ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ, ΙΚΑ!! ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ!!

Τι ακριβώς έχει συμβεί!

416
SHARES
886
VIEWS

ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ, ΙΚΑ!! (opekepe.gr) ΠΛΗΡΩΜΕΣ!! – Ενημέρωση από το ΕΝΔΙΣΥ.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΕΝΔΙΣΥ στην οποία αναφέρει: Στις 22/9/2023 μας κοινοποιήθηκε με αριθμ.2337/23 η διάταξη του εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών για την μηνυτήρια αναφορά-έγκληση που είχαμε καταθέσει ως Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων στις 3/2/2022 κατά του Διοικητή e- (efka.gov.gr).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

ΤΟ 2024 ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!! ΕΦΚΑ, ΕΝΣΤΟΛΩΝ, ΟΤΑ!!! ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ!

Θέμα: Παράλληλη σύνταξη μη εφαρμογή νόμου αριθ. 4387/16, προσαύξηση στην ήδη εκδοθείσα απόφαση κύριας σύνταξης από 13/05/2016 και μετά.

Ιστορικό: Όπως έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν ο αγώνας του Δικτύου ήταν πολυετής, αρχίζοντας από το 2017 στέλνοντας επιστολές διαμαρτυρίας στην τότε υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων καθώς και στον τότε Διοικητή e-ΕΦΚΑ για μη εφαρμογή νόμου από 13/05/2016 και μετά του νόμου 4387/16 (για παράλληλη σύνταξη). Στην συνέχεια μη έχοντας καμμιά απάντηση, την 01/09/2021 κατέθεσε το Δίκτυο εξώδικη δήλωση κατά του Διοικητή e-ΕΦΚΑ και τότε δεν πήρε απάντηση. Μετά από αυτό το Δίκτυο κατέθεσε την προαναφερόμενη μηνυτήρια αναφορά για την οποία σας παραθέτουμε αποσπάσματα της διάταξης, όπου αναγκάστηκε ο Διοικητής του e-ΕΦΚΑ να εφαρμόσει το νόμο με αποτέλεσμα να δοθεί η προσαύξηση στην ήδη υπάρχουσα σύνταξη να βγει τροποιητική απόφαση και να λάβουν τα αναδρομικά από το 2016 οι δικαιούχοι με μέσο όρο αύξησης της σύνταξης 470 Ευρώ το μήνα.

Επίσης παράλληλα με την συγκεκριμένη μηνυτήρια αναφορά-έγκληση είχε κατατεθεί στον εισαγγελέα και μηνυτήρια αναφορά-έγκληση για τις συντάξεις πριν τις 13/5/2016 (παλαιοί συνταξιούχοι) όπου αναμένουμε την διάταξη του εισαγγελέα.




Ρωτάμε τον σημερινό υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Κύριο Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη προκειμένου να εφαρμόζονται από τον e-ΕΦΚΑ οι νόμοι που έχετε ψηφίσει στην Βουλή θα πρέπει το ΕΝΔΙΣΥ να καταθέτει απανωτά εξώδικα και μηνυτήριες αναφορές στον Εισαγγελέα για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα των συνταξιούχων; Περιμένουμε την απάντηση της κυβέρνησης!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 Η Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Νικόλαος Χατζόπουλος                                                                            Πόπη Μουρίκη

(Ακολουθούν αποσπάσματα από την διάταξη του Εισαγγελέα)

(κ.λ.π. Σύνολο 7)

κ.λ.π. απόσπασμα διάταξης:

ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΟΤΙ ΞΕΡΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ, ΙΚΑ!! ΟΠΕΚΕΠΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ!! – Δελτίο αγροτών!

Λεφτά υπόσχεται ο  (opekepe.gr) ότι θα μοιράσει σε γεωργούς και κτηνοτρόφους το επόμενο χρονικό διάστημα μέχρι το τέλος του έτους.

Είναι οφειλές από το 2022 και η εξόφληση του τσεκ, καθώς και εξισωτική.

Επίσης αναφέρει ότι θα χορηγηθεί και η Αναδιανεμητική (το ποσό ενίσχυσης ανά εκτάριο θα προκύψει από αναπροσαρμογή στοιχείων πληρωμών αμέσων ενισχύσεων και «πρασινίσματος» του έτους υποβολής αιτήσεων έτους 2022).

Βέβαια δεν αναφέρει κουβέντα για το πρασίνισμα (Οικολογικά Σχήματα) που είναι το 25% του προϋπολογισμού των άμεσων ενισχύσεων.

Συγκεκριμένα το προσεχές διάστημα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ υποστηρίζει ότι θα πραγματοποιήσει, μέσω του gov.gr, τις ακόλουθες πληρωμές:

  • Εξόφληση των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους 2022 περίπου 20 εκατ.
  • Προκαταβολή των αγροπεριβαλλοντικών μέτρων έτους 2023 περίπου 180 εκατ. ευρώ (τέλος Νοεμβρίου).
  • Εξόφλησης, πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, της Βασικής Ενίσχυσης, της Αναδιανεμητικής Ενίσχυσης και της Εξισωτικής Αποζημίωσης, ύψους περίπου 650 εκ ευρώ.

Συνολικά οι πληρωμές αυτές θα αγγίξουν τα 850 εκατ. ευρώ.

ΝΕΑ LIVE -EIΔΗΣΕΙΣ! ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 10.000 ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΣΕΠ!! ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ΗΡΘΑΝ …!!

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο