeam από TechTeam
06/02/2024 14:40
Ενημερώθηκε: 06/02/2024 14:44:31
σε Featured, HOT NEWS, ΥΓΕΙΑ
A A
74
SHARES
158
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανησυχία προκαλούν τα δύο τελευταία περιστατικά στρεπτόκοκκου που οδήγησαν σε θάνατο ένα παιδί και έναν νεαρό άνδρα.

Χθες, μια 9χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Διδυμότειχου, όπου είχε μεταφερθεί το μεσημέρι από τους γονείς της με συμπτώματα βαριάς αναπνευστικής ανεπάρκειας και το τεστ που της είχε γίνει βγήκε θετικό στο βακτήριο του στρεπτόκοκκου. Η κατάστασή της παρουσίασε επιδείνωση μέσα στο νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών κατέληξε.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το πόρισμα του ιατροδικαστή μετά τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής στην 9χρονη από την Ορεστιάδα κάνει λόγο για λοίμωξη αναπνευστικού συστήματος και οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια συνεπεία λοίμωξης από στρεπτόκοκκο.

Σε μόλυνση από διεισδυτικό στρεπτόκοκκο αποδίδεται και ο θάνατος του 28χρονου Δημήτρη Κομίνη, από τον Τύρναβο Λάρισας. Σύμφωνα με πληροφορίες του tirnavospress, ο 28χρονος Δημήτρης Κομίνης ήταν εδώ και δύο μήνες άρρωστος, χωρίς οι γιατροί να μπορέσουν να βρουν από τι έπασχε. Τελικά, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο ήταν ήδη πολύ αργά, γιατί είχε πάθει σηψαιμία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε η ΕΡΤ, μέσα σε έναν χρόνο, δώδεκα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από την ίδια αιτία στη χώρα μας, ενώ ο ΕΟΔΥ επισημαίνει πως το διαγνωστικό τεστ για τον στρεπτόκοκκο πρέπει να διενεργείται από γιατρούς.

Στρεπτόκοκκος: Ποια είναι τα συμπτώματα – Η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου εξηγεί

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, τα συμπτώματα του στρεπτόκοκκου είναι: πυρετός, αμυγδαλίτιδα, κακουχία, ανορεξία, κάποιο εξάνθημα. Ενδέχεται να υπάρχουν συμπτώματα τα οποία να μην κρίνονται σημαντικά.

«Έχουμε στη φαρέτρα μας αντιβίωση, η οποία μπορεί να μας καλύψει και να μη φτάσουμε σε κάποιο θανατηφόρο συμβάν. Αρκεί το άτομο το οποίο πάσχει, όπως και το παιδί, να το φέρουμε άμεσα σε επαφή με τον παθολόγο και με τον παιδίατρο έτσι ώστε να διαγνωστεί άμεσα», είπε η κυρία Ψαλτοπούλου μιλώντας στην ΕΡΤ.

Επανέλαβε ότι ο στρεπτόκοκκος είναι ένα κοινό μικρόβιο το οποίο κολλάμε από μολυσμένη επιφάνεια, από δερματικό εξάνθημα, αλλά και από φορείς. Σπανίως υπάρχει μια πολύ σοβαρή εξέλιξη και πολύ γρήγορη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε σηψαιμία και σε θάνατο.

Παγώνη για θάνατο 9χρονης από στρεπτόκοκκο: Πότε έχουμε επιπλοκές, το πρώτο σύμπτωμα που οδηγεί στον γιατρό
Από την πλευρά της, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μίλησε σήμερα το πρωί για το παιδί στο Διδυμότειχο που πέθανε από στρεπτόκοκκο και περιέγραψε το πρώτο σύμπτωμα ως πονόλαιμο. «Αν το παιδί πει “δεν μπορώ να καταπιώ”, πρέπει να πάει κατευθείαν στον γιατρό για τεστ και να ξεκινήσει αμέσως η αντιβίωση» και συμπλήρωσε πως «οι επιπλοκές του στρεπτόκοκκου γίνονται όταν δεν ξεκινήσει άμεσα η αγωγή». Το συγκεκριμένο παιδί, του οποίου το ιστορικό δεν είναι γνωστό, «φαίνεται πως ήταν κάποιες μέρες αδιάθετο», είπε.

Λουρίδα (λοιμωξιολόγος): Αυτά είναι τα σοβαρά συμπτώματα που οδηγούν στο νοσοκομείο ένα παιδί με στρεπτόκοκκο
Η παιδίατρος, λοιμωξιολόγος, Αθανασία Λουρίδα μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, τονίζοντας: «Είχαμε ένα ακόμα περιστατικό παιδιού που κατέληξε από διεισδυτική νόσο, από στρεπτόκοκκο πυογόνο. Είναι περιστατικά τα οποία είναι αυξημένα τον τελευταίο χρόνο, μετά τον Σεπτέμβριο του 2022 και σε αριθμό μη αναμενόμενο. Βεβαίως είναι ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό και είναι αυξημένα τα περιστατικά σε σχέση με αυτά που είχαμε στα παρελθόντα χρόνια, ωστόσο είναι λίγα σε σχέση με τις στρεπτοκοκκικές λοιμώξεις στα παιδιά, οι οποίες είναι πολύ συχνές, καθημερινές και χιλιάδες».

Συνήθως ο στρεπτόκοκκος κάνει ήπιες επιφανειακές λοιμώξεις είτε του φάρυγγα είτε του δέρματος, δηλαδή το πιο συχνό αίτιο είναι αμυγδαλίτιδα στα παιδιά σχολικής ηλικίας. Και πώς εκδηλώνεται αυτό; Με πόνο στον λαιμό, δυσκαταποσία, πυρετό, κεφαλαλγία και σε ορισμένες περιπτώσεις εξάνθημα οστρακιά που προκαλείται από ορισμένα στελέχη στρεπτόκοκκο. Όταν οι γονείς λοιπόν δουν αυτή τη συμπτωματολογία, πρέπει να ζητήσουν άμεσα τη βοήθεια του παιδιάτρου τους, υπογράμμισε η κ. Λουρίδα.

Τώρα, τα σημεία κινδύνου για τη διεισδυτική νόσο, η οποία είναι πολύ σπάνια σε σχέση με τις χιλιάδες των περιστατικών ήπιας νόσου, έχει χαρακτηριστικά τα οποία θορυβούν τους γονείς και χρειάζονται άμεση βοήθεια. Κανονικά πρέπει να πάνε σε κάποιο νοσοκομείο, επισήμανε η λοιμωξιολόγος.

Τα σοβαρά συμπτώματα:

Το παιδί έχει υψηλό πυρετό, είναι πολύ κουρασμένο, έχει πόνους στους μυς σε όλο το σώμα.
Έχει δυσκολία στην αναπνοή, δύσπνοια, ταχύπνοια, έχει κακό χρώμα το δέρμα του, κυάνωση και έχει διανοητική σύγχυση, υπνηλία ή, αντίθετα, διέγερση και δυσκολία στην αφύπνιση.
Είναι σημεία – καμπανάκια κινδύνου τα οποία πρέπει να οδηγούν τους γονείς να ζητήσουν αμέσως ιατρική βοήθεια στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

ΣχετικάΆρθρα

ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Αστυνομικός παρέσυρε και σκότωσε πεζό στη Λούτσα – Οδηγούσε το ιδιωτικό του όχημα

13/08/2025 | 18:00
Featured

Τα είπαν για περίπου μια ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης Τραμπ – Ευρωπαίοι ηγέτες και Ζελένσκι

13/08/2025 | 17:34
HOT NEWS

Voucher 2 ετών και Ενίσχυση 100€: 80.000 Δικαιούχοι – Όλες οι Ημερομηνίες και τα Κριτήρια για το 2025–2027

13/08/2025 | 17:02
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Μετωπική σύγκρουση μεταξύ υπουργού Άμυνας και αρχηγού γενικού επιτελείου στις IDF, αλλά όχι για Γάζα

13/08/2025 | 17:00
Load More
Επόμενο Άρθρο

Υεμένη: Ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία Νησιών Μάρσαλ στοχοθετήθηκε νοτιοδυτικά του Άντεν


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Καίγεται η Ελλάδα – Ζητήθηκε άμεση συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

    967 shares
    Share 387 Tweet 242
  • Λένα Σαμαρά: Το πρώτο μήνυμα του Κώστα Σαμαρά μετά την κηδεία της αδελφής του – «Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου»

    320 shares
    Share 128 Tweet 80
  • Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Ζελένσκι – «Έτοιμη η Τουρκία να φιλοξενήσει συνάντηση κορυφής» ανακοίνωσε η Άγκυρα

    243 shares
    Share 97 Tweet 61
  • Χάος στην Κάτω Αχαΐα λόγω της μεγάλης φωτιάς – Μήνυμα του 112 για μαζική εκκένωση προς Πύργο

    220 shares
    Share 88 Tweet 55
  • ΜΠΑΤΑΡΛΗΣ ΝΕΑ: 65.000€ τον μήνα – Οι διάλογοι, τα ακίνητα και η έρευνα που «έκαψαν» τον πρώην αστυνομικό Βαγγέλη Μπαταρλή

    219 shares
    Share 88 Tweet 55
  • Πώς η ελληνική πρεσβεία στο Λουξεμβούργο προχώρησε σε αναρτήσεις για τις συγκεντρώσεις για τη Γάζα – ΕΔΕ από το ΥΠΕΞ για το περιστατικό

    178 shares
    Share 71 Tweet 45
  • Πρόβλημα στο πλοίο «Ιονίς» μεταξύ Κέας και Μακρονήσου – Στο σημείο σπεύδει ρυμουλκό και σκάφη του Λιμενικού

    171 shares
    Share 68 Tweet 43
Tilegrafimanews – Έκτακτες ειδήσεις, συντάξεις και αγροτικά

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΟΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch