ΚΡΗΤΗ: Ώρες αγωνίας για τον 3χρονο Ζαχαρία – Μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στην ζωή – Το ιατρικό ανακοινωθέν – Όλες οι πληροφορίες
NEWS: Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται το τρίχρονο αγοράκι, που έπεσε στο βαρέλι γεμάτο με νερό.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Creta24, ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Γιώργος Χαλκιαδάκης, το παιδί νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση, διασωληνωμένο ενώ οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες.
Ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε πως το μικρό αγόρι, έφτασε στο ΠΑΓΝΗ με ασθενή σφυγμό.
Νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, οι γονείς του παιδιού ζήτησαν να αεροβαπτιστεί, κάτι που έγινε. Στον μικρό δόθηκε το όνομα Ζαχαρίας.
Συγγενείς και φίλοι έχουν σπεύσει στο πλευρό της οικογένειας, όσο το επιτρέπουν τα μέτρα που είναι σε ισχύ στο νοσοκομείο, να συμπαρασταθούν, να δώσουν ένα ψήγμα βοήθειας, όσο αυτό είναι δυνατό. Προσευχές και αναφιλητά γίνονται ένα στους διαδρόμους του νοσηλευτικού ιδρύματος.Συγκλονιστικές είναι και οι περιγραφές των γιατρών που «πάλεψαν» με νύχια και με δόντια μέχρι το δίχρονο αγόρι να δώσει σημάδια ζωής.
«Έγινε μία τεράστια προσπάθεια, αρκετής ώρας, με όλα τα πρωτόκολλα και όλα όσα έπρεπε να γίνουν» είπε νωρίτερα σε δηλώσεις του ο Νίκος Δρακωνάκης, Γενικός γιατρός και Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Χάρακα.
«Το παιδί ήρθε σε εμάς χωρίς σημεία ζωής. Κάναμε το καθήκον μας σαν άνθρωποι και σαν γιατροί. Προσπαθήσαμε με όλη μας την ψυχή, με όλη μας τη δύναμη» είπε από την πλευρά του ο παιδίατρος του Κέντρου Υγείας, Κωνσταντίνος Πετούσης
Η ανακοίνωση του διοικητή του ΠΑΓΝΗ αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:
«Ο ασθενής, 3 ετών, νοσηλεύεται σε βαριά κατάσταση στη ΜΕΘ Παίδων, όπου διεκομίσθηκε ώρα 21:30 μ.μ. σε υποθερμία (28 οC) και σε μυδρίαση.
Τέθηκε άμεσα σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, τοποθετήθηκαν συσκευές επαναθέρμανσης, δόθηκαν τα ενδεδειγμένα αγγειοδραστικά φάρμακα, ενδοφλέβια υγρά, παράγωγα αίματος, καθώς και λοιπή φαρμακευτική αγωγή (αντιβίωση, γαστροπροστασία).
Ο ασθενής βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση των ζωτικών του σημείων, γίνεται κλινικός εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος των οργανικών συστημάτων και υποστηρίζεται πολλαπλώς σύμφωνα με τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης σύνδρομο μετά ανακοπή.
Παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση.
Με εκτίμηση, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, καθηγητής Γεώργιος Χαλκιαδάκης»
ΚΡΗΤΗ: Ώρες αγωνίας για τον 3χρονο Ζαχαρία – Μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στην ζωή – Το ιατρικό ανακοινωθέν – Πως έγινε το κακό
Η μαρτυρία της γειτόνισσας είναι καθηλωτική καθώς περιγράφει καρέ – καρέ τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες με πρωταγωνιστή το 3χρονο αγοράκι.
Μάλιστα, ο τελευταίος διάλογος που φαίνεται τα είχε το μικρό παιδί ήταν με την γειτόνισσα αλλά και την γιαγιά του λίγα λεπτά πριν εξαφανιστεί και βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του μέσα στο πηγάδι.
«Εγώ ήμουν εδώ στο σπίτι και ήταν και το παιδί εδώ. Είχε έρθει με τη γιαγιά του που ήθελε ν’ αγοράσει κάτι προικιά και τα έχει ο γαμπρός μου. Βλέπω το παιδί και τον ρωτάω «Τι κάνεις παιδί μου, έλα εδώ να κάτσουμε» και μου απαντά «θα πάω σπίτι». Του λέει η γιαγιά του «κάτσε εδώ να κάνεις νανάκια» και το παιδί απάντησε «όχι θα πάω σπίτι» κι έτρεχε μπροστά και πήγαινε προς το σπίτι και πίσω η μαμά του με το παιδί», επεσήμανε η γειτόνισσα στο cretapost λέγοντας πως όλοι γνώριζαν πως το παιδί θα ήταν στο σπίτι του.
Δέκα λεπτά μετά απ’ αυτό το σκηνικό ο εργάτης που τοποθετεί τα πλακάκια στο σπίτι φαίνεται πως αναζητά τον μικρό.
«Δεν περάσανε δέκα λεπτά απ’ όταν έφυγε ο μικρός με τη μαμά του και ο εργάτης που ήταν στην οικοδομή έρχεται και αναζητά το παιδί ρωτώντας μας αν ήταν μαζί μας. Του απαντάμε αρνητικά λέγοντας ότι έχει πάει σπίτι. Μας λέει ότι σπίτι δεν είναι. Ξαναφεύγει και ψάχνανε μαζί με τη γιαγιά. Η γιαγιά του ψάχνει σε όλο το σπίτι αλλά δεν τον βρήκε. Όταν βγήκε βλέπει το βαρέλι και είδε το παιδί μέσα και το νερό αναίσθητο. Το νερό έφτανε στη μέση του βαρελιού. Αν ήταν ψηλά το νερό δεν θα πήγαινε το παιδί. Ωστόσο ήταν κάτω από τη μέση και υπήρχαν κάτι τούβλα που πάτησε το παιδί για να αγγίξει το νερό και στην προσπάθειά του έπεσε μέσα.
Ακούω ουρλιαχτά και πηγαίνω και μου λένε πως το παιδί έπεσε στο βαρέλι και πνίγηκε», ανέφερε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα.
Η μητέρα, ο παππούς μαζί με τους υπόλοιπους συγγενείς πηγαίνουν στο Κέντρο Υγείας το άτυχο παιδί. Στο σπίτι μένει η γειτόνισσα και η γιαγιά του παιδιού που περιμένουν πάνω από ένα τηλέφωνο για να μάθουν τα νέα.
«Πηγαίνουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και κάτσανε εκεί μέχρι τις 8. Μας έρχεται η ειδοποίηση ότι πέθανε το παιδί. Αδιάσαμε εμείς σπίτι και αυλές για να φέρουν το παιδί και η γιαγιά φόρεσε μαύρα. Μετά ήρθε ο παπάς ωστόσο μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι ο μικρός θα πάει στο νεκροτομείο. Σε λίγο όμως μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε ότι το παιδί αναπνέει. Τότε κάναμε όλοι το σταυρό μας. Το πηγαίναν για νεκροψία και τελικά ανέπνευσε. Ήταν θαύμα. Εμείς ξέραμε δύο ώρες πως το παιδί ήταν πεθαμένο. Και η γιαγιά του έλεγε στον παπά να γενεί ένα θαύμα για το παιδί και τελικά έγινε. Να γίνει τώρα και δεύτερο θαύμα να γίνει καλά το παιδί», τόνισε χαρακτηριστικά η γειτόνισσα.