Τετάρτη, 23 Απριλίου, 2025
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα
Αρχική ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: Μελέτη – σοκ για τον αποκλεισμό, Ελλάδα – Τουρκία υπό θερμό επεισόδιο

Newsroom από Newsroom
20/07/2020 14:15
σε ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
A A
53
SHARES
112
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ: Μελέτη – σοκ για τον αποκλεισμό, Ελλάδα – Τουρκία υπό θερμό επεισόδιο – Όλες οι προβλέψεις για τις τουρκικές κινήσεις.

Πέντε κορυφαίες αμερικανικές «δεξαμενές εγκεφάλων» ασχολούνται ενδελεχώς το τελευταίο διάστημα με τις πιθανές τουρκικές κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Λιβυκό πέλαγος.

Γράφει ο Αθανάσιος Ε. Δρούγος*

Η προκλητικότητα της Αγκυρας είναι «στο κόκκινο» και γνωστοί αναλυτές -όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω- και στα πέντε διπλωματικό-στρατιωτικά ινστιτούτα εξετάζουν διάφορα σενάρια ενεργειών των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (ακόμα και σε χρονικό βάθος τριετίας, δηλαδή μέχρι αρχές του 2023). Ομως ανεξαίρετα της χρονιάς δεν αποκλείουν την περίπτωση που ο Ερντογάν βρεθεί προσεχώς σε δυσχερή θέση, οι τουρκικές δυνάμεις να ενεργοποιηθούν άμεσα. Σε προσωπική επαφή μου -που διατηρώ – με τα πέντε ινστιτούτα παρατήρησα ότι τα τρία επικεντρώνονται στην περιοχή του συμπλέγματος Καστελλόριζου/Μεγίστης ενώ τα άλλα αναλύουν σειρά εξελίξεων στο Λιβυκό πέλαγος στο φως της επικείμενης μόνιμης ναυτικής παρουσίας των Τούρκων στη βάση της Μισράτα στη Λιβύη.

Η πρώτη εκτενής (συνδρομητική) μελέτη 18 σελίδων (στον ιστότοπο είναι εκτασιακά περιορισμένη και διαθέσιμη) είναι του Global Security Forum επικεφαλής του οποίου είναι ο γεωστρατηγικός αναλυτής Joshua Ball μελέτες του οποίου έχουν εμφανιστεί σε γνωστές και παγκόσμιας εμβέλειας ειδησεογραφικές σελίδες, σε εξειδικευμένα περιοδικά για θέματα άμυνας, στρατηγικής, κυβερνοάμυνας, ως και ασιατικών μελετών, ενώ είναι -πάνω σε επαγγελματική βάση- σχολιαστής σε πάρα πολλά τηλεοπτικά προγράμματα.

Διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με αρκετούς ανώτατους αξιωματικούς των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων ενώ οι μελέτες του μεταφράζονται σε Γερμανία-Νορβηγία-Ολλανδία-Ιταλία και Νότια Κορέα.

Στην αρχή της εργασίας αναφέρεται στον «πατέρα του δόγματος της γαλάζιας πατρίδας» ναύαρχο εα Cem Gurdeniz που έχει υποστηρίξει ότι «Η Ελλάδα μπορεί να έχει ζήσει και να ζει στον ονειρεμένο κόσμο του παρελθόντος, αλλά τώρα είναι η ώρα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να συζητήσει τα χρόνια προβλήματα του Αιγαίου».

Η εκτενής μελέτη -που σαφέστατα συγκλίνει πιο πολύ σε «κατανόηση» των τουρκικών θέσεων- μεταξύ άλλων αναφέρει:

*Παρά τις δηλώσεις του πρέσβη Πάιατ υπέρ των θέσεων της Αθήνας, η Τουρκία δεν αποτρέπεται και θα παραβιάσει ισχύοντα σε θαλάσσιες ζώνες στην ανατολική Μεσόγειο. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε ένα πολύπλοκο περιβάλλον, που χαρακτηρίζεται από τη διαχρονική τουρκική εχθρότητα, αλλά και μία σχετικά αναβαθμισμένη διείσδυση της Μόσχας και του Πεκίνου στη ΝΑ Ευρώπη και στην ανατολική Μεσόγειο. Παρά τη συμμετοχή και των δύο γειτονικών κρατών στο ΝΑΤΟ η ένταση δεν πρόκειται να αποκλιμακωθεί.

*Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) υστερεί σε δυνάμεις άμεσης αντίδρασης για να ενισχύσει τα νησιά, ενώ εμφανίζεται με πολλά κενά στον τομέα των τεχνολογιών. Χαρακτηριστικά τον περασμένο Μάρτιο ολόκληρο το Αιγαίο και η Θράκη βρέθηκαν μπροστά σε πρωτοφανείς παραβιάσεις από τουρκικά αεροσκάφη.

*Η θέση του Ερντογάν είναι αρκετά δυσχερής, ενώ απέναντί του η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Αίγυπτος βλέπουν πολύ αρνητικά τις νεο-οθωμανικού πλαισίου κινήσεις του. Η Ελληνική ΠΑ θα δυσκολευτεί πάρα πολύ, λόγω και των συνεχών πολεμικών εμπειριών της τουρκικής αεροπορίας από Συρία, Λιβύη και Ιράκ, ως και των δυνατοτήτων να ενεργεί μακράν της χώρας. Η νέα τουρκική βάση της Μισράτα θα καθοδηγεί τα τουρκικά βήματα στη Μεσόγειο για τα επόμενα χρόνια.

* Οι όποιες επαφές Μητσοτάκη-Ερντογάν δεν έχουν αποδώσει, ενώ η επιχείρηση EIΡHNH της Ε.Ε. (για την εφαρμογή εμπάργκο στη Λιβύη) είναι καθολική αποτυχία.

* «Κλειδί» για την ανατολική Μεσόγειο είναι το Καστελλόριζο και οι νησίδες Ρω και Στρογγύλη που έχουν πολύ μικρές στρατιωτικές φρουρές. Η επαρκής άμυνα του συμπλέγματος είναι λίαν αδύναμη. Η Τουρκία έχει πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες στις αμφίβιες επιχειρήσεις, σε λιγότερο από ένα χρόνο θα είναι έτοιμο το ειδικών επιχειρήσεων πλοίο Anadolu, ενώ η βάση/ναύσταθμος του Ακσάζ (έναντι Δωδεκανήσου) είναι καθοριστικής σημασίας για το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας».

*Ο Ερντογάν όταν διαπιστώσει μεγάλη πτώση της δημοτικότητάς του και αισθάνεται ανασφαλής θα καταγγείλει τη Συνθήκη της Λωζάννης, επιζητώντας επαναδιαπραγμάτευση και αναθεώρηση. Η Δύση -ως συνήθως- απέναντί του θα παραμείνει απαθής, όπως συνέβη με τη Ρωσία στην Κριμαία και την Κίνα στο Χονγκ Κονγκ.

*Η Τουρκία θα ενεργήσει πολυμετωπικά με τη χρήση της αεροπορικής βάσης του Μπαλικεσίρ (στα βορειοδυτικά της) μέχρι το Καστελλόριζο. Στο τελευταίο θα προχωρήσει σε κίνηση ναυτικού αποκλεισμού και για την Αθήνα θα είναι πολύ δύσκολο να αντιδράσει, γιατί «θα ανοίξουν όλα τα επιμέρους μέτωπα…».

*Η Ελλάδα θα επικαλεστεί το άρθρο V του ΝΑΤΟ, αλλά οι πλείστοι σύμμαχοι δεν πρόκειται να αντιδράσουν… δυναμικά. Η στάση των HΠA θα είναι παρόμοια με εκείνη στα Ιμια το 1996. Προσθέτει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας.

*Βάσει της μελέτης το Ισραήλ και η Αίγυπτος για δικούς τους εθνικούς λόγους δεν θα συνδράμουν στρατιωτικά στην Ελλάδα.

*Την επιθετική συμπεριφορά Ερντογάν θα επικροτήσουν κάποια συμμαχικά-ισλαμικά κράτη, όπως το Κατάρ, η Μαλαισία, το Πακιστάν και το Αζερμπαϊτζάν, που σε κάποια φάση θα αποδεχθούν και τη νέα κατάσταση που θα διαμορφωθεί στο Καστελλόριζο.

*Η Ελλάδα πιθανότατα να έχει κάποια «λεκτική υποστήριξη» από τη Γαλλία και την Πολωνία στο ΝΑΤΟ, ενώ υπέρ της με δηλώσεις θα εμφανιστεί η Σερβία. Τα τουρκικά ΜΜΕ θα επαινούν τον Ερντογάν για τη στάση του. Η Ελλάδα στα πλαίσια των αναγκαστικών διαπραγματεύσεων θα πιεστεί αφόρητα να αναγνωρίσει τη βόρεια/κατεχόμενη περιοχή της Κύπρου ως και το προβληματικό τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

*Η Ελλάδα για να μπορεί να αντιδράσει θα πρέπει να πάρει «μαθήματα» από το Ισραήλ και να προμηθευτεί πυραύλους επιφανείας-θαλάσσης/επάκτιας άμυνας τύπου GABRIEL καθώς και ιταλικής κατασκευής νάρκες MANTA για σχετικά ρηχά νερά. Επιπλέον καλείται να αυξήσει εκ νέου τον αμυντικό της προϋπολογισμό.

*Η Ελλάδα θα αναγκαστεί να δεχθεί αλλαγές στη Συνθήκη της Λωζάννης, ενώ θα κινδυνεύσει -βάσει των εκτιμήσεων της μελέτης- να απωλέσει(!)νησιωτική επικράτεια, ενώ θα έχει εντονότατα ως και πάρα πολλά παράπονα από τη στάση των φίλων και συμμάχων της σε Ε.Ε. και ΝΑΤΟ.

* Η μελέτη είναι ενδελεχής και στο σύνολό της συνοδεύεται από χάρτες. Δείχνει «τάσεις» που κυριαρχούν (όπως παρατηρώ και από τις άλλες), στρατηγικών και ναυτικών κύκλων, που έχουν όμως έντονα επηρεαστεί από τη μετά-2016 έντονη στρατιωτική παρουσία και εμπλοκή της Αγκυρας σε αρκετά και διαφορετικά μέτωπα. Ασφαλώς πολλά θα εξαρτηθούν από τις αμέσως προσεχείς επιχειρήσεις και κινητικότητα στη Λιβύη.

*Ο Δρ Αθανάσιος Ε. Δρούγος είναι Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός Αναλυτής και το κείμενο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου.

Ετικέτες: ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑΚαστελόριζοΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΤΟΥΡΚΙΑ
Προηγούμενο Άρθρο

Μητσοτάκης: Αντί για αυτοκριτική η Τουρκία διολισθαίνει σε νέες ανιστόρητες αποφάσεις

Επόμενο Άρθρο

Αιτωλοακαρνανία: Πέθανε στις διακοπές του 12χρονο παιδί!

ΣχετικάΆρθρα

Featured

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! το TILEGRAFIMANEWS.GR εύχεται σε όλους ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

20/04/2025 | 03:55
HOT NEWS

Μεγάλη Πέμπτη: Σήμερον κρεμάται επί ξύλου -Μεγάλη Παρασκευή: Τα εγκώμια της Παναγίας

17/04/2025 | 21:40
ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ

Σήμερα, 1η Απριλίου 2025, οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο 

01/04/2025 | 13:00
Featured

Οι σημαντικότερες ειδήσεις της ημέρας – Κυριακή 30 Μαρτίου 2025

30/03/2025 | 14:34
HOT NEWS

Το αγαπημένο Παστίτσιο

30/03/2025 | 14:16
Featured

Ανασχηματισμός 2025 – Η νέα κυβέρνηση

14/03/2025 | 22:55
HOT NEWS

Άλιμος: Σοκάρει ο 17χρονος που δέχτηκε επίθεση από ληστές – «Μου έβαλαν μαχαίρι στον λαιμό»

03/03/2025 | 09:00
HOT NEWS

Καλό μήνα! Για όσους ονειρεύονται ακόμα δίπλα στη θάλασσα… Julio Iglesias – Quijote !!

01/03/2025 | 23:50
Load More
Επόμενο Άρθρο

Αιτωλοακαρνανία: Πέθανε στις διακοπές του 12χρονο παιδί!


ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • Νέος σεισμός ανοιχτά της Αμοργού

    442 shares
    Share 177 Tweet 111
  • Αβάσταχτος πόνος: Δεύτερη τραγωδία για την οικογένεια του 27χρονου Θοδωρή στη Ηλεία

    352 shares
    Share 141 Tweet 88
  • Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ: Τι Αναδρομικά θα λάβουν και οι καταβολές του επόμενου τρίμηνου 

    316 shares
    Share 126 Tweet 79
  • Ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου “παγώνει” την έλευση της κάρας του Αποστόλου Παύλου στην Πάφο

    299 shares
    Share 120 Tweet 75
  • ΟΠΕΚΕΠΕ – ΕΛΓΑ: Όλες οι πληρωμές μέχρι τον Ιούλιο 2025 σε αγρότες και κτηνοτρόφους – Ποιοι ευνοούνται, Τι ποσά καταβάλλονται

    268 shares
    Share 107 Tweet 67
  •  Συγκλονίζει ο Άρης Μουγκοπέτρος: «Θα μπορούσα να μην ξαναδώ τα παιδιά μου»

    258 shares
    Share 103 Tweet 65
  • Γιορτή σήμερα 22 Απριλίου, εορτολόγιο: Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

    307 shares
    Share 123 Tweet 77
Tilegrafimanews- Χρηστικά και επίκαιρα

Το ενημερωτικό site tilegrafimanews.gr είναι ένας ειδησεογραφικός ιστότοπος με βασικό χαρακτηριστικό του, την εγκυρότητα της είδησης και έτσι έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του διαδικτυακού κοινού καθώς συνολικά το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια χρηστών. Η καθημερινή επισκεψιμότητα επιβραβεύει την προσπάθεια όλης της δημοσιογραφικής ομάδας μας.

Τηλεγράφημα Αριθμός μέλους - Μητρώο online media: 12528 Υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών και ενημέρωσης - Γενική γραμματεία ενημέρωσης και επικοινωνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • HOT NEWS
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

About Us

Πρόσθεσε το μπάνερ μας Google+

Όροι χρήσης

Επικοινωνία

Διαφημιστείτε στο tilegrafimanews.gr

RSS feed

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΤΙΚΕΤΕΣ

News OAED.GR ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΑΣΕΠ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΟΡΤΗ ΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΘΝΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ ΕΦΚΑ Ελλάδα ΗΠΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ Μητσοτάκης ΝΕΑ ΟΑΕΔ ΟΠΕΚΕΠΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΕΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΥΡΙΖΑ Συντάξεις ΤΟΥΡΚΙΑ Τσίπρας καιρός
  • About Us
  • All categories
  • Newsletter
  • tags
  • useronline
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • Όλες οι ειδήσεις
  • Όροι και προϋποθέσεις για την ανάρτηση σχολίων
  • Όροι χρήσης
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΑΔΑ ΝΕΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
  • ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • …
    • ΕΘΝΙΚΑ
    • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
    • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ
    • ΒΙΝΤΕΟ
    • ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ
    • ΙΣΤΟΡΙΑ/ΓΛΩΣΣΑ
    • ΔΙΑΤΡΟΦΗ
    • ΓΥΝΑΙΚΑ – ΟΜΟΡΦΙΑ
    • ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
    • ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ
    • ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ
    • ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
    • ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
    • ΜΟΥΣΙΚΗ
    • Το ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ γράφει…
    • Είπαν στο Τηλεγράφημα…
    • ΠΕΡΙΕΡΓΑ
    • ΕΚΚΛΗΣΙΑ
    • ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ
    • ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ
    • ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
    • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    • ΕΙΠΑΝ
    • //ΜΗΤΕΡΑ ΓΗ//
    • ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ
    • ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ BUSINESS REPORT

© 2015 - 2022 tilegrafimanews.gr | Produced by etouch