Πέμπτη, 24 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική Featured

Τα 3+1 μηνύματα του Μητσοτάκη

TechTeam από TechTeam
20/11/2023 17:14
σε Featured, HOT NEWS, ΠΟΛΙΤΙΚΑ
A A
61
SHARES
130
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με αποκλειστικό θέμα την εκλογή της βουλευτή στον Δυτικό Τομέα της Αθήνας Μαρίας Συρεγγέλα στη θέση γραμματέα της ΝΔ, που κατείχε από τον Δεκέμβριο του 2021 ο νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, προεδρεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα (στις 18:30) σε συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής.

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος θα μείνει μόνο σε όσα θέλει να σηματοδοτήσει με τη συγκεκριμένη αλλαγή σκυτάλης στο κόμμα, αντίθετα επιφυλάσσει, όπως λένε οι πληροφορίες, ευθεία και έμμεσα μηνύματα – τόσο προς το γαλάζιο οικοσύστημα όσο και προς τους πολίτες. Σε ό,τι αφορά τη νέα γραμματέα πάντως, οι υπογραφές συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και μένει το τυπικό της εκλογής της.

Έτσι η βουλευτής και πρώην υφυπουργός Εργασίας για θέματα ισότητας, δημογραφικού και οικογένειας (ένα χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2021) γίνεται η πρώτη γυναίκα γραμματέας στην κεντροδεξιά παράταξη.

Ο Μητσοτάκης την επέλεξε ανάμεσα σε άλλες εισηγήσεις που είχε δεχθεί για τη διαδοχή του Μαρινάκη για συγκεκριμένους λόγους. Πρώτον, είναι ένα πρόσωπο με μακρά γαλάζια διαδρομή (σε ΟΝΝΕΔ, ΕΛΚ κ.ο.κ) γνωρίζοντας την ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ.

Δεύτερον, θεωρείται από τα πιο μετριοπαθή στελέχη με τους ήπιους τόνους να κρίνονται πάντα απαραίτητοι σε περιόδους αναγκαίων… εσωτερικών μασάζ. Τρίτον, είναι πρόσωπο εμπιστοσύνης του Μητσοτάκη με καλή μεταξύ τους «χημεία» και με θετική αποτίμηση του έργου της στην κυβέρνηση.

Η εκλογή της θα σημάνει αυτόματα την έναρξη υλοποίησης ενός νέου οδικού χάρτη προς το πολιτικό ορόσημο των ευρωεκλογών. Άλλωστε η ίδια, σε συνεννόηση με τους πρωθυπουργικούς συνεργάτες σε Ηρώδου Αττικού και Πειραιώς, θα αναλάβει σειρά περιοδειών ενώ τακτική θα είναι και η παρουσία της στα μέσα ενημέρωσης. Το πιθανότερο είναι ότι η ίδια θα τρέξει στο επόμενο διάστημα και σημειακές αλλαγές εντός του κόμματος (τομεάρχες κ.ά) ενώ στόχος είναι να θέσει άμεσα τη ΝΔ σε προσυνεδριακούς ρυθμούς.

Η Μαρία Συρεγγέλα θα γίνει η πρώτη γυναίκα γραμματέας στην κεντροδεξιά παράταξη

Το κομματικό συνέδριο θα γίνει πιθανότατα την Άνοιξη (από τέλος Φεβρουαρίου έως τον Απρίλιο του 2024 είναι προς το παρόν ανοιχτές όλες οι ημερομηνίες) και θα είναι επετειακό καθώς το 2024 είναι το έτος συμπλήρωσης 50 ετών από την ίδρυση της ΝΔ. Προφανώς ο ρόλος της Συρεγγέλα θα είναι κεντρικός σε ό,τι αφορά τη στρατηγική της ΝΔ καθ’ οδόν προς τις κάλπες του Ιουνίου καθώς και τη συγκρότηση του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης
Οι πληροφορίες λένε ότι ο Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει το βήμα της (μάλλον πανηγυρικής) συνεδρίασης της Πολιτικής Επιτροπής για να εκπέμψει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες. Πρωθυπουργικός συνεργάτης σημειώνει ότι στόχος είναι η ΝΔ «να είναι και να το δείχνει ότι είναι ένα κόμμα δίπλα στην κοινωνία», εξού και προεξοφλεί αναφορές του Μητσοτάκη στη στήριξη των πολιτών (ιδίως των πιο ευάλωτων) την ώρα που στο μέτωπο της ακρίβειας ανεβάζουν κατακόρυφα τους τόνους της κριτικής τους και ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το δεύτερο μήνυμα θα αφορά τις μεταρρυθμίσεις και την ανάγκη κυβέρνηση και κόμμα να κινούνται συντονισμένα στην εντολή που δόθηκε από τους πολίτες στις εθνικές εκλογές. «Έχουμε ένα πολύ τολμηρό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, το οποίο θέλω να υλοποιήσω με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα. Άρα δεν συμβιβάζομαι με την ικανοποίηση της εκλογικής νίκης, με το 41%. Αυτό δεν μου λέει τίποτα. Το 41% ήταν το αποτέλεσμα το οποίο καθόρισε τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς, αλλά για εμένα το κοντέρ έχει μηδενίσει. Θα κριθούμε ξανά σε αυτή την τετραετία από την αρχή», έλεγε προ ημερών (Σκάι 100,3) ο Μητσοτάκης.

«Εμείς τη δουλειά μας, εκείνοι τη δική τους» απαντούν από τη ΝΔ για τις δημοσκοπήσεις και την κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Το τρίτο μήνυμα του Μητσοτάκη έχει να κάνει με το ύφος της εξουσίας, καθώς αναγνωρίζεται ότι κρούσματα έπαρσης, εφησυχασμού και αλαζονείας (όπως έχουν καταγραφεί έως σήμερα) προκαλούν ισχυρά πλήγματα στην εικόνα διακυβέρνησης. Άλλο ένα μήνυμα αναμένεται ουσιαστικά να έρθει στον απόηχο των τελευταίων δημοσκοπήσεων που δείχνουν ανατροπή στην κατάταξη δεύτερου και τρίτου κόμματος. «Αντίπαλός μας τα προβλήματα του κόσμου και ο ίδιος ο εαυτός μας» συνηθίζει να λέει στους συνεργάτες του ο Μητσοτάκης.

Τα γαλάζια σχόλια για τα γκάλοπ
Σε τρεις μετρήσεις κοινής γνώμης (Opinion Poll, GPO, Marc) ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης βλέπει την πλάτη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και ενώ το προβάδισμα κυριαρχίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ισχυρό υπάρχουν υψηλά ποσοστά μη ικανοποίησης των πολιτών από την κυβέρνηση.

«Εμείς τη δουλειά μας, εκείνοι τη δική τους» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «χωρίς να υποτιμάμε κανέναν αντίπαλο, κινούμαστε με γνώμονα την εντολή των πολιτών να πάμε μπροστά τη χώρα χωρίς καθυστερήσεις.

Οι κυβερνώντες στηρίζονται στη χαοτική διαφορά της ΝΔ από τα κόμματα της αντιπολίτευσης – και από την αξιωματική -, μιλώντας για εμπιστοσύνη της κοινωνίας στις κυβερνητικές προσπάθειες, παρότι είναι σαφές ότι κυρίως το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας θολώνει την κυβερνητική εικόνα αποτελεσματικότητας.

Ε.Ε.

 

Ετικέτες: Μητσοτάκης
Προηγούμενο Άρθρο

Νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ -ΟΑΕΔ στη μαγειρική-ζαχαροπλαστική

Επόμενο Άρθρο

Πάνος Τσακλόγλου: Καμία αναπροσαρμογή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης την επόμενη τριετία

ΣχετικάΆρθρα

Featured

Μητσοτάκης: Νομοθετική πρωτοβουλία για τον επαναπατρισμό Ελλήνων γιατρών από τις ΗΠΑ

24/04/2025 | 20:15
Featured

Μητσοτάκης από Πολιτική Προστασία: Παράταση 45 ημερών στην προθεσμία καθαρισμού οικοπέδων

24/04/2025 | 20:00
Featured

Μητσοτάκης για Γενοκτονία των Αρμενίων: Μένουμε σε επαγρύπνηση απέναντι σε κάθε μορφή βίας και μισαλλοδοξίας

24/04/2025 | 19:49
Featured

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και τεχνολογίας

24/04/2025 | 16:11
Featured

Μητσοτάκης: Εκλογές το 2027, με υποψήφιο τον ίδιο, χωρίς αλλαγή εκλογή νόμου και με στόχο αυτοδύναμη κυβέρνηση

24/04/2025 | 08:00
Featured

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα ηγηθώ της ΝΔ και θα διεκδικήσω τρίτη θητεία – Στη ΔΕΘ νέα μείωση φόρων στη μεσαία τάξη

23/04/2025 | 18:16
Featured

Μητσοτάκης: Η προσιτή στέγη για όλους είναι δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Πολιτείας

23/04/2025 | 13:10
Featured

Τι φοροελαφρύνσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη ΔΕΘ

23/04/2025 | 11:31
Load More
Επόμενο Άρθρο

Πάνος Τσακλόγλου: Καμία αναπροσαρμογή στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης την επόμενη τριετία


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Σεισμός στην Κωνσταντινούπολη – Λέκκας: Το ρήγμα των 1500 χλμ μπορεί να δώσει δόνηση 7,8 Ρίχτερ, τα τρία σενάρια

    737 shares
    Share 295 Tweet 184
  • Έρχονται βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και πτώση θερμοκρασίας

    682 shares
    Share 273 Tweet 171
  • ΣΕΙΣΜΟΣ: Κωνσταντινούπολη σε Σεισμικό Κλοιό- 6,2 Ρίχτερ Ξυπνούν Φόβους για Επανάληψη του 1999

    501 shares
    Share 200 Tweet 125
  • Τροχαίο δυστύχημα στου Ρέντη: Οδηγός παρέσυρε και σκότωσε 12χρονη

    328 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Χαλάνδρι: Δολοφόνησαν τον Γιώργο Μοσχούρη έξω από ιατρικό κέντρο

    262 shares
    Share 105 Tweet 66
  • ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ-Εξαγορά Πλασματικών Ετών για Επικουρικές Συντάξεις: Ποιοι Κερδίζουν Σύνταξη με 15ετία – Αναδρομικά και Αιτήσεις 2025

    204 shares
    Share 82 Tweet 51
  • Κοινωνικός Τουρισμός 2025–2026: Δωρεάν Διακοπές για 25.000 Συνταξιούχους και Αυξήσεις στα Επιδόματα Ανέργων – Δείτε Όλες τις Αιτήσεις

    160 shares
    Share 64 Tweet 40
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch