ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΕΑ: Ένταση στην μηχανοκίνητη πορεία με τους αγρότες να προσπαθούν να παρακάμψουν το μπλόκο της αστυνομίας, για να συνεχίσουν προς την Θεσσαλονίκη…
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr
Συναγερμός στην ΕΛΑΣ. καθώς μέσα από χωράφια οι αγρότες της Χαλκιδικής επιχειρούν να παρακάμψουν το αστυνομικό μπλόκο και να φτάσουν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, χρειάστηκε να ανοίξουν κιγκλιδώματα για να περάσουν. Αιτία το μπλόκο που συνάντησαν στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, με αστυνομικούς να τους ζητούν να σταματήσουν.
Οι αγρότες ξεκίνησαν λίγο μετά τις 9 το πρωί πορεία από τα Νέα Μουδανιά με προορισμό το κέντρο της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα το υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, με σκοπό να καταθέσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
Όμως, λίγο μετά τις 10, δυνάμεις της Αστυνομίας έστησαν φραγμό στην πορεία στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών, στο ύψος του χωριού Λάκκωμα, προκειμένου να μην μπουν στην πόλη.
Οι αγρότες τόνισαν στους αστυνομικούς πως διαδηλώνουν ειρηνικά και ζήτησαν να τους αφήσουν να περάσουν. Ο στόχος τους ήταν να φτάσουν στο Διοικητήριο ειρηνικά, όπως δηλώνουν, και να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.
Από τις 10:30 το πρωί, η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη παραμένει κλειστή, το ίδιο και ο παράδρομος της Εθνικής Οδού στο ίδιο ρεύμα.
Όταν οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να συνεχίσουν, κάποιοι ξεκίνησαν μέσα από τα χωράφια, όπως βλέπουμε στο επόμενο βίντεο του thesstoday.gr.
Οι αγρότες της Χαλκιδικής ζητούν λύσεις από την κυβέρνηση για το τεράστιο όπως χαρακτηρίζουν ζήτημα της ακαρπίας, καθώς μετρούν απώλειες εσόδων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Σκοπεύουν, μάλιστα, να επιδώσουν ψήφισμα στον υφυπουργό Εσωτερικών για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη.
Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Σημάντρων Χαλκιδικής Φιλοκλής Κοτζιάς, οι αγρότες σκοπεύουν να επιδώσουν στον υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη ψήφισμα με τα αιτήματά τους, θέτοντας στην κορωνίδα των προσδοκιών τους «τις αποζημιώσεις για την ακαρπία της πράσινης ελιάς στη Χαλκιδική, που αγγίζει -σύμφωνα με έρευνα του ΑΠΘ- το 90%».