ΣΥΝΤΑΓΗ ΠΑΓΩΤΟ: Η παράδοση του Αγίου Όρους φέρνει μαζί της και γευστικές απολαύσεις, με το παγωτό χωρίς ζάχαρη να αποτελεί μια δροσερή και υγιεινή επιλογή.
Το tilegrafimanews.gr σας σε συνεργασία με μοναχούς του Αγίου Ορους σας παραθέτει δύο συνταγές για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα παγωτό στο σπίτι, απολαμβάνοντας την αυθεντική γεύση του Αγίου Όρους:
1. Παγωτό Μπανάνας με Μέλι και Φιστίκια Αιγίνης
Υλικά:
- 4 ώριμες μπανάνες, κατεψυγμένες και κομμένες σε φέτες
- 100γρ μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
- 50γρ φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα (για γαρνιτούρα, προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Βγάζετε τις μπανάνες από την κατάψυξη και αφήστε τις να ξεπαγώσουν ελαφρώς.
- Βάζετε τις μπανάνες, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια (αν θέλετε) σε ένα μπλέντερ.
- Χτυπήστε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρετε μια κρεμώδη υφή.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να παγώσει καλά.
- Πριν σερβίρετε, αφήστε το παγωτό να μαλακώσει για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
- Γαρνίρετε με τα φιστίκια Αιγίνης, αν θέλετε.
Συμβουλές:
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλα είδη φρούτων, όπως φράουλες, μούρα ή ροδάκινα, αντί για μπανάνες.
- Για πιο πλούσια γεύση, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος καρύδας στο μείγμα.
- Αν δεν έχετε μπλέντερ υψηλής ισχύος, μπορείτε να αφήσετε τις μπανάνες να ξεπαγώσουν εντελώς πριν τις χτυπήσετε.
- Φροντίστε να μην γεμίσετε υπερβολικά το δοχείο στην κατάψυξη, καθώς το μείγμα θα αυξήσει τον όγκο του κατά το πάγωμα.
2. Παγωτό Γιαουρτιού με Φρούτα και Μύρτιλλα
Υλικά:
- 500γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 100γρ μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
- 200γρ φρούτα της αρεσκείας σας (π.χ. φράουλες, μούρα, ροδάκινα), κομμένα σε μικρά κομμάτια
- 100γρ μύρτιλλα (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Ανακατέψτε καλά το γιαούρτι, το μέλι, το χυμό λεμονιού και τη βανίλια (αν θέλετε) σε ένα μπολ.
- Προσθέστε τα φρούτα και τα μύρτιλλα (αν θέλετε) και ανακατέψτε απαλά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες, ή μέχρι να παγώσει καλά.
- Πριν σερβίρετε, αφήστε το παγωτό να μαλακώσει