Σύγκρουση αναμένεται μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, στη σκιά των εξελίξεων γύρω από την πανδημία.

Οι σχετικές εκτιμήσεις προκύπτουν, τόσο από τη διάθεση της Κυβέρνησης να υπερασπιστεί το έργο της στη διαχείριση της εξάπλωσης του κορωνοϊού και της αντιμετώπισης των συνεπειών σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, όσο και από τη βούληση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να ποντάρει κατά την πάγια τακτική της σε υψηλούς τόνους και σε διχαστικές κορώνες.

Από την μία πλευρά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει ευρεία αναφορά στα γρήγορα ανακλαστικά της κυβέρνησης και στις δύο φάσεις της πανδημίας, γεγονός που αύξησε τους δείκτες εμπιστοσύνης των πολιτών κατά κύριο λόγο στον ίδιο, ενώ αναμένεται να σταθεί στη μεγάλη ανθεκτικότητα που καταγράφει η ελληνική οικονομία εν μέσω πανδημίας όπως φάνηκε στην πρόσφατη θετική αξιολόγηση από τον οίκο Moodys.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δίνουν έμφαση στη δημιουργία μιας σταθερής γέφυρας μετάβασης στην επόμενη μέρα, μετά και τις σχετικές εξελίξεις με το εμβόλιο.

Στην αντίπερα όχθη, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ετοιμάζεται ολοταχώς για ολομέτωπη επίθεση με αιχμή τα θέματα Υγείας, Οικονομίας, Παιδείας και Δημόσιας Τάξης σε μία προσπάθεια να αλλάξει το δυσμενές κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ, που προκαλούν τα χαμηλά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, οι εσωκομματικές κόντρες και η περιορισμένη απήχηση που καταγράφει στους μετριοπαθείς πολίτες το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Με άλλα λόγια, η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου βλέπει τη σκληρή επίθεση στον κ. Μητσοτάκη προσωπικά ως τη μόνη διέξοδο στο σημερινό αδιέξοδο που έχει περιέλθει.