-Αντικρούοντας την δήλωση του Τούρκου ομολόγου του που έθεσε θέμα αποστρατικοποίησης Ελληνικών νησιών, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος από την Κοζάνη δήλωσε ότι «εάν χρειαστεί θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σε ερώτηση που του έγινε διευκρίνισε ότι «η εντολή στρατιωτικής απάντησης η εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου ‘Αμυνας. Όλα αυτά είναι ανοικτά αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατεινει ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», κατέληξε.

«Το μόνο που αρκεί είναι ένας λάθος υπολογισμός ή ένα στραβοπάτημα ώστε να οδηγηθούν τα πράγματα στην καταστροφή» σημειώνεται μεταξύ άλλων σε άρθρο του .

ΕΛΛΑΔΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ : Ανησυχία και από Bloomberg

Τον κίνδυνο ενός θερμού επεισοδίου μεταξύ επισημαίνει το Bloomberg, με αφορμή τις εξαγγελίες του , για την έκδοση αδειών για έρευνες υδρογονανθράκων.

«H Eυρώπη είναι τρομοκρατημένη μπροστά στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος μεταναστών. Μπορεί αυτός ο φόβος να καθορίζει την πολιτική της για την Τουρκία και τη Λιβύη, όμως η Ε.Ε. μάλλον θα χρειασθεί να διευρύνει τη λίστα ανησυχιών της, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετέπ Ταγίπ Ερντογάν, μόλις ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει άδειες για έρευνες υδρογονανθράκων στην Ανατολική Μεσόγειο και την έναρξη εργασιών γεώτρησης, ενδεχομένως σε ύδατα που η Ελλάδα ισχυρίζεται ότι είναι δικά της σύμφωνα με το δίκαιο των Ηνωμένων Εθνών», αναφέρει το ΒΒG σε ανταπόκρισή του από Βρυξέλλες, σύμφωνα με την naftemporiki.gr. «Για την Αθήνα, κάτι τέτοιο υπερβαίνει τα όρια και ένα ακόμη ανακοινωθέν ευρωπαϊκής συνόδου ή μια διπλωματική διαμαρτυρία ίσως να μην είναι αρκετά. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενδεχομένως να μην έχει άλλη επιλογή από το να αναχαιτίσει τα τουρκικά γεωτρύπανα ειδάλλως διακινδυνεύει πολιτική αυτοκτονία», επισημαίνει ο ανταποκριτής του πρακτορείου.

«Το μόνο που αρκεί είναι ένας λάθος υπολογισμός ή ένα στραβοπάτημα ώστε να οδηγηθούν τα πράγματα στην καταστροφή», καταλήγει το άρθρο, κάνοντας αναφορά και στα γεγονότα του Ιανουαρίου 1996 και την κρίση των Ιμίων.

Ελλάδα-Τουρκία -Συνέντευξη στο Flash.gr Κωνσταντίνος Φίλης: «Γιατί πρέπει να σύρουμε την Τουρκία στη Χάγη»

Ο κ.Κωνσταντίνος Φίλης Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου κάνει τις εκτιμήσεις του για ελληνοτουρκικά στο Flash.gr</strong> και τον Γιώργο Καραμέρο