ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΤΙΣ 17:00 ΜΜ ΤΗΣ 25ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΙΚΑ! VOUCHER. GOV.GR

Λίγες ώρες απέμειναν!

276
SHARES
588
VIEWS

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΤΙΣ 17:00 ΜΜ ΤΗΣ 25ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ (efka.gov.gr) ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΙΚΑ! . GOV.GR – Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές!

Από τις 26 μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου θα καταβληθούν οι  για όλους του δικαιούχους, με την τελευταία ημέρα πληρωμής να ορίζεται για τους συνταξιούχους ΙΚΑ, τραπεζών, ΟΤΕ και δημοσίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

ΤΟ 2024 ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!! ΕΦΚΑ, ΕΝΣΤΟΛΩΝ, ΟΤΑ!!! ΝΕΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ!

Πιο συγκεκριμένα οι ημερομηνίες και τα ταμεία για τις συντάξεις Νοεμβρίου:

  • Οι συνταξιούχοι των ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΔΕΗ θα πληρωθούν την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου ανεξαρτήτως ΑΜΚΑ και η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα Τετάρτης 25 Οκτωβρίου.
  • Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, των τραπεζών, του ΟΤΕ και του Δημοσίου θα πληρωθούν Δευτέρα 30 Οκτωβρίου. Η κατάθεση θα γίνει το απόγευμα της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου.

Ο «χάρτης» των πληρωμών του ΕΦΚΑ

Από τον θα γίνουν οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

  • Από τις 16 έως 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 23,8 εκατ. ευρώ σε 1.060 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
  • Στις 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 12,1 εκατ. ευρώ σε 26.020 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).
  • Στις 16 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 182.100 ευρώ σε 183 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα του τ. ΟΑΕΕ.
  • Τέλος, στις 20 Οκτωβρίου 2023, θα καταβληθούν 13,3 εκατ. ευρώ σε 5.740 δικαιούχους για την επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθεισών εισφορών κλάδου επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ σε έμμισθους δικηγόρους, μισθωτούς μηχανικούς και υγειονομικούς, περιόδου 01/01/2019-30/09/2020.



Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

  • 19 εκατ. ευρώ σε 37.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 20 εκατ. ευρώ σε 23.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
  •  700.000 ευρώ σε 1.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
  • 6 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους για τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ -Τέλος η ποινή 30% για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Μόνιμες και έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις για συνταξιούχους και ασφαλισμένους προβλέπονται στο μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο που χθες πήρε το «πράσινο φως» από το Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Νοέμβριο.

Οι βασικότερες ρυθμίσεις είναι οι εξής:

  • 1 Εισάγεται η φορολόγηση με 15% των εφάπαξ παροχών που θα δίνουν από εδώ και στο εξής τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΑ). Δεν αφορά τα κανονικά εφάπαξ των άλλων Ταμείων του ΕΦΚΑ, αλλά μόνον τα επαγγελματικά ταμεία που λειτουργούν προαιρετικά για να δίνουν συμπληρωματικές συντάξεις σε όσους ασφαλισμένους επιθυμούν να καταβάλουν συμπληρωματικές εισφορές.
  • 2 Καταργείται από 1ης/1/2024 η ποινή 30% που επιβάλλεται στις συντάξεις όταν οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να εργάζονται. Η διάταξη αφορά πάνω από 100.000 συνταξιούχους που κρύβουν ότι απασχολούνται για να μην τους κοπεί η σύνταξη. Οσοι θα δηλώνουν από 1ης/1/2024 απασχόληση δεν θα έχουν καμία περικοπή στη σύνταξη, αλλά θα καταβάλλουν εισφορά 10% επί του μισθού που λαμβάνουν, ενώ αν απασχολούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν εισφορά με προσαύξηση 50%.
  • 3 Καταβάλλεται το 40% της σύνταξης σε ασφαλισμένους με οφειλές έως 30.000 ευρώ στον ΟΑΕΕ και έως 10.000 ευρώ στον ΟΓΑ. Το υπόλοιπο 60% θα παρακρατείται. Ως κριτήριο υπαγωγής στη ρύθμιση τίθεται όριο τραπεζικών καταθέσεων στις 12.000 ευρώ για οφειλέτες ΟΑΕΕ και στις 6.000 ευρώ για οφειλέτες του ΟΓΑ.
  • 4 Επεκτείνεται το επίδομα μητρότητας των 780 ευρώ σε αγρότισσες και γυναίκες ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και στις γυναίκες μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Το επίδομα χορηγείται για κάθε νεογέννητο τέκνο με διάρκεια επιδότησης τους 9 μήνες. Προϋπόθεση για τη χορήγησή του θα είναι η αναστολή δραστηριότητας για όσο διάστημα η μητέρα θα επιδοτείται.

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΤΙΣ 17:00 ΜΜ ΤΗΣ 25ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΙΚΑ! VOUCHER. GOV.GR – Είσαι νέος; Δικαιούσαι χρήματα!

Στις 9 Νοεμβρίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για αιτήσεις για το , που στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση ύψους 150 ευρώ, 200.000 νέων 18 και 19 ετών.

Αναλυτικότερα, το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Αυτά ορίζει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, η Υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θάνος Πετραλιάς.

ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Η ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ!! ΟΠΕΚΕΠΕ- ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΦΚΑ, ΟΓΑ!!!

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι: φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα. Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια. Άρα για τη φετινή ενίσχυση, μπορούν να κάνουν αίτηση, οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 1.1.2022 έως και 31.12.2022.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει φέτος αίτηση για το Youth Pass θα λάβει φέτος 150 ευρώ και το 2024 επιπλέον 150 ευρώ χωρίς να κάνει νέα αίτηση. Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για το Youth Pass - Τι πρέπει να κάνουν οι νέοι 18άρηδες - THERMISnews.gr

Οι νέοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε μέσω των Κ.Ε.Π. από την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου έως και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, ενώ οι ενισχύσεις θα έχουν καταβληθεί μέχρι την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023. Σημειώνεται ότι το Youth Pass αποτελεί μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων. Συνεπώς, από το 2024 και εφεξής η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Διαδικασία πίστωσης του Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας. Στη συνέχεια, οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

ΝΕΑ LIVE -EIΔΗΣΕΙΣ! ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ 10.000 ΜΟΝΙΜΩΝ ΑΣΕΠ!! ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2023 ΗΡΘΑΝ …!!

 

ΣχετικάΆρθρα

Επόμενο Άρθρο